Zomermuziekjes uit de 90’s


Het was de afgelopen week niet bepaald zomerweer. Eigenlijk was het gewoon keihard baggerweer. Om de moed er een beetje in te houden heb ik maar wat zomersmuziekjes geluisterd. In de 90’s hadden mijn ouders een caravan met vaste standplaats in Belgisch Limburg en dan heb je soms ook pech met het weer. Ondanks dat hadden mijn broertje en ik altijd veel plezier met onze vaste vriendengroep en kregen we die 6 weken vakantie heel goed om. Om die sfeer een beetje vast te houden heb ik een lijstje gemaakt met nummers die me speciaal aan die tijd doen denken.

Zomermuziekjes

1990 : Lambada – Kaoma

Dit is eigenlijk zo’n liedje dat je niet meer kan horen en er was een ruime keuze uit andere nummers uit 1990, maar dit is toch echt het nummer waar we het meeste op dansten.
We zongen het mee zoals we dachten dat je het moest zingen en hadden verder geen idee waar het over ging.

1991: I Wanna Sex You Up – Color Me Badd

In het jaar 1991 waren er maar liefst 2 nummers met het woord sex in de titel. Het andere was het nummer Let’s Talk about Sex van Salt ‘n Pepa. Keihard meezingen zonder straf van je ouders. ūüėČ Verder was het een bizar jaar voor de top 40, met nummers als Do the Bartman, Roodkapje, Lekker op de Trekker, 35 Koeien, Maar vanavond heb ik hoofdpijn en Mooi Man.

1992: Rythym is a Dancer – Snap!

Dit is waarschijnlijk het bekendste nummer uit 1992 en een van de bekendste nummers uit de jaren 90. Snap bleef veel succes hebben, ook toen ze hetzelfde nummer in 1996 en 2003 nog eens uitbrachten. (remix) Het is een typisch voorbeeld van Eurodance.

1993: All That She Wants – Ace of Base

Ik vind het moeilijk om maar 1 nummer uit 1993 te noemen, want voor mij was het een muzikaal topjaar! Ace of Base is me altijd het meeste bijgebleven, maar er waren zoveel andere goede nummers. Klik hier voor de 100 beste nummers.

1994: Mädchen Р Lucilectric

Dit is niet het mooiste nummer van 1993, maar werd op vakantie heel vaak gedraaid. Het blijft goed in je hoofd hangen en het is een nummer dat je daardoor niet snel vergeet. Ook dit jaar bleef de Eurodance muziek nog hoog in de top 40 staan.

1995: Knockin – Double Vision

In 1995 werd de beat in de mainstream muziek ook al wat sneller en stonden er zelfs enkele happy hardcore nummers in de top 40. Ook Clouseau deed het dit jaar goed. Dit is een nummer dat je ouders niet gelukkig maakte , maar zelf stond je er ieder feestje op te springen.

1996: How Bizarre  РOMC

Dit nummer is een van de weinige nummers in de top 40 van 1995 dat geen happy hardcore nummer is. Daarom des te opvallender en ik heb het altijd onthouden. De clip ook. We wilden allemaal wel in zo’n cabrio rondrijden in het zonnetje.

1997: Sex on the Beach – T-Spoon

In 1997 waren er nummers die ik geweldig vond en nummers die ik niet kon horen. Dit is waarschijnlijk een van de meeste gedraaide nummers die zomer. Andere nummers waren: Meisje, zo lelijk als de nacht, I believe I can fly, Mmmbop, I’ll be missing you, Don’t speak, In nije dei en de Regenboog.

1998: Carnival De Paris – Dario G

Het jaar dat het WK voetbal in Frankrijk werd gehouden en dit nummer die zomer stuk werd gedraaid.. Ik vond de muziek dat jaar niet heel geslaagd, maar het kan nog altijd erger. Ik ging 2 weekjes extra op vakantie naar Karinthi√ę, Oostenrijk. Het nummer dat daar het meeste werd gedraaid was Lieschen, Lieschen van die Alpenrammler. Ik zal het jullie besparen, maar voor degene die het zichzelf echt aan wil doen:¬†hier¬†kan je dat prachtstuk beluisteren.

1999: Vamos a la Playa – Loona

In 1999 was het voor mij helaas afgelopen met de vakantiepret en heb ik de hele zomer gewerkt in de slagerij van mijn ouders. Natuurlijk ging ik wel naar beachparty’s en andere feestjes en daar werd dit nummer veel gedraaid. Andere nummers waren Sing it Back, Viervoeters, Splash, King of my Castle, Mambo no.5 , We’re going to Ibiza en Blue (Da Ba Dee)

 

Voor meer inspiratie kan je hier kijken naar de zomerhit top 100.

Wat is jouw favoriete zomerse nummer? Of heb je misschien ook een nummer dat je aan een bepaalde vakantie doet terugdenken?


2 thoughts on “Zomermuziekjes uit de 90’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.