Ziek zijn, Jinxen en Vloeken als een zeeman #HS

Zoals je vast wel uit de titel hebt begrepen, ben ik ziek. Eigenlijk ben ik altijd ziek, maar nu merk ik het. Ik heb heel goede medicatie, die toch niet altijd werkt.

Enkele dagen geleden reageerde ik nog op een collega-blogger waar het heel goed mee ging. En toen jinxte ik het! Ik zei: “Met mij gaat het ook heel goed, zal vast van het mooie weer komen!” Dat had ik nou niet moeten zeggen. Of minstens moeten afkloppen. Of een heel ander bijgeloof.

Gisterochtend voelde ik opeens een bultje in mijn lies. Ongeveer een uur later ook in mijn andere lies. Jawel hoor, ontstekingen, waarvan 1 onder een oud litteken van een operatie. Vanochtend met opstaan was juist de bult onder het litteken een stuk groter. Dat wist ik eigenlijk vannacht al, toen ik niet kon slapen, want zelfs liggen voelde niet fijn.

En dan blijkt mijn vocabulaire opeens te bestaan uit vloeken en schelden. Om het maar even in mijn ziek-zijn-taal te zeggen: Vloeken als een mofo. En als er geen gepast scheldwoord is, dan verzin ik er wel eentje. Gewoon F-ing veel pijn. Ik haat die stomme Hidradenitis.

Gelukkig kreeg ik met Vicks (geweldig spul, veel beter dan die ouderwetse stinkende trekzalf) de vervelendste ontsteking open en voelt die kant nu al veel prettiger. Lopen gaat nog steeds niet lekker, maar toch al weer wat beter.

Komende donderdag ga ik op Enbrel-controle bij mijn vaste verpleegkundige en dermatoloog en ga ik vragen of ik voorlopig 2 keer per week mag injecteren, om mijn immuunsysteem weer even extra plat te gooien, zodat mijn lijf zichzelf niet kan aanvallen.

Ik ga mijn best doen om nog wat blogjes online te krijgen, maar de komende dagen zal ik waarschijnlijk heel moe zijn. Mijn social media zal ook even wat rustiger zijn. Maar daarna ga ik er weer volop tegenaan!

 

Tot snel weer allemaal!!!

 

Bewaren


0 thoughts on “Ziek zijn, Jinxen en Vloeken als een zeeman #HS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.