Ziek worden als je al chronisch ziek bent & gratis Kleenex pakket

chronisch ziek

Als je chronisch ziek bent, dan ben je vaak extra vatbaar voor verkoudheid en griep. Daarom krijgen mensen met een verzwakt immuunsysteem een oproep voor de griepprik, maar dat helpt natuurlijk niet altijd. Daarom kan ik er eigenlijk wel op gokken dat ik ziek ben zodra iets heerst. Dat is meteen de reden dat er in januari minder blogposts online zijn gekomen hier, want ik had weer de hoofdprijs.

Chronisch ziek

Zoals de meesten van jullie wel zullen weten heb ik hidradenitis suppurativa en krijg ik daar een infuusbehandeling met Inflectra voor. Die behandeling werkt geweldig en ik heb al bijna 8 weken geen enkele ontsteking gehad en de oude littekens zijn plat. Er zitten ook nadelen aan. Mijn immuunsysteem wordt daardoor afgeremd en als ik dan een verkoudheid of de griep krijg, heb ik weken feest, omdat mijn lichaam niet zo hard kan werken om beter te worden.

Het grieperige gevoel gaat net zo snel voorbij als bij gezonde mensen, maar de nasleep duurt veel langer.  Vooral spierpijn en extreme vermoeidheid zijn dan de klachten en uiteindelijk word ik er zelfs depressief van.  En het snotteren en hoesten is natuurlijk ook nooit leuk. Maar dit jaar krijgen we van Kleenex een beetje hulp.

#KleenexHelpt pakket

Omdat de griep dit keer al 8 weken volop aan de gang is in Nederland, heeft Kleenex een ludieke actie,waarbij ze een gratis verkoudheidspakket weggeven aan deelnemers die op Twitter laten weten dat ze verkouden of grieperig zijn, met de hashtag #kleenexhelpt. (zolang de voorraad strekt.)

Een pakket bestaat uit  Kleenex Balsam zakdoeken,  een vijfdaagse weerstandskuur van Roter, een Eucerin lippenbalsam, Ricola kruidenpastilles en Kneipp Adem Vrij douchegel.

Dat is een geluk bij een ongeluk, toch? 

 

Heb jij al getweet?

 


10 thoughts on “Ziek worden als je al chronisch ziek bent & gratis Kleenex pakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.