Zeg eens wat vaker ja!

ja

Ik heb heel wat posts en artikelen in tijdschriften gelezen, waarin je word verteld dat je vaker nee moet zeggen. Dat is in sommige situaties misschien ook wel zo. Maar toch vind ik dat je vaker ja moet gaan zeggen. Wil je weten waarom? Zeg dan ja tegen deze blogpost en lees verder!

Vaker ja zeggen

Ik was de afgelopen jaren een beetje aan het indutten. Bekende dingen vond ik vaak nog wel leuk om te doen, maar nieuwe dingen doen kostten me steeds meer moeite. Ik twijfelde vaak of iets wel leuk zou zijn en dan begon ik er niet eens aan. Daardoor ontmoette ik geen nieuwe mensen meer en beleefde ik al helemaal geen avonturen. Daar wou ik zodra ik aan mijn “nieuwe leven” begon, zo snel mogelijk vanaf.

Ja tegen een nieuwe liefde!

Het eerste waar ik ja tegen zei, was een nieuwe liefde. Dat was eigenlijk helemaal niet de bedoeling, maar ik vroeg me af waarom ik er niet volledig voor zou gaan. De angst dat het net als mijn vorige relatie zou zijn, hield me een beetje tegen. Zodra ik dat los kon laten, werd ik ontzettend gelukkig met mijn nieuwe vriend en we hebben het nog steeds heel fijn samen.

Ja tegen nieuwe situaties!

Hier had ik steeds meer moeite mee. Verjaardagen waar ik nog niemand ken, logeren bij een vriendin van mijn vriend in België (waardoor ik niet zomaar naar huis kan als ik dat wil), mijn nieuwe schoonfamilie ontmoeten, naar concerten in een andere stad, alleen naar een sportschool gaan, naar de sauna van diezelfde sportschool gaan, weer topless aan de plas liggen met mijn toch wat oudere lijf dan de laatste keer dat ik dat deed… Allemaal dingen die ik eigenlijk een beetje akelig vond, maar die ik sinds ik naar Rotterdam ben vertrokken gewoon doe. En het is geweldig! Ik ontmoet bijna alleen maar lieve mensen en ik voel me weer steeds zekerder van mezelf. Ja zeggen wordt ook steeds makkelijker.

Het leven is te kort om een nee-zegger te zijn.

Voordat je het weet is alles voorbij en aan het einde van mijn leven wil ik er zoveel mogelijk hebben uitgehaald. Ik wil nieuwe vrienden maken, lachen, mezelf zijn zonder dat ik daar zelf grenzen aan stel. Ik zal heus nog wel eens ergens nee tegen zeggen. Maar elke ja die goed afloopt, zorgt ervoor dat ik een nieuwe ervaring heb. In het slechtste geval kan het een slechte ervaring worden, maar dan heb ik het tenminste geprobeerd. Mijn leven is er in elk geval veel leuker van geworden.

 

Wanneer zei jij de laatste keer ja???

 


6 thoughts on “Zeg eens wat vaker ja!

  1. Goed van je! Ik probeer ook wat meer Ja te zeggen tegen situaties die ik lastig vind. Vooral verjaardagen en evenementen met onbekenden bijvoorbeeld. Goed bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.