Waarom ik zonder kids toch mama-bloggers volg

Ik heb bewust geen kinderen. Dat kan niet altijd iedereen waarderen, maar ik heb goede redenen om er niet aan te beginnen. Ik heb ook niet zo veel met kinderen, al zijn er heel leuke exemplaren. Ik ben zo iemand die juist de ondeugende kinderen het meeste kan waarderen. Kinderen die op ontdekking gaan, bijdehand zijn en waar je mee kan lachen. Ik ben dan de gekke tante die lekker mee doet.
Waarom volg je dan mama-blogs?

Nou, eigenlijk is dat heel simpel. Veel van mijn vrienden en vriendinnen zijn ouders geworden. Dat gaat zo als je 33 bent. Van samen stappen en gek doen, zijn de vriendschappen veranderd in een middagje op de bank een kop thee drinken en wat kletsen. Als we nog eens gaan shoppen samen, dan gaan de kinderen mee, of gaan de gesprekken vaak over kinderen. Ik wist dan nooit goed welke antwoorden ik nog moest geven.

Het leuke aan de mama-blogs is, dat ik op de hoogte blijf. Ik sta niet meer met mijn mond vol tanden als mijn vriendinnen het over Lalaloopsy hebben. Ik weet nou ook waar de leukere kinderkleding te koop is en wat ik moet kopen voor de verjaardag van een 3-jarige. Ik weet nou ook wanneer de kinderen tandjes gaan wisselen, hoe de schoolrapporten tegenwoordig in elkaar zitten en ga zo maar door.

Verder hebben mama-bloggers vaak meer te melden dan alleen hun leven als mama. Meestal zitten we in dezelfde levensfase en zijn ze van mijn leeftijd. Soms gaat hun blog over leuke restaurants, recepten, mode, make-up of gewoon over het huishouden.

Er zijn natuurlijk ook dingen die ik minder interessant vind. Ik heb heel weinig met bevallingsverhalen (maar goed, die krijg ik op verjaardagen ook te horen), maar dan scroll ik door of ga ik een leuke blog van een fashion-of beautyblogger lezen.

Ik vind de mama-blogs die ik volg absoluut de moeite waard. Ook voor mensen die bewust of onbewust geen kinderen hebben!

 

Volg jij ook mama-blogs zonder dat je kinderen hebt? En welke mama-blogs volg je het liefst?

 


6 thoughts on “Waarom ik zonder kids toch mama-bloggers volg

  1. Net als jij ben ik bewust geen moeder geworden. Hier was ik als kind al heel stellig in en dat is altijd zo gebleven. In de loop van mijn leven ben ik gaan realiseren waarom en zijn er zelfs later nog wat aanvullende redenen bijgekomen dat het maar goed is dat ik me nooit heb laten mee slepen in het, maar als ze er zijn is je wereld zo compleet, etc. Dit betekend niet dat ik niet van kinderen houd, want zo zien mensen het dan vaak. Nee, ze passen gewoon niet bij mij en in mijn leven. Zelf volg ik ook meerdere mama bloggers, sommige door hun droge kijk op het ouderschap, andere vanuit empathie en weer andere vanuit het opdoen van kennis en daardoor je omgeving begrijpen.

    • Wat leuk om het eens van iemand anders te lezen, Bianca! Mijn man en ik hebben die behoefte ook beide nooit gehad, maar vinden het heus wel eens leuk om de buurkinderen op een middagje uit te trakteren. Maar we zijn dan ook heel blij als we ons ijsje op hebben en de ouders weer aan het echte verzorgen mogen beginnen. 😉

  2. Wat leuk dat je mamablogs volgt en in dit artikel vertelt waarom. Stiekem vind ik het heel lief van je dat je zo op de hoogte wil blijven van alles wat in de wereld van je vriendinnen speelt. Geeft me het gevoel dat jij een vriendin bent waar je zuinig op moet zijn. 😉

    • Dankjewel, dat is lief! Maar het is stiekem eerder zo dat ik gewoon heel zuinig op mijn vrienden moet zijn. 😉 Het is gewoon zonde als je heel leuke vrienden hebt en je uit elkaar groeit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.