Update: Mijn Cola Light Verslaving

20160420_112129

Het is nu ongeveer een maand geleden dat ik ben gestopt met het drinken van cola light en vandaag laat ik jullie weten hoe het daar nu mee gaat.

Ik drink nog steeds geen cola light. Ik begin ‘s ochtends met 2 detox-watertjes  gemaakt van citroen, komkommer en gember. De rest van de dag drink ik water, detox-thee en spa rood met een scheutje jus d’orange. Als we buiten de deur eten neem ik ijsthee.

Mijn verwachtingen waren vrij hoog nadat ik verhalen van anderen had gelezen en sommige van die verwachtingen zijn ook uitgekomen, terwijl sommige volgens mij fabeltjes zijn.

Feiten:

  • Zonder cafeïne slaap ik beter.
  • Ik val makkelijker in slaap.
  • Ik sta ‘s ochtends uitgeruster op.
  • Ik ben niet meer duizelig geweest en ook mijn hoofdpijn is weg. Dat heeft waarschijnlijk toch te maken gehad met de aspartaam.
  • Mijn buik voelt platter, waarschijnlijk doordat ik bijna geen koolzuurhoudende dranken drink.

Fabels:

  • Ik las dat je van zoetstoffen als aspartaam juist zou bijkomen. Dat zou moeten betekenen dat ik nu juist zou afvallen, maar dat is tot nu toe qua kilo’s niet het geval. Niets erbij, niets eraf.
  • Minder dorst. Ik ben van twee 1,5L flessen cola light per dag  naar ongeveer net zoveel flessen water gegaan, zonder dat ik de thee, detox-watertjes en spa rood mee tel.

Er zaten in het begin ook een paar nadelen aan. Ik had meer trek in zoetigheid, maar dat heb ik redelijk weten op te vangen met zoet fruit. Een ander nadeel waren de puistjes en uitslag in mijn gezicht. Dat schijnt normaal te zijn als je aan het detoxen bent. Gelukkig gaat dat wel allemaal over.

Ik ga het absoluut vol houden, want ik mis de cola light totaal niet. Ik let ook goed op dat ik geen andere producten koop die suikervervangers bevatten. Nu ik dit heb volgehouden ga ik uitzoeken wat mijn volgende stap naar een gezonder eetpatroon gaat worden. Zuivelvrij eet ik al jaren vanwege lactose-intolerantie, maar ik wil ook graag stoppen met het gebruik van pakjes en andere kant en klare sausjes tijdens het koken.

 

Heb jij nog goede tips voor gezondere voeding?

Bewaren


0 thoughts on “Update: Mijn Cola Light Verslaving

  1. Nu je het over pakjes en zakjes hebt; er schijnt een kookboek te zijn die heet “koken zonder pakjes en zakjes” ik wil het boek zelf ook misschien kopen, hoor er veel enthousiaste verhalen over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.