Terug naar vroeger op Youtube

vroeger op youtube

Als ik ‘s nachts niet kan slapen en ik geen zin in Netflix heb, dan ga ik terug naar vroeger op Youtube. Zo leuk om daar nog eens de series en films te kijken die ik vroeger graag zag. De meeste komen uit de jaren 80 & 90. Dus vandaag doen we hier weer een rondje van “Kennen jullie deze nog?”

Terug naar Vroeger op Youtube

Kunst & Vliegwerk

Toen ik een paar weekjes geleden ziek was, viel het me opeens in dat Herman van Veen ooit een ontzettend leuke kinderfilm had gemaakt, met een vent die Ufo heette (Toon Agterberg, bekender uit Spetters) en kinderen die een raket hadden gebouwd. Even googlen en toen had ik niet alleen de naam van de film te pakken, maar ook de hele film op Youtube. Gekeken en het is gewoon nog steeds leuk. Vooral dat die kinderen gewoon mochten kamperen in hun uppie, maar zo ging dat vroeger.

Merlina

Nog voor we Postbus X en Interflix keken (misschien meer bekend bij de Vlamingen) was er Merlina. Merlina was een detectivebureau in Ravensburg, waar iedereen een codenaam had. Zeeman Pol (Codenaam Waterman) was altijd mijn favoriet, omdat ik hem ontzettend grappig vond.  De acteur Paul Ricour heeft bijna zijn hele carrière Pol gespeeld, telkens in een ander beroep. Nog voor Merlina speelde hij in de serie de Opkopers, maar dat was nog voor mijn tijd. Zo’n beetje de hele serie en ook de hele serie Postbus X is te vinden op Youtube.

Carolientje en Kapitein Snorrebaard

Dit kan ik me nog zo goed herinneren van vroeger. In deze serie speelt Paul Ricour Kapitein Snorrebaard en Carolientje is in het echt de dochter van Ricour. Er is op Youtube maar 1 aflevering in 2 delen te vinden, maar het is puur jeugdsentiment. Vroeger had ik helemaal niet door dat de acteurs niet spraken en er alleen een voice-over was die het verhaal vertelde. Carolientje heeft een speelgoedbootje, waar ze avonturen mee beleefd. In die avonturen vaart ze samen met Kapitein Snorrebaard in het bootje.

Mik, Mak en Mon

Deze kan ik me nog steeds herinneren door het gekke handgebaar. Mik & Mak zijn 2 kinderen uit de ruimte die op aarde neerstorten en door melkboer Mon gevonden worden. Ze drinken zijn melk en worden weer beter en beleven avonturen. Deze serie was een promotieserie voor… je raadt het nooit…. melk!

The Love Boat

Dit heb ik vroeger tot vervelens toe gekeken.  “Love Exciting and New, come aboard, we’re expecting you!” Er staan behoorlijk wat afleveringen van Captain Stubing en de rest van de crew op Youtube. Ik denk niet dat ik hier nog veel extra hoef te vertellen en iedereen het nog wel kent.

St. Elsewhere

Lang voordat we Grey’s Anatomy of zelfs ER keken, zaten we voor de televisie om de ziekenhuisserie St. Elsewhere te volgen. Er speelden beroemde acteurs in mee, zoals Helen Hunt en Denzel Washington.

Tom en Tina (Giles et Julie)


Iedereen kent Kindernet en Telekids nog, maar lang daarvoor keken we naar Bromtol, waar allemaal korte kinderfilmpjes langskwamen. Een daarvan is Tom en Tina. Toen ik terug naar vroeger op Youtube ging kwam ik dit tekenfilmpje tegen en ik kon het me nog heel goed herinneren. Tom en Tina zijn een tweeling die door 4 seizoenen heen buiten spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Toen ik klein was vond ik dit fantastisch.

 

Kende jij deze series nog? Welke series keek jij vroeger graag???


7 thoughts on “Terug naar vroeger op Youtube

  1. O God, The Love Boat, die keken wij ook altijd. Lachen!
    Vannacht en vorige nachten ook geen oog dichtgedaan. Goed idee om YouTube filmpjes te gaan kijken!

  2. Leuk dat je dat ook doet! Toevallig keek ik wel eens op youtube naar een programma van vroeger. Ken deze programma’s niet eens… Heb zelf gekeken naar ‘Sweet Valley High ‘ en ‘ Breaker high ‘ 🙂

  3. Te grappig. Was ze alweer vergeten. Bij de meeste dacht ik meteen weer: Ojaaa! Vooral Carolientje vond ik als kind geweldig. St Elswere vond ik ook heerlijk om te zien. Alleen dat acteerwerk is nu barslecht als ik het terugkijk haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.