Tag: Wat maakt het nou voor jou een echte kerst?

kerst uil

Het is altijd leuk om te lezen hoe verschillend mensen kerst vieren en toen ik door Marguerita van Marstyle werd getagd vond ik het erg tof om de tag in te vullen. Deze toffe kerst-tag is verzonnen door Miriam van MeerVanMir.

WEL OF GEEN KERSTBOOM?

Ja, natuurlijk staat er bij ons een kerstboom! Geen echte, omdat ik daar echt extreme jeuk en uitslag van krijg, maar gewoon een driedelige nepperd. Van het optuigen maak ik heel wat werk. Ik hou van een mooie volle kerstboom, zoals ze dat in Duitsland ook doen. Ik hang er dus wat meer in dan andere mensen. Omdat wij 3 hondjes hebben, heb ik er geen glazen maar kunststof ballen in hangen. Jarenlang was het kleurenschema zilver met paars, maar sinds onze verhuizing (toen ik geen zilveren en paarse muren meer had zoals op mijn bachelorette flatje) had ik daar geen zin meer in. Dit jaar is de boom zilver en wit. Ik heb altijd witte lichtjes gehad. Aan de kerststal onder de boom doen wij niet, omdat we beide niet gelovig zijn.

Bij ons thuis mochten we vroeger amper naar de boom kijken, omdat de antieke glazen ballen en de piek van oma en overgrootmoeder erin hingen. Het was altijd een drukke boom met de kleuren van de regenboog, en van dat jeukende engelenhaar, waar dan ook nog kerstkransjes tussen hingen, waar we er elke dag eentje van mochten hebben voordat we naar boven moesten. Er stond altijd een kerststalletje met heel oude antieke beeldjes onder de boom.

WEL OF GEEN BUITENVERLICHTING?

Wij hebben geen voortuin, dus hetgene dat het dichtste bij buitenverlichting komt is de ster die voor de raam hangt. Ik hang meestal wat meer lampjes in het venster, maar dit jaar dus alleen de ster, omdat ik geen zin had om het lichtsnoer op te hangen. Natuurlijk hangt de krans wel aan de deur.

Toen ik in 2005 ging samenwonen in een echte volksbuurt in Sittard (Waar de mensen zomers voor de deur zitten), was ik ontzettend onder de indruk van de versiering die de mensen daar op hun gevel of in hun voortuin hadden hangen. Prachtig vond ik het. Mijn buurman bouwde zelf hele bewegende constructies van kerstmannen, rendieren en ga zo maar door. De hele wijk deed mee en we maakten elk jaar een tochtje door de wijk om alles te bewonderen. In de wijk waar ik nu woon hebben sommige mensen een lichtsnoer om hun raam of een lichnet in een boompje, maar dat is het dan ook wel. Best een beetje saai eigenlijk. 😉

WEL OF GEEN KERSTCADEAUS?

Wij doen wel aan kerstcadeaus. Met Sinterklaas doen wij een paar leuke kleine pakjes en met kerst pakken we groter uit. We zijn maar met zijn tweetjes, dus het wordt nooit gigantisch duur. Het ligt er een beetje aan wat we te besteden hebben hoe groot de pakjes worden. De hondjes krijgen natuurlijk ook cadeautjes. Ik koop ook een cadeautje voor mijn broertje, want die is 2e kerstdag jarig. Dit jaar zijn we een beetje laat, er liggen nog geen pakjes onder de boom.

KERSTLEKKERNIJ?

kerststol

Dan kies ik voor kersstol met amandelspijs. Heerlijk, op eerste kerstdag opstaan en dan eerst het broodgedeelte eten en als laatste de lekkere spijs.

KERSTNUMMER?

Happy XMAS van John Lennon.

So this is Xmas
And what have you done
Another year over
And a new one just begun
And so this is Xmas
I hope you have fun
The near and the dear one
The old and the young

A very Merry Xmas
And a happy New Year
Let’s hope it’s a good one
Without any fear

KERSTFILM?

Eigenlijk moet ik nu kiezen, maar dat ga ik lekker niet doen! Je kan me nou eenmaal niet laten kiezen tussen Home Alone en Annie (de versie uit 1982). Beide kijk ik al zolang als ik me kan herinneren. Mijn andere favorieten vind je hier.

KERSTBOEK?

a christmas carol

Dat kan er maar een zijn, ook al worden er nog zoveel geschreven. Natuurlijk kies ik voor A Christmas Carol van Charles Dickens, het liefst in het Engels. Het gaat over de vrek Scrooge, die bezoek krijgt van de geest van zijn dode compagnon Marley, nadat hij zijn personeel slecht behandeld. De Ghosts of Christmas Past, Christmas Present en Cristmas Future.

 

Nu is het de bedoeling dat ik ook een paar bloggers tag. Dat doe ik natuurlijk, maar je hoeft je niet verplicht te voelen om hem in te vullen. Heb ik je niet getagd en wil je hem toch overnemen? Dan mag dat natuurlijk ook. Vergeet dan niet te vermelden dat de tag oorspronkelijk van Miriam komt! 🙂

De bloggers waarvan ik erg nieuwsgierig ben hoe ze hem invullen zijn : Joyce en ook Herma, Els (die is vast heel origineel), Anne-Marie, Amina en Miron.

 

Hoe vieren jullie kerst? Laat gerust een berichtje achter, ik ben heel benieuwd!


16 thoughts on “Tag: Wat maakt het nou voor jou een echte kerst?

 1. Voor mij hoort een kerstboom er ook echt bij, zonder boompje geen kerst sfeer vind ik. Ben ook dolgelukkig met onze kunstboom dit jaar na 3 jaar gedaan te hebben met een steigerhouten versie.

 2. In volksbuurten pakken ze kerst inderdaad heel uitgebreid aan. Hier in Tiel is ook zo een buurt en wij rijden er soms doorheen om gewoon naar de tuinen te kijken met al die lichtjes en kerstmannen en rendieren.
  Leuke tag!

 3. Allereerst: we lijken op elkaar hahaha😂😂
  Leuk dat je me uitnodigde om dit in te vullen.De antwoorden gaan alleen wel op die van jou lijken.
  Hier komen ze…

  Wel of geen kerstboom…
  Jaaaaaa … wel een kerstboom!!! Een grote nepperd. Een echte kan niet omdat Wim en Joyce allergisch voor hars zijn.Maar ben ook bang dat Rex zijn poot op zou tillen tegen de boom om eens heerlijk een flinke plas te doen en de boom van zijn geur te voorzien 🙈🙈🙈🙈🙈🙈.
  We hadden altijd onbreekbare goudkleurige ballen er in hangen, maar sinds vorig jaar is alles wit.Alles is onbreekbaar omdat ik altijd alles laat vallen ivm reuma. Het werd een beetje duur om iedere x alles te vervangen wat sneuvelde . Kan nu met Rex een potje voetballen met onze kerst ballen Haha.
  Wel of geen buitenverlichting…
  Geen. Heb wel van alles binnen op de vensterbanken staan . Waaronder ook verlichting.
  Wel of geen kerstcadeau’s …
  Wel. We vieren kerst met zijn drietjes. Mijn kinderen Wim en Joyce en ik. De laatste jaren leggen we pakjes onder de kerstboom voor elkaar.Het zijn meestal meerdere niet zulke dure pakjes. Het gaat niet om dure dingen, maar gewoon om de gezelligheid en iets leuks voor elkaar doen.
  Kerstlekkernij…
  Oehhhhh dat zijn er meerdere. We zijn. Gek op een vis schotel,sushi, rollade.. maar t allerlekkerste vinden we wantan soep. Ik maak die altijd zelf. Het recept staat op mijn blog. We hebben dit jaar er voor gekozen om wantansoep te eten eerste kerstdag. Kan me daar nu al lekker op lopen maken😀 2 e kerstdag.. nog geen idee wat we dan gaan eten. We zijn allebei de kerstdagen thuis, dus moet wel dringend iets gaan verzinnen!!
  Kerstnummer…
  Happy xmas van John Lennon. Is al jaren mijn favoriet en zal het altijd wel blijven denk ik!
  Kerst film…
  Hahaha Home alone!!! Raak ze nooit beu!!!
  Kerstboek…
  Heb eigenlijk geen favoriet kerst boek. Scroodge heb ik wel verschillende malen gelezen. Blijft een mooi verhaal!!
  Wil jullie langs deze weg allemasl hele fijne kerstdagen toewensen en een gezond en gelukkig 2017🥂

 4. Ik hou van drukke en volle kerstbomen ! Love it !!
  Kerstversieringen buiten is vaak wel mooi, maar als je mijn overburen ziet dan vraag je je af of er misschien een vliegtuig moet landen ergens en zij de lampen daarvoor aan hebben gegooid!
  Ziet er werkelijk niet uit 😛
  Zelf ben ik kerstavond bij mijn ouders (heb nu al buikpijn voor die avond), 1e kerstdag ben ik helemaal alleen, en 2e kerstdag samen met de kindjes lekker koken met z´n allen en spelletjes doen ! 🙂

 5. Super leuk om te lezen!! Mijn hele kerstplanning zit al vol dus deze tag overnemen gaat helaas niet meer lukken. Maar in ‘t kort: ja we hebben een boom vol met ballen in alle kleuren en bergen metakjes eronder, een grote krans op de voordeur en mijn kerstlekkernij zijn absoluut gevulde musketkransjes. Favo lied: the cavalry van jona lewis en film: love actually
  Liefs xxx

  • Wat een heerlijke tag! Mijn kerstplanning zit ook al vol voor deze week dus mij gaat ‘t ook niet meer lukken. Maar ook van mij even in het kort: absoluut een kerstboom! Een lekkere nepperd en klein. Wil graag een grote maar appartement is daar te klein voor! Die van jou is zo prachtig! Lekker gevuld ook! Een heel klein beetje buitenverlichting, bij onze voordeur. Not too much, want dat vind ik niet zo chic in een appartementencomplex hahahaha! Maar met een groter huis ga ik denk ik wel losssss! 😉 Kerstcadeaus: jaaaaa! Kerstlekkernij een Italiaanse tulband. Kerstnummer “Driving home for Christmas”, kerstfilm de animatiefilm “Scrooge” uit 2009 en kerstboek ook “A Christmas Carrol”. Die boodschap blijft prachtig!!! Merry Xmas Tamara!

 6. Wat mooi en uitgebreid ingevuld! Erg leuk om te lezen. Wij hebben ook een nep boom, mijn handen raakte ook altijd geirriteerd bij het versieren.

  Lief dat je me tag, maar ik op mijn blog plaats ik geen tags meer :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.