Syoss Oleo Intense & Thuisverf-Tips

DSC00433.JPG

Ik zei het een tijdje geleden al: Ik was mijn haarkleur weer eens beu! Het was weer tijd om naar Duitsland te gaan, zodat ik bij de DM haarverf kon uitzoeken, want daar is het veel goedkoper. Ik heb vandaag ook wat tips & tricks voor jullie, zodat thuis je haren verven een stukje makkelijker gaat.

Syoss Oleo Intense

Thuisgekomen kon ik het bonnetje nergens meer vinden, maar ik kocht 2 pakken Syoss Oleo Intense  de kleur helles rot, oftewel felrood voor ongeveer €3,75 per pakje. Daar koop je in Nederland nog niet 1 budgetmerk pakje voor, dus ik heb weer flink bespaard.

dsc00436

In het pakje zitten verschillende onderdelen die je samen moet voegen en een crèmespoeling die de kleur fixeert. De bedoeling is om de tube met de kleur in het flesje vloeistof leeg te knijpen en dan flink te schudden met het flesje, zodat de vloeistof zich met de pasta vermengt. Er zit ook een beschrijving in het pakje, waar de handschoenen in zitten.

dsc00438

Eigenlijk kan je hiermee al een flink eind komen. Met het flesje kan je de verf in je haren verdelen en ik moet zeggen dat deze verf zich ook goed liet verdelen. Daarna moet je 30 minuutjes wachten, voordat je het haar kan uitspoelen. Gebruik eerste een klein beetje water, waarna je het haar een beetje masseert totdat de verf gaat schuimen en dan spoel je het uit, gebruik je de crèmespoeling en spoel je je haar nog een keertje uit. Toch doe ik altijd nog enkele extra dingetjes, die het verven net wat makkelijker maken.

DSC00484.JPG

Tips & Tricks:

  • Smeer vaseline op de huid die dicht bij je haargrens zit en op je oren, zodat je die niet mee verft. Als je op je huid knoeit is het dan makkelijk weg te halen.
  • Verdeel het haar in partijen met een puntkam. Let er op dat je puntkam niet van metaal is, want dat kan gaan oxideren en verkleuren. Zo zie je beter of je overal geweest bent.
  • Koop een doosje latex handschoenen, dat werkt makkelijker en ze zijn in je eigen maat verkrijgbaar, zodat je geen bungelend plastic aan je vingertoppen hebt.
  • Gebruik een zwart washandje om zo de verfresten van je huid te halen.
  • Bewaar een oude handdoek voor om je nek en een oud fleecedekentje om je bank of stoel mee af te dekken als je tijdens het wachten ergens wil gaan zitten.
  • Verf je haren als je een oude blouse draagt. Die hoef je later niet over je hoofd uit te trekken en je kan zo onder de douche stappen.
  • Wil je zeker zijn dat je niet je huis volknoeit terwijl je met geverfde haren rondloopt? Doe dan een stuk huishoudfolie om je haren. Charmant is het niet, maar het zorgt er wel voor dat je niet loopt te spetteren.
  • Neem altijd een verpakking extra mee, die kan je later met het bonnetje terugbrengen Dat is beter dan halverwege ontdekken dat je te weinig verf hebt.

 

En dan het resultaat: Ik had schijnbaar nog haar dat eigenlijk door alle verfbeurten te donker was en dat zie je wel. Maar ik vind het eigenlijk niet erg om nu verschillende tinten rood in mijn haren te hebben. Al met al ben ik best tevreden en het is weer eens iets anders. De Syoss haarverf was makkelijk in gebruik en drupt bijna niet. Ik zou hem zeker nog een keer aanschaffen.

 

Verf jij je haren  weleens zelf, of laat je het altijd bij de kapper doen?


10 thoughts on “Syoss Oleo Intense & Thuisverf-Tips

  1. Ziet er super uit! Vroeger wilde ik ook altijd rood maar pakte nooit zoals ik wilde door mijn te donkere haar. Ben alweer een aantal x jaar gestopt met verven. Laat het nu nog even zo 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.