Sushi & Ghostbusters – Date met mr. Tegendraads

Ik ging afgelopen weekend op een date met mijn man. Of eigenlijk gingen we 2 keer op date op dezelfde dag. Ik mocht kiezen, dus het werd sushi en de film Ghostbusters.

Sushi

We vertrokken rond 2 uur ‘s middags en kwamen rond half 3 aan bij Sushi & Grill Geleen, een van mijn favoriete restaurants. Ik ben gek op sushi, daar zou je me elke dag blij mee kunnen maken, dus ik was eigenlijk al heel tevreden. We kozen voor een late lunch. Dan is de kaart iets beperkter, maar kan je nog steeds lekker eten voor een veel lagere prijs. Als je er ooit in de buurt komt, dan is het een aanrader.

Ghostbusters

Daarna gingen we even naar huis, de hondjes verzorgen en ik wilde me even omkleden, omdat ik blote benen en open schoenen geen goed idee vond voor het ‘s avonds. Toen alles geregeld was vertrokken we weer, nu richting Foroxity Sittard, waar we de nieuwe Ghostbusters 3D film gingen kijken. Puur jeugdsentiment, aangezien ik vroeger al dat speelgoed had, de films tig keer keek┬á en braaf op de bank zat te wachten op de serie.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/d1/f0/25/d1f02563a68853b316d6f8c01c4f4ec4.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/3f/34/66/3f34660d334d16f7ce28971902bef656.jpg

Om 7 uur begon de film, maar wij waren er iets eerder, zodat we op de achterste rij konden zitten. Op de een of andere manier is dat toch prettiger. Dat had eigenlijk niet gehoeven, want de zaal was niet al te vol.

Ik moet zeggen dat ik de film ontzettend leuk vond. De special effects waren erg mooi gemaakt. De Ghostbusters zelf waren ook niet slecht. Het goede aan deze film, is dat ze niet voor de typische Hollywood poppetjes hebben gekozen, maar voor een variatie aan dames die je in het echte leven wat vaker tegen komt. Er komen veel dingen van vroeger in de film voor, zodat je telkens denkt : “Ja, dat hoort erbij!” Wat heel tof was, was dat alle acteurs die een hoofdrol hadden in de Ghostbusters films uit de jaren 80 er dit keer ook in zaten, in een heel andere rol. Zo gelooft het personage van Bill Murray in deze film niet in geesten. Ook de geesten van vroeger komen terug, zoals de Marshmallow Man. Ik heb een paar keer goed kunnen lachen. Kate McKinnon , die de blonde Holtzmann speelt (Foto ), was geweldig. Een stoere mad scientist die je eigenlijk gewoon in je vriendenkring wil hebben. Het grote nadeel is, dat ik meer dan de helft van de tijd op Slimer heb zitten wachten. En ja, Slimer zit in de film. Maar ook maar net. Heel jammer dat hij geen grotere rol had in deze film.

Daar sta je dan met je 3D bril ­čśë Heel charmant.

In de pauze stond er een jongen bij de ingang van de zaal, die vroeg wat we van de film vonden, omdat de bezoekersaantallen tegenvielen vanwege slechte recensies en de bioscoop wilde graag weten waarom de mensen wegblijven. Ik denk dat de mensen voornamelijk andere dingen doen in de zomervakantie. Als deze film in de herfstvakantie of tegen de kerst in de bioscoop was verschenen, dan waren er meer ouders geweest die hun kinderen kennis willen laten maken met iets leuks uit hun eigen jeugd. Van mij krijgt deze film dan ook geen slechte recensie. Het was geen hoogstandje, maar gewoon een leuke vermakelijke film.

Conclusie:

De films uit de jaren 80 waren leuker. Maar toen was het concept nieuw, werd er heel veel merchandise verkocht en kwam er een tekenfilm serie uit. Wil het zeggen dat je deze film niet moet gaan kijken? Nee. Als je voor een leuke film gaat, met mooie effecten, herkenbaar jeugdsentiment en leuke actrices, dan moet je Ghostbusters 2016 gaan zien.

 

 

Keek jij vroeger ook naar de Ghostbusters films of serie? En had je ook het speelgoed? Of ken je het helemaal niet?

 

*** Disclaimer*** Dit review is gebaseerd op mijn eigen mening. Ik kan er helaas niks aan doen als je de film gaat kijken vanwege mijn recensie en het achteraf niet leuk vind. Meningen verschillen nou eenmaal. ***


0 thoughts on “Sushi & Ghostbusters – Date met mr. Tegendraads

  1. Ik vond ze altijd heel leuk. 3 D lijkt mij helemaal leuk, ben dol op 3D films! Ik vind het ook altijd zo een komisch gezicht in de bioscoop, al die mensen met die brillen op..
    Volgens mij hadden ze inderdaad beter de film met de Kerst kunnen laten uitkomen enne sushi…zalig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.