Mijn stemmen voor de Top 2000

top 2000

Afgelopen week zag ik dat we weer konden stemmen voor de Top 2000 van Radio 2. In de top 10 van die lijst staan eigenlijk al jarenlang dezelfde nummers, die elkaar in rang afwisselen. Ik vind het altijd leuk om te stemmen, al zullen mijn gekozen nummers waarschijnlijk niet in de top 10 belanden. Je mag 20 nummers uit de keuzelijst kiezen en je mag 15 nummers toevoegen die er nog niet instonden. Over enkele van mijn keuzes ga ik vandaag meer vertellen.

Top 2000 keuzelijst

Met de nummers uit de keuzelijst kan je je al uren bezighouden, want als je aan het zoeken bent naar je favorieten, kom je ook andere heel mooie nummers tegen. Mijn top 3 uit de keuzelijst is als volgend:

Nirvana – Lithium

Nirvana moet er voor mij absoluut in staan. Ik heb de cd’s stuk gedraaid en Lithium vind ik een van de mooiste nummers die ze gemaakt hebben.

De Dijk – Groot Hart

De Dijk vind ik op zich al heel goed, maar dit nummer doet me denken aan alle zomerse barbecues met de vriendengroep die ik tussen 2000 en 2010 had, waar dit nummer standaard keihard werd meegezongen. Hoe later het werd, hoe harder we zongen en dansten.

Golden Earring – Another 45 Miles

Golden Earring heeft eigenlijk alleen maar geweldige nummers en ik heb ze al meerdere keren live gezien, o.a. op Pinkpop. Dit is zo’n nummer dat ik zo hard mogelijk wil draaien, net zo lang tot je er kippenvel van krijgt. Ik heb dan ook de boxen van mijn ex opgeblazen, omdat ik vond dat het nog wat harder moest.

Mijn vrije keuzes

Dit waren een paar van de nummers die ik helaas niet in de keuzelijst kon vinden, maar die volgens mij gewoon er in hadden moeten staan:

The Verve – The drugs don’t work

Bij dit nummer kan ik zo verschrikkelijk gaan zitten huilen. Het gaat over afscheid nemen en dat heb ik helaas de afgelopen jaren veel te vaak moeten doen, om allerlei verschillende redenen.

Flogging Molly – Drunken Lullabies

Als het op feesten aankomt, dan is dit mijn favoriete nummer. Op de saaiste feesten kan je dit nummer opzetten en iedereen begint te springen. Op onze bruiloft hebben we geen openingsdans gedaan, maar heeft mijn man wel met mijn broertje gedanst op dit nummer, net zo lang tot er toch een klein ongelukje van kwam en ze op hun kont vielen. Als je me vrolijk wil hebben, draai dan dit nummer!

Da Hool – Meet her at the Loveparade

Dit nummer is de muziek van een complete generatie, of eigenlijk mijn generatie. De tijd van raves en de Loveparade. Met zijn allen stappen tot de zon op kwam, ergens op een verlaten stationnetje op de eerste trein naar huis wachten en zoals ik het me herinner was er nooit ruzie. We hebben zelfs hier in Zuid-Limburg nog een eigen Loveparade gehad. 🙂

De rest van mijn keuzes vind je hier. Ik had nog makkelijk het dubbele aantal nominaties willen doen, want er zijn zoveel verschillende redenen die je kan hebben om op een nummer te stemmen.

Nou ben ik wel benieuwd welk nummer jullie graag op nummer 1 zouden zien in de Top 2000. Laat je een berichtje achter?

 


7 thoughts on “Mijn stemmen voor de Top 2000

  1. ik kan bijna nooit kiezen omdat ik liedjes mooi vind die vaak niet in die tops te vinden zijn. Dat zijn vaak liedjes die wel op het album staan maar nooit op de radio zijn te horen.

  2. Dat is een heerlijk nummer van de Golden Earring, eigenlijk een van de beste vind ik. En Nirvana, ja, top!
    Ik zou niet weten wie van mij op nummer 1 moet staan, ik vind zoveel nummers goed dat ik gewoon nooit kan kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.