Mijn slechte voornemens voor 2017!

Voornemens

Rond deze tijd van het jaar lees je veel over goede voornemens, maar dat pak ik dit jaar helemaal anders aan. Ik zou Mara Tegendraads niet zijn als ik daar aan mee zou doen. Dit keer heb ik zelfs slechte voornemens…

Slechte voornemens

De afgelopen jaren heb ik telkens goede voornemens gehad, die ik dan ook echt de eerste 3 maanden van het nieuwe jaar wist vol te houden. Uiteindelijk ging dat dan weer helemaal de mist in. Ging ik de eerste 3 maanden van het jaar op dieet, om dan uiteindelijk de rest van het jaar meer bij te komen dan ik afgevallen was. Dit keer gaat dat niet gebeuren. Ik ga doelen stellen met behulp van slechte voornemens, zodat ik ze dit keer ook een jaar kan volhouden.

 • Ik ga kleding opruimen. Niet om een capsule wardrobe te gaan starten, of vanwege Marie Kondo, maar gewoon omdat ik me erbij neerleg dat ik er nooit meer in ga passen of dat het nooit meer in de mode komt. Het slechte voornemen is dat ik gewoon keihard ga shoppen, om de boel aan te vullen.
 • Punt 2 is dan ook: Shoppen tot ik erbij neerval. Ik ga niet meer op de sale wachten in de hoop dat het dan nog in de winkels ligt en dan uiteindelijk pech hebben. Als ik iets wil, dan koop ik het.
 • Ik ga eens wat vaker tegen mezelf in. Ik heb lang genoeg thuisgezeten, omdat ik eigenlijk te moe was om iets te gaan doen. Ik weet dat ik na een avond stappen 3 dagen moet liggen, maar dat is geen reden om niet te gaan stappen. Het leven moet ook een beetje leuk blijven en dat is het niet als ik alleen maar rustig op de bank zit.
 • In 2017 ga ik lekker eten. Misschien nog wat gezonder, maar in elk geval lekker en als ik wil schep ik nog een tweede keer op. Door de medicatie kom ik bij, dus waarom zou ik me nog druk maken om een extra portie garnalen. Ik heb geen moeite met mijn dikke kont, dus het is tijd om te genieten.
 • Tattoos! Ik heb nog genoeg plek, dus in 2017 wil ik er zeker nog wel een paar bij hebben. Gewoon, omdat ik dat mooi vind en ik me niks aantrek van mensen die het niet mooi vinden.
 • Lekker gek doen. Het leven is te kort om me iets aan te trekken van wat iemand over me zou kunnen denken. Dus ik ga zelf ook eens minder denken en meer met spontane invallen doen.

 

Ik denk dat ik met deze voornemens een stuk verder ga komen dan met de goeie. Heb jij nog goede of slechte voornemens voor 2017?

 


12 thoughts on “Mijn slechte voornemens voor 2017!

 1. Die voornemens andersom aanpakken past natuurlijk ook erg mooi bij de naam van je blog. ๐Ÿ˜‰ Zelf heb ik geen echte voornemens. Ja, ik zou graag wat gewicht kwijtraken maar dat gaat me nu niet plots beter lukken als een maand geleden. Dat is gewoon iets waar ik altijd op zal moeten letten รฉn de ene keer lukt dat nu eenmaal wat beter als de andere.

 2. Hahaha! Leuk beschreven. En hele goede plannen! Zelf heb ik het voornemen dat mijn huis afkomt in 2017 want ik ben het zat dat alles maar voor de helft af is.

 3. Heb al jaren geen goede voornemens meer gebeurt toch niet
  Je heb groot gelijk ga ook lekker genieten ben ook al ziek genoeg en heb wel voor genomen als ik iets niet wil doe ik het ook echt niet
  Op naar een goed 2017

 4. Goed bezig! Ik heb me ook net voorgenomen om vaker de deur uit te gaan. Vooral de afgelopen maanden heb ik alleen maar binnen gezeten, ik word er niet goed van. Gewoon eruit, en als het niet gaat dan gewoon weer naar huis maar dit is niks. Succes met je slechte voornemens๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

 5. Heerlijk, vooral dat keihard shoppen als je je kast heb leeg geruimd! Ik wil ook meer leuke dingen gaan doen, buitenshuis… dan maar even langer bijkomen.
  Ik heb nooit goede voornemens, die lukken toch nooit ๐Ÿ˜‰

 6. Kast opruimen en daarna shoppen tot je erbij neer valt vind ik overigens een goed plan. Ik merk dat ik meer voor de kinderen en vriendlief koop dan mezelf.
  Zoals je zegt, lekker eten, gewoon doen. Genieten ervan.

  Ik vind trouwens 3 maanden nog lang hoor, voor het volhouden van goede voornemens. Bij mij duurt het altijd maar een paar weken.

  Succes met je slechte voornemens, die overigens best oke zijn ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.