De Sinterklaas Tag – Pakjesavond

Sinterklaas

Vanavond is het eindelijk zover: Pakjesavond!!! Sinterklaas heb ik altijd een van de leukste feesten gevonden, eigenlijk zelfs leuker dan Kerst. Daarom vul ik vandaag de Sinterklaas Tag in die ik vond bij Booklovers.

Wat is jou favoriete Sinterklaas programma of film?

Het paard van Sinterklaas

Ik vind de films Het paard van Sinterklaas en Waar is het paard van Sinterklaas? heel erg leuk. Vooral ook omdat het zo grappig is. Het gaat over het Chinese meisje Winky, die heel graag Sint wil vieren, maar haar Papa en Mama begrijpen er nog niet veel van.

Wat is je favoriete Sinterklaas liedje?

Sinterklaas Kapoentje dan maar. omdat ik het woord kapoentje zo grappig vind. Een kapoen is namelijk een gecastreerde haan. Hahaha 😉

Wat staat er dit jaar op je verlanglijstje?

Mijn verlanglijstje vind je hier.

Wat vind je het lekkerst in de sinterklaas periode?

Rousseau chocolade

De Chocoladeletters van Rousseau. Eigenlijk mag ik ze niet hebben vanwege lactose-intolerantie, maar deze letters zijn de buikpijn en uitslag voor mij wel waard. Zo lekker krijg je ze nergens.

Wat is het leukste/mooiste/ontroerendste cadeautje dat je ooit hebt gekregen?

Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee. Mijn verjaardag is rond dezelfde datum en daarom doen wij met Sint alleen aan kleinigheden. Ik weet wel dat ik van mijn man een keer precies de goeie mascara heb gekregen en ik vond dat hij dat heel goed onthouden had. Daar heeft hij pluspunten mee gescoord.

Hoe ga jij pakjesavond vieren?

Wij vieren Sint gewoon lekker met zijn tweetjes. Ik vind het leuker dan mijn man, die niet zoveel met Sint heeft. We drinken warme alpro chocodrink en ik haal wat taaipoppen en ander lekkers in huis. Ik zet de schoenen op de tv-kast. Mijn man wil ook zijn schoenen!!! nog weleens zetten. 😉 We hebben een budget van 10 tot 15 euro om iets leuks te kopen. Meestal kijken we na het uitpakken nog samen een film.

Wat eten jullie op pakjesavond/wat vind je hier echt bij passen?

Dat ligt er nog een beetje aan, we hebben niet echt een planning. Waarschijnlijk zullen we gourmetten, fonduen of de teppan yaki plaat gebruiken.

 

Hoe vieren jullie Sint/pakjesavond?


One thought on “De Sinterklaas Tag – Pakjesavond

  1. Kapoentje, ja, klopt… bizar in zo een liedje, hahaha!
    waar zou dat toch vandaan komen?
    Wat lek dat jullie het echt vieren, die schoenen op een rijtje, zo schattig!
    Ik ga wat pakjes onder de kerstboom leggen (chips, ik ben de enige die dat doet..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.