Review | Vitaminfood vegan ontbijtshakes

vitaminfood

Een tijdje geleden kreeg ik van Vitaminfood een mooi groot pakket met vegan maaltijdshakes. Omdat ik lactose-intolerant ben en daardoor bijna nooit ontbijt, vond ik het een geweldige uitkomst om zulke shakes eens te proberen. Samen met een vriendin ben ik gaan testen en natuurlijk laat ik jullie weten wat ik er van vond.

Vitaminfood

Vitaminfood is een bedrijf dat het belangrijk vind om onze ecologische voetstap te verkleinen en tegelijkertijd te zorgen dat we voldoende mineralen, vitamines en voedingsstoffen binnenkrijgen om de dag gezond mee door te komen. Ik kreeg 4 verschillende smaken shakes en een shaker. Met 1 pakje kan je ongeveer 3 maaltijden maken. Op de beker staat aangegeven hoeveel water je moet toevoegen en in elk pakje zit een maatschepje. Een pakje kost €8,95.

De Beker

De beker vond ik meteen heel handig. Water erin, poeder erin en dankzij de losse spiraal hoef je maar heel even te shaken om een fijne gladde shake te maken zonder klonters, waar ik vooraf toch wel een beetje bang voor was, want klonters in mijn shake trek ik niet zo goed.

De Shakes

Wat me meteen opviel aan alle shakes, was dat ze echt ontzettend lekker ruiken. Wij waren het er meteen over eens dat de geur van de producten duidelijk herkenbaar is. Over de smaken waren we het ook nogal eens. De vriendin die mee heeft geholpen met proeven heeft meer ervaring met vegan eten dan ik en zij wist de smaken wat duidelijker te herkennen. Ik had daar wat meer moeite mee, maar ik zal toch proberen het een beetje te omschrijven.

Banana

vitaminfood banana

Toen ik het pakje openmaakte, raakte ik meteen enthousiast, want het ruikt zo lekker naar Haribo snoepbanaantjes. Yay! Toen ik nog veel sportte, dronk ik regelmatig bananenshakes om de verzuring van mijn spieren tegen te gaan en ik had me op deze shake ook het meest verheugd. Helaas, we waren allebei niet heel erg onder de indruk van de smaak. Misschien dat het met sojamelk beter te doen is, maar met water vonden we het beide niet zo lekker.

Chocolate

vitaminfood chocolate

Onze 2e poging was de smaak chocolate. Het ruikt een beetje naar de oplos-choco van Nesquick en dat lusten we allebei, dus het begon goed. De choco is wel te doen, maar we vonden beide dat er ook een beetje een haverachtige smaak aan zat.

Strawberry

vitaminfood strawberry

Dit is hem!!! De smaak strawberry beviel ons allebei het beste, ondanks dat we allebei niet van aardbeienshakes houden. Het ruikt naar Yogho en zo smaakt het ook wel een beetje. Niet te overheersend en geen andere smaken dan de aardbei die de boventoon hebben. Gewoon goed te doen.

Vanilla

vitaminfood vanilla

Qua geur deed het poeder me nogal denken aan een bakje roomijs, maar qua smaak was het toch wel heel anders. Stel je een beetje magere yoghurt voor met een beetje vanille en dat was het zo ongeveer. Deze smaak vind ik goed te doen.

Conclusie

Ik denk dat deze producten helaas niets voor mij zijn. Er is niks mis mee, maar ik zal toch sneller een stukje fruit met een sojayoghurt nemen, dan deze shakes. Mocht je willen proberen of de shakes wel iets voor jou zijn, dan vind je ze hier.

 

Ontbijt jij weleens met shakes???

#spon

 


One thought on “Review | Vitaminfood vegan ontbijtshakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.