Japanse Matcha thee | Evans & Watson Review

matcha thee

De meesten van mijn lezers weten wel dat ik gek ben op thee. Nu mocht ik van Evans & Watson hun Matcha thee testen en dat is een van de theesoorten waar je me echt gelukkig mee kan maken. Het is niet alleen heel gezond, maar ook ontzettend lekker.

Matcha thee

Matcha is een Japanse theesoort, die zijn oorsprong heeft in China. Het wordt vaak gebruikt voor een theeceremonie, maar je kan het ook in andere producten terugvinden. Zo proefde ik al Matcha ijs en bestelde ik in Japan Matcha chocoladekoekjes. Het is een echte smaakmaker en ik vind dat je de smaak eigenlijk nergens mee kan vergelijken. Deze thee wordt ingedeeld in 3 verschillende kwaliteiten, waarvan ceremonieel de hoogste kwaliteit heeft. Het heeft te maken met de hoogte van de theeblaadjes aan de plant, de manier van drogen en verpulveren, want een goede Matcha mag niet te bitter zijn.

Bij Evans & Watson koop je de beste biologische ceremoniële Matcha thee uit de beste Japanse teeltgebieden. Deze thee is mooi heldergroen van kleur en dat geeft aan dat het een thee van goede kwaliteit is.

Matcha thee zetten

Het is best makkelijk om deze thee te bereiden. Je gebruikt water dat net niet aan de kook is, waarna je er een theelepeltje van het theepoeder aan toevoegd. Daarna klop je de thee op. Ik doe dat gewoon met een garde, maar het is eigenlijk veel leuker om het met een echte Matcha klopper te doen, die ook bij Evans & Watson te koop is. Je mag Matcha ook niet te lang kloppen, want na 30 seconden heeft de thee de eigenschap om wat bitterder te worden.

De smaak

Ik kan alleen maar zeggen dat ik hier heel gelukkig van werd. Het is een mooie zachte Matcha thee en ik kan het jullie allemaal aanraden. Het was precies die smaak die ik verwachtte. Ik heb bij deze Matcha thee meteen het idee dat ik gezond bezig ben (dat is natuurlijk ook zo) en dat ik er alle voordelen van groene thee uithaal.

Je koopt deze thee in een goed afgesloten blikje, dat hersluitbaar is. Een blikje kost €16,95 en daar doe je best wel lang mee. De verpakking is niet alleen handig, maar nog milieuvriendelijk ook.

Matcha of Roses

matcha of roses

Ik kreeg ook nog een pakje Matcha of Roses. Dat is een groene thee melange die alleen al ontzettend lekker ruikt zodra je het pakje openmaakt. Deze melange bestaat uit groene thee, rozenbloesem en Matcha. Ook deze thee vond ik heerlijk en verkwikkend. Als je nog niet bekend bent met Matcha, dan is deze melange een goed product om mee te beginnen. Je koopt een pakje van 50 gram al voor €3,50.

Ken jij deze heerlijke Japanse thee al???

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.