Naar de film: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Miss Peregrine's home for peculiar childrenAfgelopen week ging ik samen met een vriendin naar de bioscoop om een film te gaan kijken waar ik al maanden naar uitkeek: Miss Peregrine’s home for peculiar children. Sinds ik het boek van Ransom Riggs las, ben ik verslaafd aan de verhalen uit de tijdlussen. Ik was dan ook ontzettend benieuwd of deze film de verwachtingen waar kon maken.

Het verhaal:

Jake’s opa is opgegroeid in een kindertehuis, waar hij Jake van kleins af aan verhalen over verteld. Het zijn verhalen die verzonnen lijken te zijn. Als zijn opa vermoord wordt, wil Jake op onderzoek gaan naar de kinderen en de leidster van het tehuis, Miss Peregrine. De ouders van Jake denken dat de dood van zijn opa en de fantastische verhalen Jake gek hebben gemaakt en daardoor wordt hij behandeld bij een psychiater. Uiteindelijk stemt zijn vader in met een tochtje naar het Britse eiland waar Miss Peregrine’s home for peculiar children staat.
Het kindertehuis staat er nog, maar is volledig in verval door een bom die het in 1943 tot een ruïne heeft gemaakt.
Toch blijkt het tehuis nog te bestaan, maar dan in een tijdlus. Bestaat Miss Peregrine die in een vogel kan veranderen en een pijp rookt dan toch echt? En al die bijzondere kinderen?

Miss Peregrine filmposter

Over de film:

Ik vond de film heel mooi. Mijn vriendin, die de boeken niet had gelezen, vond het ook erg mooi. De effecten zijn heel mooi gemaakt en de bijzondere kinderen zijn zeer realistisch. Het eerste deel van de film gaat redelijk gelijk met het boek en was voor mij heel herkenbaar.
Eva Green is perfect gecast als Miss Peregrine, al moet ik zeggen dat ik ook stukjes terug zag van Miss Ives. (Haar rol in Penny Dreadful)
De Hollowgasts waren anders dan ik verwacht had, maar onder leiding van Morgan Freeman waren ze eigenlijk best een beetje eng.
In het tweede deel van de film raakte ik een beetje in de war. Ik dacht steeds: “Dit kan niet kloppen!”
De film begint stukken boek over te slaan, gebeurtenissen te veranderen en er komen dingen in voor die pas in de volgende boeken staan.
Miss Peregrine filmposter Emma

Conclusie:

Ik hou van de stijl van Tim Burton films en ook deze film is weer prachtig gemaakt. Ik heb er zeker geen spijt van dat ik hem ben gaan kijken. Toch zijn er enkele dingen die ik heb gemist in de film, of die net te zeer veranderd waren voor de lezers van de boeken.
Deze film is het mooist als je de boeken nog niet gelezen hebt, dan zou ik de volle 5 sterren hebben gegeven.
Omdat ik de boeken wel heb gelezen trek ik er een ster af en krijgt Miss Peregrine’s home for peculiar children 4 sterren.

4 sterren

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren


8 thoughts on “Naar de film: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

  1. Ik ben ook naar die film geweest en ik vond hem echt super mega briljant!!! Ik wist niet dat er ook een boek van was trouwens, oeps. Maar die film was echt wel eentje om nog een keer te zien!

  2. Oeeeh, super spannend. Ik heb het boek ook gelezen maar heb de film nog niet gezien. Na zo’n boek heb ik daar toch altijd een beetje schrik voor. Leuk om dan toch zo’n positieve review te lezen. Ik ben echt benieuwd nu 🙂

  3. Die film lijkt me ook zo leuk om te zien! Alleen is mijn jongste dochter er eigenlijk nog net iets te jong voor, dus heb ik nog geen goed moment kunnen vinden om naar de bioscoop te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.