Keune review & Naar de kapper

20160505_163444.jpg

De laatste keer verven was de nekslag voor mijn haren. De afgelopen jaren heb ik mijn haren telkens gebleekt met blondeermiddel uit de kappersgroothandel, om er felle kleurtjes als hard-roze, vampier-rood, turquoise, lila, paars en ga zo maar door overheen te doen. Al die jaren ging dat goed. Ik verzorgde mijn haren zoals me aangeraden was en het groeide nog goed ook. Tot ik het verfde met een pakje verf van een thuis-verf-merk. Gelukkig kon Keune het nog redden!

Ik kan dat merk natuurlijk niet de schuld geven, want eigenlijk heb ik mijn haren behoorlijk wat aangedaan. Ik wilde terug naar mijn eigen kleur en dat lukte. Het was daarna alleen heel erg droog en het begon af te breken.

Brainwash Kappers

Tijd voor de kapper. Na een jaar niet naar de kapper te zijn geweest, want dat vind ik net zoiets vervelends als naar de tandarts gaan. (Als de thuiskapper van je moeder je kapsel altijd 10 cm te kort knipt en je de dag erna gewoon naar school moet, dan word je voorzichtig.)
Omdat ik alleen de puntjes wilde knippen en redden wat er te redden viel, ging ik naar Brainwash Kappers in mijn buurt.

Bij Brainwash werd ik erg goed geholpen. Er werden laagjes in mijn haren geknipt om de lengte zoveel mogelijk te behouden en toch zoveel mogelijk ongezond haar eraf te halen. De kapster luisterde goed naar wat ik wel en niet met mijn haren wou doen.

Het resultaat van de knipbeurt. Het glanst weer!

De kapster gaf me ook prima advies over de verzorging van mijn haren en liet me dit serum van Keune proberen.

Keune serum

Het is het Keune Careline Keratin Smoothing Serum, dat je haren weer mooi glad maakt en tegelijk ook voed, zodat het steeds minder broos en droog word. Het zorgt niet alleen dat de pluis verdwijnt, maar beschermt ook tegen hitte, bijvoorbeeld van het föhnen of stijlen.
De werkzame ingrediënten zijn Keratine, Argan Olie en essentiële mineralen.

Je gebruikt het serum na het wassen, of gewoon op droog haar, dat dan ook niet meer statisch is.

Ik vind het een heel fijn product en ik ben blij dat ik het “me heb laten aansmeren”.
Ik merk dat mijn haren na de knipbeurt langer blijven aanvoelen alsof ze pas geknipt zijn en er zitten ook heel wat minder haren in mijn borstel. Nu kan ik het weer rustig verder laten groeien. (Tot ik mijn eigen haarkleur weer beu ben en het verven weer van voren af aan begint.)

 

Ik ben heel benieuwd na welke actie jullie je haren moesten redden en wat er toen geholpen heeft. Ben jij ook iemand die zelf met zijn haren experimenteert? Of laat je je haren toch liever in een salon doen?

 

 


11 thoughts on “Keune review & Naar de kapper

  1. Goed dat je naar de kapper gegaan bent, jouw haar ziet er prachtig uit. Ik ben ook zo een thuis kleurder. Ik wil het steeds lichter maken, maar dat lukt niet zo goed. Op YouTube zag ik een donkerharige met Helsinki blond (ja, echt) in de weer. Haar haar werd prachtig lichtbruin. Bij mij? Oranje zoals Pippi Langkous heeft. En gortdroog… daarna maar weer veilig bruin eroverheen gedaan. Maar mijn haar was wel gemarteld….

  2. Je haar is prachtig! Ik moet er ook aan geloven weer, ik had toch weer met een pakje geverfd en de helft is afgebroken helaas… Brainwash is dus een aanrader?

    • Dankjewel!!! Voor de puntjes te knippen, of wat simpele laagjes, vind ik Brainwash prima. Als ik compleet van kapsel verander ga ik zelf liever naar Kinki Kappers of Hairplanet. Maar dat scheelt zo’n 20 euro in prijs.

  3. Ik verf mijn haar al 9 jaar in alle kleuren maar nog nooit echt problemen mee gehad. Wel dat ik het na een tijdje een flink stuk af moest want dan was het gewoon dood. Ik wil binnenkort weer roze verven dus misschien dat ik dan ook dit serum uitprobeer!

  4. Ziet er goed uit! Ik doe tegenwoordig niks meer in de zin van kleuren met mijn haar. Ik merk gewoon hoe hard de kwaliteit van mijn haar dan achteruit gaat. Geen idee hoelang ik dit volhoud trouwens hoor hihi. Ik blijf een vrouw 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.