Mijn nieuwe Netflix favorieten

Netflix

Ik had de laatste tijd niet zoveel zin in Netflix. Er waren wel wat series die ik keek, maar het was meer tijdverdrijf dan entertainment. Tot voor kort dan, want ik heb enkele series weten te vinden die ik liefst achter elkaar zou bingen. Daarom deel ik vandaag een lijstje met mijn Netflix favorieten, die ik echt de moeite waard vind.

Netflix favorieten

Netflix heeft tegenwoordig niet alleen een heel uitgebreid aanbod aan series, maar ze produceren ze nu zelf ook. Die Netflix Originals vind ik beter dan het aanbod dat gewone tv-zenders bieden. Eindelijk eens wat nieuws, in plaats van al die herhalingen. Ik zou eigenlijk ook niet meer zonder kunnen, terwijl de gewone zenders van mij wel de deur uit mogen.

Atypical

In deze komische dramaserie draait het voornamelijk om Sam, een 18-jarige jongen met autisme. Sam kan redelijk goed functioneren en zit op een gewone highschool, maar begrijpt heel weinig van de mensen om zich heen. Hij is een groot fan van pinguins en alles rond de Noordpool en daar praat hij het liefst de hele dag over. Sam krijgt begeleiding van een therapeute, die hem overhaalt om de buitenwereld te gaan ontdekken, waarbij daten en seks voor Sam een hoge prioriteit hebben. Dit zorgt voor hilarische beelden. De familie van Sam heeft zo haar eigen problemen, die voor het dramatische element zorgen. Zijn overbezorgde moeder probeert hem af te remmen, maar beseft dat hij haar steeds minder nodig heeft en ze zoekt afleiding buitenshuis. Zijn vader probeert juist toenadering te zoeken nu Sam “normale”interesses krijgt. Zijn zusje is een zeer goede atleet en komt in aanmerking voor een beurs op een goede school, maar ze weet niet of Sam het wel alleen kan redden op school. Deze serie blijf ik het liefst uren kijken, omdat het allemaal heel toegankelijk is. en het thema nooit te zwaar wordt.

Everything Sucks!

Everything Sucks

Everything Sucks! is net als Atypical een Netflix Original en als Netflix ergens goed in is, dan is het wel eigen series produceren. Deze serie had mij om meerdere redenen meteen te pakken, vooral omdat het in de jaren 90 speelt en dat zo ontzettend goed gedaan is. De kleding, de muziek, de uitspraken, het hele plaatje is compleet. Luke is een jongen die alleen met zijn moeder woont, nadat zijn vader het gezin verlaten heeft om het te gaan maken in Hollywood. Ook Luke wil graag iets met film gaan doen. Daarom komt hij op zijn eerste dag op school bij de AV club terecht, waar hij Kate ontmoet. Kate is de dochter van de directeur. Haar moeder is overleden en ze wordt door haar alleenstaande vader opgevoed. Luke en Kate worden een stelletje, maar Kate denkt dat ze lesbisch is. Luke heeft 2 goede vrienden, Tyler en McQuaid. Wij vonden tijdens het kijken vooral Tyler erg leuk. Tyler is een buitenbeentje, maar heeft zo lekker zijn eigen stijl en vibe, waardoor je meteen zijn vriend wil zijn. De ouders zijn een beetje gek, maar het zijn echte jaren 90 ouders. Ze laten de kinderen naar de maatstaven van vandaag misschien wel heel vrij, maar dat is precies hoe het in de 90’s ook ging.

The End of the F***ing World

The end of the f***ing world

Ook deze serie is weer een Netflix original. James is een jonge psychopaat, die zich afvraagt hoe het is om iemand echt te vermoorden. Alyssa is een meisje dat bij haar moeder en haar nieuwe man woont. Haar moeder is aan haar tweede gezin bezig en haar man is een engerd. Alyssa besluit dat ze een relatie wil met James en voor James is dat een goede optie, want zo heeft hij eindelijk een mogelijk slachtoffer. Nadat het bij Alyssa thuis uit de hand loopt, haalt ze James over om samen weg te lopen en op zoek te gaan naar haar echte vader. Vanaf dat moment beginnen de dingen pas echt uit de hand te lopen. De auto ontploft, ze komen een volwassen psychopaat en een pedofiel tegen. De politie gaat ondertussen ook naar ze op zoek. Deze serie is niet alleen heel spannend, maar ook ontzettend humoristisch.

Misfits

Misfits

Curtis, Simon, Nathan, Alisha en Kelly zijn 5 heel verschillende jongeren. Curtis is een sportman, Simon is een stille nerd, Nathan is een gemene grappenmaker, Alisha is losbandig en Kelly is wat wij vroeger een “Anita” zouden noemen. Waarschijnlijk zouden ze elkaar nooit zijn tegengekomen, tot ze allemaal werden veroordeeld tot een taakstraf die ze samen moeten uitvoeren. Tijdens het uitvoeren van die taakstraf is er een onweer boven hun stad, waarna zij bovennatuurlijke krachten hebben gekregen en ze hun begeleider moeten doden, nadat die hen aanvalt. Ze hebben allemaal krachten gekregen die bij hun karakter passen en ze weten niet goed wat ze daarmee moeten doen. Worden ze superhelden, of juist niet? Het enige dat meteen duidelijk is, is dat ze op elkaar zijn aangewezen. Ze blijken stuk voor stuk betere mensen te zijn dan ze van tevoren dachten en uiteindelijk worden ze zelfs vrienden. Ik vind vooral Nathan en Kelly heerlijk foute personages om naar te kijken, maar ook Simon brengt nog de nodige verassingen met zich mee.

Oudere series

Toch zijn er ook nog wat oudere series die ik op Netflix kijk, zoals Party of Five , waar ik al eerder over schreef. The Gilmore Girls en Friends hebben na al die jaren ook nog steeds hun entertainmentwaarde wel weten te behouden, dus die kijken we gewoon lekker als ontspanning voor het slapen gaan.

Ik ben wel heel benieuwd of jullie deze series al kenden en of jullie nog andere aanraders hebben???


6 thoughts on “Mijn nieuwe Netflix favorieten

  1. Ik vond misfits ook heel erg tof. Echt zo’n fijne serie die tegelijkertijd spannend en hilarisch is. Na het tweede seizoen vond ik het jammer genoeg wel wat minder worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.