Mijn favoriete kinderseries & cartoons uit de 80’s & 90’s

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: De kinderseries en cartoons van nu vind ik bijna allemaal bagger. Ik ga even in oma-modus en roep: “Vroeger, toen ik jong was, toen was het beter!” Of dat ook echt zo is weet ik niet, ik denk dat er vooral veel jeugdsentiment meespeelt. Ik ben heel benieuwd of jij deze series ook nog kent:

Kinderseries & cartoons

Super Gran

Super Gran was een omaatje met superkrachten die ze krijgt als ze per ongeluk met een magische straal geraakt word. Ze strijdt samen met haar kleinzoon Willard tegen slechteriken en bendes in Chiselton.

Teddy Ruxpin

Teddy Ruxpin is een Illiop (een beer), die samen met zijn vrienden achtvoet Grubby en uitvinder Gimmick op zoek gaan naar een schat. Ze reizen met een luchtschip en krijgen meerdere malen problemen met Tweeg en L.B. en de misdaadorganisatie MESO.

Dungeons & Dragons

Een groepje tieners komt tijdens een ritje in een spookhuis in een andere dimensie terecht. Ze ontmoeten de Dungeon Master tegen die hun wapens geeft, zodat ze zich kunnen verdedigen tegen het kwaad terwijl ze op zoek gaan naar de weg naar huis. Ze nemen een eenhoorntje onder hun hoede en vechten samen tegen Venger, Shadow Demon en de draak Tiamat.

Filmation’s Ghostbusters

Ghostbusters Jake en Eddie jr. bestrijden samen met Gorilla Tracy spoken en demonen. Ze opereren vanuit hun hoofdkwartier, Ghost Command.

Postbus X

Op de redactie van de Ravenburgse post werken niet alleen journalisten, maar ook het is ook de thuisbasis voor een geheime organisatie waar mensen in nood hulp kunnen vragen. Lang niet alle collega’s zijn op de hoogte, wat grappige situaties oplevert. Het is een spin-off van de serie Merlina en kreeg later zijn eigen spin-off Interflix.

Dinosaurs

Dinosaurs is een serie, die je een beetje kan vergelijken met de sitcom als Roseanne, alleen zijn de hoofdrolspelers dinosaurussen. Het gaat over de familie Sinclair, die bestaat uit vader Earl, moeder Fran, tienerzoon Robbie, tienerdochter Charlene en natuurlijk Baby. (Beroemde quote: “Not the momma!”

Spiderman and His Amazing Friends

In deze serie heeft spiderman hulp van zijn 2 vrienden, Iceman en Firestar.

Jem and the Holograms

Jerrica erft een platenlabel en daarbij ook de computer Synergy, waarmee ze door haar sterren-oorbellen kan veranderen in Jem. Samen met haar zussen begint ze een band. Hun rivalen zijn de Misfits.

 

Welke series keek jij in de jaren 80 en 90?


0 thoughts on “Mijn favoriete kinderseries & cartoons uit de 80’s & 90’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.