Mijn favoriete alternatieve 90’s hits

cassette-316171_960_720.jpgOké, ik geef het toe : Ik ben blijven hangen in de jaren 90. Als mijn ouders vroeger muziek uit hun jeugd draaiden, dan vond ik ze mateloos ouderwets en ik begreep niet waarom ze die ouwe meuk nog wilden horen. Nu draai ik niet alleen diezelfde muziek, maar ook de muziek uit mijn eigen jeugd. En ik was nou eenmaal een tiener in de jaren 90.

Mijn favoriete alternatieve 90’s hits

In de jaren 90 was er een ruime keuze aan goede alternatieve muziek. Ik heb altijd al van heel veel verschillende soorten muziek gehouden en alternatieve muziek zoals rock en grunge draaide ik regelmatig. Grote hits, maar ook bands die bij ons op school nog niet zo bekend waren.

4 Non Blonds – What’s up?

 

Soul Asylum – Runaway Train

(En ik vraag me af of de vermiste kinderen uit de clip nog terug zijn gevonden)

 

Mr. Big – To be with you

(of Wild World, ook nog steeds geweldig)

 

Pearl Jam – Jeremy

 

Radiohead –  Creep

 

Bush – Swallowed

(of Glycerine, weer een lastige keuze)

 

Silverchair – Ana’s song

( Omdat ik alweer een keuze moest maken, de andere nummers van deze band klinken ook erg lekker)

 

Nirvana – Come as you are

(Omdat je nou eenmaal geen serieuze lijst van 90’s alternatieve muziek kan samenstellen zonder Kurt en zijn band)

Beck – Loser

( Keihard meezingen dat je een loser bent, hoe mooi kan het leven soms zijn!)

 

Blur – Song 2 (Whoohoo!)

 

Keuzes maken is soms best lastig en er zijn veel meer bands die het wat mij betreft verdienen om in deze top 10 te staan. Want ook Alice in Chains, Soundgarden, Guns ‘n Roses, The Offspring, Hole, etc. zouden prima in mijn lijstje passen.

 

Welke muziek luisterde jij in de jaren 90? Bestond je toen al? Welk nummer hoort volgens jou ook in deze top 10 te staan?

 

Bewaren


7 thoughts on “Mijn favoriete alternatieve 90’s hits

  1. Wat een heerlijk lijstje! Ik beschouw mezelf helemaal niet als alternatief, maar deze muziek vond ik ook top. Hoewel de Simple Minds bij mij op school al alternatief waren…
    Een paar nummers vind ik ook heel mooi, maar wist ik totaal niet hoe het heette of van wie het was. En soul asylum was m’n eerste cd 🙂

    • De Backstreet Boys heb ik vast ook nog een cd van. Ik had toen een Duits vakantievriendje dat op Nick leek, dus ik was wel heel trots. 😉 Ik ben van plan om meer jaren 90 lijstjes te maken. Favoriete boybands is misschien wel een goede optie. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.