Mijn favoriete 90’s tv-series

test-pattern-152459_960_720

Er zijn enkele series die ik elk jaar weer opnieuw bekijk. Nieuwe series zijn leuk, maar de nostalgie van de series van vroeger voelt gewoon zo lekker. Series over Highschool en jongeren uit de tijd dat ik op de middelbare school zat, dat is gewoon herkenbaar.

Ik neem jullie mee terug naar mijn tienerjaren. Fasten your seatbelts and enjoy the trip down Memory Lane!

90’s series

Heartbreak High

Dit is mijn absolute nummer 1. Dit is de serie waar ik nog steeds mijn kledingstijl op baseer. Het is een serie over Australische jongeren, voornamelijk uit achterstandswijken. Het begint met Nick, Jody, Rivers, Con, Daniëlle, Steve en Rose. Elke aflevering heeft een bepaald thema, waar je van kan leren, zonder dat het een truttig geheel word. Bepaald geen Disney serie, al wordt het in de latere seizoenen wel iets braver. Vechtpartijen, liefde, muziek, overlijden, zwangerschap, abortus, vreemdgaan, sport, zo’n beetje alles komt langs. Deze serie is zo verslavend, dat je niet kan stoppen na 1 aflevering. Je wil kijken van Nick & Jody tot aan Anita & Drazic.

Blossom

Blossom gaat over Blossom Russo (Mayim Bialik, die nu in the Big Bang Theory speelt), haar alleenstaande vader Nick, haar broers Anthony en Joey (Joey Lawrence uit Joey and Melissa.) en haar beste vriendin Six. Blossom zit op middelbare school en maakt van alles mee met haar beste vriendin, eerste vriendjes en is gek op hoedjes. Haar broer Anthony komt net uit een afkickkliniek en haar broer Joey is een beetje dom.

Ready or not

Ready or not was een typische meidenserie uit Canada over de beste vriendinnen Busy Ramone en Amanda Zimm.  Amanda was een echt meisje-meisje, terwijl Busy een tomboy was. Ik had altijd meer iets met Busy, omdat ze net als ik een slagersdochter was en ze wat stoerder was. Ook hier weer de typische problemen die schoolmeisjes kunnen hebben, maar het werd in elk geval leuk gebracht.

Sweet Valley High

Deze serie is een typische Amerikaanse Highschoolserie, waarin de stereotypische scholieren ook langs komen. Het gaat over de tweeling Liz en Jessica , waarvan 1 een goede student met een vaste vriend is en voornamelijk erg serieus, terwijl de ander de ondeugende versie is, zelfs nogal bitchy. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken. Qua sfeer en schoolomgeving zou je een beetje kunnen denken aan de film Clueless.

Beverly Hills 90210

De serie die we echt allemaal keken!  Waar we plakboeken van hadden, agenda’s, schriften en ga zo maar door. Over Brenda en haar broer Brandon, over Kelly, Donna, Dylan de rebel, Steve en David. Het gaat over een groep tieners in een rijke omgeving, maar ook die hebben natuurlijk de nodige problemen. Er is later nog een serie gemaakt die alleen 90210 heette en enkele hoofdrolspelers  van vroeger kwamen er in voor, maar die heeft het succes van de eerste serie nooit kunnen overtreffen.

Boy meets World

Boy meets World volgde Cory Matthews, zijn beste vriend Sean, zijn vriendinnetje Topanga en hun families. Cory woont naast mr. Feeny, die al die jaren steeds zijn leraar blijft. Wat mij betreft waren de afleveringen stuk voor stuk goed. Veel humor, terwijl de serieuze onderwerpen ook niet opzij geschoven werden. Er is nu ook de serie Girl meets World, waarin Cory zowel de vader als de leraar is, nog steeds getrouwd met Topanga en we zijn dochter en haar beste vriendin volgen. De nieuwe serie is uitgebracht door Disney en daardoor een heel stuk braver dan de oorspronkelijke serie.

 Saved by the Bell

Deze serie volgt een vriendengroep tijden hun jaren op de middelbare school. Ieder type heeft een duidelijke rol. Zo is er Zack “the Boy next door”, Kelly “de cheerleader”, Slater “de sporter” , Screech “de nerd”, Jessie “de studiebol” en Lisa “de fashionista”.  Deze serie is voornamelijk een comedy, maar gaat ook dieper in op de onderwerpen die scholieren mee kunnen maken, zoals drugs, dakloos zijn, een scheiding etc. Het was zo populair dat er nog vervolgen zijn gekomen, zoals The College Years en The New Class.

21 Jump Street

Deze serie kan officieel ook tot de jaren 80 series gerekend worden, maar ik keek hem voornamelijk in de jaren 90. Deze serie gaat over undercover agenten die achter jeugdige delinquenten aan gingen. De bekendste acteur uit deze serie is Johnny Depp als officer Tom Hanson, al zijn er nog vele grootheden uit de filmwereld een aflevering langsgekomen. Enkele jaren geleden zijn er 2 films uitgekomen als vervolg op deze serie.

Catwalk

Deze Canadese serie over een band genaamd Catwalk was volwassener dan de meeste andere series in deze lijst. Het speelt zich voornamelijk af in de loft van de zanger en in nachtclub-achtige settings en ging over het krijgen van een platencontract en relaties.

Party of Five

De ouders van het gezin Salinger overlijden door een auto-ongeluk, waarna de kinderen zichzelf moeten redden. In het eerste seizoen zien we hoe hun kinderen samen hun leven proberen te regelen. Het gaat over Charlie (24), Bailey (16),.Julia (15), Claudia (11) en Owen (1). Samen houden ze ook het restaurant van hun ouders draaiende. Thema’s die je kan verwachten zijn bijv. huiselijk geweld, alcoholisme, tienerliefdes etc.

 

Ook in dit lijstje zijn er weer wat series die er ook in hadden gepast. De voornaamste reden dat ze er niet in staan, is omdat ze nog gewoon regelmatig op tv verschijnen, zoals Roseanne en Friends.

 

Herken jij deze series nog? Welke series keek jij in de 90’s? En als je veel jonger bent, lijkt het je dan leuk om deze series nu voor het eerst te kijken?

 

 


0 thoughts on “Mijn favoriete 90’s tv-series

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.