Mijn 1e Blogjaardag!!!

 

Blogjaardag

Eergisteren was het mijn officiële blogjaardag!!! Mijn eerste jaar als blogger is zo snel voorbij gegaan en ik heb het afgelopen jaar zoveel geleerd, vooral van mijn collega-bloggers. Vandaag wil ik het daarom hebben over dingen waar ik trots op ben, de leuke dingen die door het bloggen op mijn pad zijn gekomen en de dingen die ik anders had moeten aanpakken.

Mijn Volgers

Om te beginnen wil ik jullie graag allemaal ontzettend bedanken! Natuurlijk ben ik niet begonnen met het idee dat ik veel volgers zou krijgen, maar langzaam maar zeker groeide het aantal.
Het leuke is dat ik heel toffe volgers heb, die berichtjes achter laten, liken en ook regelmatig terugkomen. Jullie zijn toppers!!!

Mijn Collega’s

Andere bloggers zijn een grote steun geweest het afgelopen jaar. Ik heb zoveel van jullie geleerd. Er zijn enkele toppers die me precies konden uitleggen hoe ik dingen moest oplossen als ik weer eens zat te prutsen of de bloggers die stukjes schreven over SEO, Analytics, WordPress, fotografie, noem het maar op. Wat heb ik ontzettend veel van jullie geleerd. Ik ben er nog niet, dus ik blijf opletten.
De collega’s die me een plekje op hun pagina aanboden, zoals Sugarframe, La vie de Lady Rose, Northflix en Zwartraafje. Ontzettend bedankt dat jullie deze beginner allemaal een kans hebben gegeven!

Samenwerkingen en andere leuke dingen

Zo langzaamaan beginnen er heel toffe dingen op mijn pad te komen. Afgelopen week kreeg ik alweer 2 verzoeken tot samenwerking waar ik heel blij mee ben. Ik ben met alles even blij. Ik dacht eerst dat ik helemaal geen samenwerkingen wilde, totdat je het eerste verzoek krijgt en weet dat je begint mee te tellen in blogland. Toch is er 1 samenwerking die me nog blijer heeft gemaakt dan de andere en dat was de workshop fotografie bij Eric van de Creatieve School. Hoe cool was dat!!! Ik hoop dat er nog veel mooie dingen gaan komen.

Dingen die ik anders had moeten doen

Ik had eigenlijk vooruit moeten werken voordat ik de eerste post online ging zetten, dan had ik meer in een schema kunnen werken. Ik merk dat als ik regelmatig blog en op vaste tijdstippen, dat er veel meer lezers langskomen.
Een tweede punt is dat ik op een gratis WordPress ben begonnen, terwijl ik eigenlijk meteen een webhost had moeten zoeken en een domeinnaam had moeten kopen. Na de verhuizing heeft het even geduurd voordat iedereen het goed doorhad en mijn bezoekersaantallen weer op niveau waren. Sinds 20 september blog ik op mijn eigen domein en er is een wereld voor me opengegaan.

Groeiende statistieken en volgers

Ik heb nu al meer volgers en hogere statistieken dan ik ooit verwacht had! Het zijn natuurlijk niet de topstatistieken van grote bloggers, maar ik ben niet ontevreden. Ik sta er van te kijken hoeveel mensen er per maand komen kijken wat mijn persoontje nu weer te melden heeft. Onlangs heb ik de grens van 200 volgers op Bloglovin’ gepasseerd. Ook op Instagram en Twitter gaat het de goeie kant op.

De best gelezen posts

Joelle Boers 1

Waarom ik dit toch niet helemaal als mijn blogjaardag zie

In december vorig jaar ben ik begonnen met Mara Tegendraads, maar opeens werd ik weer flink ziek en heb ik het tot 11 april niet meer voor elkaar gekregen om iets online te zetten. Daarom (en omdat ik nu al 2 winacties heb lopen) wil ik pas op 11 april een echt feestje vieren, want dat is voor mij het keerpunt geweest en vanaf toen heb ik regelmatig geblogd.

Mijn doelen voor het komende jaar

 • Regelmatig blijven bloggen en proberen langer vooruit te plannen.
 • Andere bloggers ontmoeten, want dat lijkt me heel gezellig.
 • Meer de deur uit gaan, zodat ik vaker over leuke uitjes kan schrijven.
 • Hopelijk krijg ik komend jaar een uitnodiging voor mijn eerste event. ( Hoe tof zou dan zijn!!!)
 • Op zoek gaan naar leuke samenwerkingen die bij mij passen.
 • Nog meer over fotografie leren.

Ik ga komend jaar mijn best weer doen en ik hoop dat jullie me allemaal blijven bezoeken. Bedankt allemaal!!!

 

Heb jij een goede tip die je me voor komend jaar wil meegeven? Laat dan gerust een berichtje achter.


30 thoughts on “Mijn 1e Blogjaardag!!!

 1. Wauw! Was inderdaad een heel mooi blog jaar voor jou zeg ! 🙂
  Keep it up! Ik blijf in ieder geval met heel veel plezier lezen.
  En misschien kun je mij eens vergezellen naar die hamburgertent in Dilsen ? 😉
  Lijkt mij gezellig!

 2. Gefeliciteerd, Tamara! Ik heb geen tips voor je, nou ja: een cliché tip dan… Blijf dichtbij jezelf! Doe wat jij leuk vindt en wat bij je past, ook al gaat dat tegen de stroom in.
  Maar volgens mij pas jij die tip al toe 😉
  Op naar de 2 jaar, meid!

 3. Jeeej gefeliciteerd! ! Mooie mijlpaal. Ik snap dat april ook bijzonder is. Mijn tip? Lekker doorgaan met wat je leuk vindt. Dan blijft het voor iedereen leuk!

 4. Gefeliciteerd! Je bent goed bezig en op naar nog meer leuke blogjaren!
  Wat zou het leuk zijn om je een keer op een event tegen te komen en dat gaat vast een keer gebeuren! x

 5. Goedemorgen gefeliciteerd met je eerste jaar in de blog wereld 😍👍👍

  Gelukkig gaat het nu beter met je met je gezondheid
  Groetjes meid en een fijne dag

  Ik volg je op Twitter en instagram en gade ook en jou super leuke blog💋

 6. Gefeliciteerd met je eerste jaar in de Bloggers wereld.
  Ik volg je met veel plezier.
  Zeker als ik lees dat het de goede kant op gaat met je gezondheid.

  Blijf positief… en geniet!

  Fijn weekend
  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.