Maastricht Tattoo Convention 2017

Maastricht Tattoo Convention

Afgelopen weekend ging ik met mijn oom, tante en nicht naar de Maastricht Tattoo Convention, waar Queen of Rings Rotterdam en Blue Hawaii Tattoo een stand hadden. Altijd leuk om even te gaan kijken, omdat de tattoo artist die binnenkort aan mijn schouder en bovenarm gaat werken daar ook aan het werk was.

Maastricht Tattoo Convention 2017

Het was voor mij niet de eerste conventie, maar wel de eerste in het MECC Maastricht. Deze internationale expo werd voor de 4e keer gehouden.  Het leuke van tattoo conventies zijn voornamelijk de mensen, maar dit keer kwam ik er geen enkele bekende van andere shops tegen. Best vreemd, aangezien het toch voor ons in de buurt was. Het was er ook niet heel erg druk. Een overzicht van alle deelnemers vind je hier.

Queen of Rings Rotterdam

Zoals ik al zei ging ik samen met mijn nicht, de eigenaresse van Queen of Rings Rotterdam, waar je niet alleen terecht kan voor al je piercings, maar ook voor je tattoos.  Tof om Monica Gut, die mij binnenkort gaat tattooëren, aan het werk te zien. Ze heeft meteen een nieuwe bodymap gemaakt, omdat mijn nieuwe tattoo toch wat uitgebreider gaat worden dan ik in eerste instantie had gedacht. 🙂 Haar werk is hier te vinden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Blue Hawaii Tattoo

Meteen naast de stand van Queen of Rings zat Tony Rock ‘n Roll van Blue Hawaii Tattoo te werken aan een groot oldschool stuk, de specialiteit van Blue Hawaii. Omdat mijn tijd in Rotterdam altijd een beetje beperkt is, was ik er nog niet aan toegekomen om naar zijn shop te gaan kijken, dus zaterdag zag ik hem voor het eerst aan het werk. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk was, want oldschool is een vak apart. Op zijn Instagram account zie je meer van zijn werk.

Natuurlijk waren ook andere dingen te doen, zoals kijken hoe de barbiers van De Snorrensalon Gent aan het werk waren. Als ik een man was, dan wist ik het wel. Dan zou ik meteen zo’n snorretje met krul aan de zijkant willen hebben.

De Snorrensalon

Verder waren er live bands, al speelden die net niet op het moment dat ik er was. Wel was er een striptease act waar ik niet heel erg van onder de indruk was, dus toen ben ik maar even bij de andere stands gaan kijken.

Al met al was het best een leuk uitje, alleen al vanwege het constante geluid van de tattoomachines, dat triggert telkens mijn verslaving. Op zo’n moment zou ik het liefste op de eerste de beste vrije stoel springen en iets leuks uitzoeken. 😉

 

Bezoek jij ook weleens tattoo conventies?


7 thoughts on “Maastricht Tattoo Convention 2017

  1. Ik ben 1x bij een Tattoo convention in Rotterdam geweest. Mijn man was al bang dat dat ik met een tattoo thuis zou komen, maar ik hield me in. 😉
    Queen of rings ken ik ook, daar heb ik ook ooit een tattoo laten zetten. Ik had toen een revalidatietraject bij Rijndam achter de rug. Dat zit daar vlakbij en elke keer als ik van de metro naar revalidatie liep, dacht ik: als ik klaar ben met revalideren, ga ik daar een tattoo laten zetten!
    Jacqueline onlangs geplaatst…Gewichtige gesprekkenMy Profile

    • Haha ik onderhand ook! We zijn vorig jaar juni al begonnen met passen en meten voor mijn schouder (cover van oude tribal). Daarna is er vanalles tussen gekomen en nu is het plan al om de hele bovenarm mee te nemen. 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.