Koningsdag en hoe we toeristen in de war maken

Happy kingsday

Toeristen vinden het meestal ontzettend leuk om ons land te bezoeken, maar snappen er vaak niet veel van. En wij Nederlanders maken het ook graag een beetje ingewikkeld.

Koningsdag en andere verwarrende dingen

Holland

Op vrijwel alle merchandise staat Holland. Dat is natuurlijk heel leuk voor alle mensen in Noord- en Zuid-Holland. Maar ik ben toch echt een Limburgse die in Nederland woont, niet in Holland. Probeer dat maar eens duidelijk te maken aan een toerist.
Je begint met: “I’m Dutch”.
Toerist: “So you’re from Germany!”
Jij: “No, not Deutsch, Dutch.”
Toerist: “You’re from Holland!”
Jij: “I’m not from Holland, I’m from Limburg/Friesland/Gelderland etc.” Toerist:”WTF?”

Koningsdag

Jarenlang stroomde ons land vol met toeristen die het prachtig vonden hoe wij op 30 april Koninginnedag vierden. Sinds we een koning hebben is dat natuurlijk niet meer te doen. Toch komen er elk jaar op 30 april nog veel teleurgestelde toeristen naar Amsterdam die denken dat ze het feestje van hun leven gaan meemaken.

Klompen en Frau Antje

Nederland staat bekend om zijn klompen en klederdracht. Ondanks dat de klompen nog steeds overal te koop zijn in toeristenwinkels zie je er nog maar zelden een Nederlander op rond lopen. Ook de blonde dame in klederdracht vind je bijna nergens.

Op deze klompjes liep ik toen ik ongeveer 3 jaar was.

Het gedoogbeleid

Toeristen komen vaak naar Nederland vanwege het gedoogbeleid. Ze verwachten dat we vol zitten met redlight districts, zoals de wallen in Amsterdam. En natuurlijk wiet. Ze komen voor de koffieshops, alleen hebben veel gemeentes besloten dat de koffieshops niet meer aan mensen met een buitenlands paspoort mogen leveren. Dan valt het nogal tegen als je een vakantie naar Maastricht geboekt hebt. En leg maar eens uit wat een gedoogbeleid is. Dat wil zeggen dat het niet mag, maar iedereen knijpt een oogje dicht, dus het mag ook weer wel.

 

 

Welk typisch Nederlands ding vind jij lastig om uit te leggen aan iemand buiten Nederland?

Fijne Koningsdag allemaal!!!


0 thoughts on “Koningsdag en hoe we toeristen in de war maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.