Kerst : De mooiste oude films en series

Kerst

Rond de kerst worden we eigenlijk nooit echt verrast. De films zijn meestal dezelfde films die wel elk jaar met kerst voorgeschoteld krijgen en uiteindelijk wil je ook eens een keertje iets anders kijken. Daarom heb ik een lijstje voor jullie gemaakt met series en films die we vroeger toen ik klein was rond de kersttijd keken.

Anna

Anna is een Duitse serie van 6 afleveringen uit 1987 over de jonge balletdanseres Anna. Ze doet aan jeugdballet en is heel fanatiek. Op een dag komt haar broer (zonder rijbewijs) haar ophalen en zet haar in de bak van de pick-up truck, waarna ze een ongeluk krijgen en Anna verlamd raakt. In het revalidatiecentrum leert ze haar vriend Rainer kennen, die tijdens een skiwedstrijd ten val is gekomen en in een rolstoel zit. Zou Anna ooit nog beter worden en weer kunnen dansen? Deel 2 van deze serie is als film uitgebracht in 1988. Anna is de verfilming van de Anna boekenreeks van Justus Pfaue.

Als je begrijpt wat ik bedoel

Als je begrijpt wat ik bedoel is een film uit 1983 over Ollie B. Bommel, of heer Bommel, die bij zijn slot een ei vindt. In dat ei blijkt een zwelbast te zitten, een soort draak. Heer Bommel voedt het kleine zwelbastje op als zijn eigen zoon en noemt hem Zwelgje.
Zwelbasten zijn natuurlijk niet bepaald dieren die je als zoon kan opvoeden en het geeft de nodige problemen. Ik kan me herinneren hoe spannend en soms zielig ik de film vond.

Heksen en Bezemstelen

Heksen en Bezemstelen of in het Engels Bedknobs and Broomsticks uit 1971 is een mix tussen cartoon en realiteit. In de tweede wereldoorlog werden veel kinderen uit Londen ondergebracht bij mensen op het platte land. Deze 3 kinderen komen Eglantine Price terecht, die helemaal niet op 3 kinderen zit te wachten, want ze studeert voor heks. Om de kinderen stil te houden betovert ze een bed, waarmee de kinderen kunnen reizen.
Een leuke film in de stijl van Mary Poppins en natuurlijk is het een musical.

Ernest Saves Christmas

In Ernest Saves Christmas uit 1988 is Ernest een taxichauffeur die een oude man met baard oppikt bij het vliegveld. De man beweert Santa Claus te zijn. Onderweg pikken ze het weglopertje Harmony Starr op. Omdat de zogenaamde Kerstman geen geld bij zich heeft, zet Ernest hem gratis af bij het kindermuseum, waar Santa een host van een kindershow wil overhalen om de nieuwe Kerstman te worden. Ondertussen wordt Ernest ontslagen, omdat hij een gratis ritje heeft weggegeven. Uiteindelijk moet Ernest de man die zegt Santa Claus te zijn proberen vrij te krijgen op het politiebureau en beleven ze met hun drieën heel wat avonturen.

Look Who’s Talking

Look Who’s Talking uit 1989 is een komedie over Molly, die zwanger is geraakt van haar getrouwde baas, haar zoontje Mikey (Dat vanaf de bevruchting al kan praten met de stem van Bruce Willis) en James, de taxichauffeur die haar tijdens haar weeën naar het ziekenhuis brengt en een grote rol in hun leven gaat spelen. Er zijn nog 2 vervolgfilms, Look Who’s Talking Too  (Waarin Mikey een zusje krijgt met de stem van Roseanne) en Look Who’s Talking Now. (Waarin de honden kunnen praten)

Sissi

Sissi uit 1955 was bij ons thuis een vaste traditie. Het is een trilogie die bestaat uit Sissi, Die junge Kaiserin en Die schicksaljähre einer Kaiserin en is losjes gebaseerd op het leven van keizerin Elizabeth van Oostenrijk. Ik vind vooral de eerste film het mooist, als Sissi als jong meisje meegaat naar een bal ter ere van de verjaardag van Keizer Franz Jozef, waar haar zus ooit mee zal trouwen. Sissi is een tomboy en gaat liever jagen en vissen en op die manier komt ze Franz Jozef tegen, waarna haar hele leven zal veranderen.

 

Kende jij deze films al? En welke films waren bij jullie vroeger kersttraditie?


3 thoughts on “Kerst : De mooiste oude films en series

  1. Jaaaa, “Als je begrijpt wat ik bedoel” keek ik ook altijd ja. Heerlijk. En Sissi ook. Én The Sound of Music ❤️❤️❤️ Nu wil ik elk jaar een bepaalde versie van A Christmas Carol zien, in animatievorm. Volgens mij uit 2009. Zo mooi!

    Leuk blog meis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.