Iedereen mag in bikini! En dan bedoel ik ook echt iedereen!

bathing-beauty-842139.jpg

Enkele weekjes geleden ging ik een dagje zwemmen met Meneer Tegendraads. Die dag zag ik iets gebeuren waar ik nog steeds aan terug denk. Het was zo zonde!

Je schamen in bikini

Toen ik aan de rand van het zwembad zat, in mijn bikini, onder de waterdichte gaasjes vanwege mijn HS en zonder make-up voelde ik me prettig. Lekker in het zonnetje, hoe mooi kan het leven zijn. Ik maakte me niet druk over een rolletje hier of een vetje daar, ik vond het allemaal prima, zoals ik het altijd allemaal wel prima vind.

Er kwamen 3 leuke blonde meisjes aangelopen, misschien waren ze vriendinnen, maar zusjes zou ook zomaar kunnen. Twee van hen waren heel slank, het derde meisje had een maatje meer. Dat zou me nooit zijn opgevallen, als het meisje met het maatje meer niet volledig gekleed zou zijn, terwijl haar vriendinnen in mini bikini’tjes liepen. Ze droeg een lange broek met een t-shirt, terwijl de temperatuur rond de 30 graden was. Misschien was het niet om dat maatje meer. Misschien had ze wel littekens, of een andere reden om niet in bikini te willen zitten. Maar ik vond het zo zonde voor haar. Als je daar zit, terwijl je vriendinnen plezier maken in het water.

Dus vandaag vertel ik wat ik  zo graag had willen zeggen tegen haar:

Al heb je een maatje meer, al zit je onder de littekens, al ben je pimpelpaars met groene vlekken: Jij mag ook meedoen! Elke vrouw verdient het om lekker in haar vel te zitten. Elke vrouw verdient het om gezellig samen met haar vriendinnen te zwemmen. Heb schijt aan de rest van de wereld, dat maakt je leven een heel stuk leuker!

 

Als kind zijnde speel je lekker in je badpakje of bikini, misschien zelfs nog wel gewoon in de blote kont. Dan maak je je nog helemaal niet druk om je uiterlijk. Dat komt pas veel later, in de puberteit. En juist dan is het zonde, want mooier, strakker, ongerimpelder dan in die tijd word je nooit meer.

Ik in 1985 in mijn roze bikini

We kunnen de media wel te schuld geven. Maar dat vind ik zo makkelijk. Er zullen altijd mensen zijn die mooier zijn dan jou, of er nou aan de foto’s gesleuteld is, of in het echt. Het gaat maar om 1 ding en dat is trots durven zijn op wie je bent. En dat mag iedereen. Ben je niet tevreden? Zorg dan dat je het beste uit jezelf haalt. Maar het allermooiste dat je kan worden, is zelfverzekerd. Je uitstraling, die bepaalt alles.

Dus dames, doen jullie met me mee? Kopen jullie die bikini, tankini of badpak en gaan jullie genieten?

Nu rest me nog maar 1 ding en dat is dit: Steek je tong uit naar de wereld en maak een feestje van je leven!!!

 

 

 


15 thoughts on “Iedereen mag in bikini! En dan bedoel ik ook echt iedereen!

 1. En ik voel mezelf gewoon prettiger in een badpak. Mensen teveel pushen dat in bikini zijn prima is kan ook wel eens averechts werken. Zoals bij mij 2 jaar geleden. Ik voelde me bijna schuldig dat ik niet meer in bikini durfde (omdat ik flink was aangekomen), dus had me in bikini gehesen. Wat zich resulteerde in tranen met tuiten omdat ik mezelf zo vreselijk niet comfortabel voelde en niet kon genieten.

  Belangrijker vind ik dat iemand zelf beslist wat ze aan wil. Of dat nu een bikini is, prima. Maar een badpak moet ook gewoon kunnen indien iemand zich daar beter in voelt. Gewoon lekker dat badpak aantrekken. En ik vind mijn badpak ook nog eens zoveel mooier dan de meeste bikini’s. En wat als dat badpak iemand zichzelf nu nét wat lekkerder in haar vel laat zitten dan wanneer ze in bikini zal ‘moeten’.

  Plezier hebben! Dat is het belangrijkste! Of dat nu in je badpak of bikini is. ❤️

 2. Wat een mooi en inspirerend artikel heb je geschreven. Ik geef je helemaal gelijk, maar toch voel ik me onzeker in bikini met mijn maatje meer. Ik heb altijd het gevoel dat mensen naar mij kijken omdat iedereen er zo slank uit ziet. Dat is iets wat ik echt nog uit mijn hoofd moet krijgen X

 3. Super geschreven! Iedereen moet kunnen doen en zijn wat ze willen. Ben daar zelfverzekerd bij en niemand zou daar negatief over mogen spreken! Wat maakt die andere persoon uit. Jij bent hoe je bent en daar moeten ze maar mee leven! Xxx

 4. Vind ik ook altijd wat zonde. Ik heb zelf ook een maatje meer en heb altijd in bikini rond gelopen. Helaas werd ik wel nageroepen of na gestaard. Maar daar had ik ook schijt aan.

 5. Je hebt helemaal gelijk.
  Sinds ik drie kindjes op de wereld heb gezet is mijn lijf misschien niet meer bikini waardig volgens sommige mensen.
  Maar ik heb lekker op vakantie toch een bikini aangedaan! Nah! :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.