Hotspot Rotterdam | Eurotrash United

Eurotrash United Rotterdam

Als je ergens nieuw bent, dan kan dat best wel eenzaam zijn. Behalve dan in Rotterdam, waar er een juiste plek te vinden is voor iedereen. Voor mij en heel veel andere mensen is die plek Eurotrash United. Een vrij nieuwe bar met een vernieuwend concept, amper 10 minuten vanaf centraal station. Dit is de plek waar je wil zijn.

Eurotrash United

Eurotrash United is een bar met ontzettend veel ruimte, waardoor er ook heel veel kan gebeuren. Je kan er een hapje eten, je kan er veel verschillende drankjes proeven, je kan er dansen, gamen, naar optredens kijken, naar de mensen kijken en lekker jezelf zijn. Je vindt er de standaard drankjes, maar er is ook een ruime keuze uit zelfgebrouwen biertjes zoals Kaiser Küttlip.

Eurotrash United RotterdamDe frisdrank is van het merk Fritz Kola, die net zo lekker is als de bekendere merken, maar dan meer verantwoord. De eigenaar is een jonge enthousiaste man, die hard werkt om van je avondje uit iets moois te maken.

De scene van Eurotrash

In Eurotrash vind je de meest uiteenlopende types. Deze bar richt zich niet op een bepaald publiek of een bepaalde muziekstroming, maar maakt er een toffe mix van. Je zit er tussen de studenten, kunstenaars, muzikanten, ondernemers, expats, krakers en mensen uit de buurt. Mensen in business casual, maar ook mensen in artistieke outfits. De ene keer is er een optreden van muzikanten als Hausmagger of The Rectum Raiders, terwijl er een andere avond deadmetal of psytrance op het programma staat. Doordeweeks heb je vooral de sfeer van een gezellige kroeg. Er is ook plek voor discussie-avonden en bijeenkomsten. Op hun Facebookpagina houden ze je op de hoogte van alle activiteiten, waardoor je geen enkel feestje hoeft te missen.

Net een woonkamer

Eurotrash United RotterdamHet toffe aan de inrichting is, dat het een soort van woonkamereffect geeft. Je voelt je er meteen op je gemak. De kleedjes en de banken in combinatie met de plafondschilderingen geven je even het idee dat je oma aan de LSD heeft gezeten, maar het geheel geeft een warme sfeer.

Eurotrash United Rotterdam

De deksels van vaten aan de muren passen bij een bruine kroeg, behalve dan dat ze afbeeldingen hebben van bekende mensen met Europese roots. Van Yolandi Visser (die Antwoord) tot Elizabeth Bathory (Gravin Dracula/vrouwelijke seriemoordenaar van eeuwen geleden.) Het is ook wel speciaal dat deze bar in een brug, onder een oude spoorlijn (buiten gebruik) zit.

Deze diashow vereist JavaScript.

Extra leuk is het om oude Arcade Games te spelen, zoals PacMan en Space Invaders. Helemaal gratis en voor niks!

Eurotrash United Rotterdam

De Trutjes Club

De Trutjes Club is verzonnen door de barvrouw, die wel van haken en breien houdt, maar dat niet per sé stilletjes thuis wil doen. Elke 2e zondag van de maand is er daarom een bijeenkomst van een groepje mensen met een “truttige” hobby, die verder absoluut niet truttig zijn. Wil je wat gezelschap en een lekker drankje tijdens het haken, tekenen, breien, quilten, vilten of een heel andere hobby, ga er dan eens kijken.

Eurotrash United Rotterdam

Kende jij Eurotrash United al? Of heb je misschien een andere plek in Rotterdam waar je graag komt?


4 thoughts on “Hotspot Rotterdam | Eurotrash United

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.