Hoe goed kennen mijn vrienden mij?

vrienden

Ken je die quizzen op Facebook, waarbij je vrienden vragen over je kunnen beantwoorden? Ik maakte er een en 20 van mijn vrienden hebben die quiz beantwoord. Het was een gemixte groep van oude en nieuwe vrienden, van de oppas die ik had toen ik klein was tot een vriend die ik al jaren online ken, maar pas 1 keer snel in het echt ben tegengekomen. De uitslagen waren nogal verrassend!

Vrienden Quiz

1.Houdt Tamara van de kleur blauw?

 • Ja (10)
 • Nee (10)

Ik hou van de kleur blauw, maar het staat me totaal niet. Donkerblauw is nog net te doen.

2.Is Tamara een slechte verliezer?

 • Ja (3)
 • Nee (17)

Ik hou niet zo van spelletjes en ik heb maar heel weinig eerzucht. Het maakt me dan ook echt niet uit of ik win of verlies. Als het maar gezellig is.

3.Wanneer ging Tamara gisteren naar bed?

 • Voor 22:00 (0)
 • Tussen 22:00 en 24:00 (4)
 • Tussen 00:00 en 02:00 (7)
 • Na 02:00 (9)

Hier waren de stemmen nogal verdeeld, terwijl ik dacht dat de meesten van mijn vrienden wel wisten dat ik een nachtmens ben.

4.Zou Tamara liever in een stad wonen of platteland?

 • Stad (19)
 • Platteland (1)

Net een van die vrienden die me vaak zien had dit mis. Ik hou van de grote stad en ik voel me niet op mijn gemak op het platteland. Ik hou van drukte om me heen en hier in Rotterdam is elke dag wel iets te doen. Hier val ik ook niet op, terwijl ik op het platteland altijd “die aparte” was.

5.Houdt Tamara van het vieren van haar verjaardag?

 • Ja (17)
 • Nee (3)

Ik vind het hartstikke leuk om mijn verjaardag groot te vieren, met veel muziek, lekker eten en veel vrienden om me heen. Alleen ouder worden, dat is bij mij een beetje een dingetje dat veel op een fobie lijkt.

6.Houdt Tamara meer van chocolade of vanille?

 • Chocolade (15)
 • Vanille (5)

Ik hou best van chocolade, maar er zijn dingen waarbij ik choco helemaal niet zo lekker vind. Ik heb liever vanillecake, of een vanille shake.

7.Houdt Tamara van zingen in de auto?

 • Ja (20)
 • Nee (0)

Ik heb zelf geen rijbewijs helaas, maar als ik naast je in de auto zit, dan brul ik het liefste met elk nummer mee. Lekker vals en als ik de tekst niet ken, dan verzin ik hem wel.

8.Tamara wilt graag bezoeken:

 • New York (USA) (8)
 • Tokyo (Japan) (7)
 • Auckland (Nieuw Zealand) (5)
 • Cairo (Egypte) (0)

Ik ben gek op alles wat uit Japan komt en daarom staat Japan natuurlijk op nummer 1. New York lijkt me ook een geweldige bestemming, maar de 2e plek gaat toch echt naar Egypte, want ik hou van oude culturen en ik zou zo graag de piramides gaan bezoeken.

9.Denkt Tamara dat zij ooit een spook heeft gezien?

 • Ja (6)
 • Nee (14)

Of ik echt een spook heb gezien weet ik niet, maar ik heb in elk geval vaker gedacht dat ik iets vanuit mijn ooghoek zag.

10.Heeft Tamara ooit eens danslessen genomen?

 • Ja (9)
 • Nee (11)

Nee, ik heb nooit echte danslessen (stijldansen) gehad, maar ik leerde walsen van mijn oud-oom. Ik hou van vrij bewegen op muziek en ik kan me niet voorstellen dat het leuk is om passen te gebruiken die iemand anders wil dat je gebruikt.

11.Houdt Tamara van school?

 • Ja (4)
 • Nee (16)

Nee, ik hou niet van school zoals het systeem er nu uitziet. Ik hou van leren, maar dan zodat iedereen dat op zijn eigen tempo kan doen. En met leraren die nog heel enthousiast kunnen vertellen over hun vak. Dat was op mijn school helaas niet zo, waardoor alles droge en saaie stof werd en ik me verveelde.

12.Wie belde Tamara het laatst:

 • Een vriend (5)
 • Een familielid (3)
 • Haar vriendje (12)

Dat was een vriendin. Ik zie mijn vriendje heel veel en dan heeft bellen zo weinig zin. Als we elkaar niet zien, dan zijn we allebei druk bezig met ons eigen ding en dan bellen we elkaar niet zo vaak.

13.Waar droomt Tamara van?

 • Een hottub (10)
 • Een chocoladefontein (2)
 • Een nieuwe telefoon (8)

Een nieuwe telefoon zit gewoon bij mijn abonnement en aan een chocoladefontein heb ik als lactose-intolerante zo weinig aan. Maar een hottub? Ja dat is toch echt wel een droom hoor. Hoe heerlijk zou dat zijn!

14.Wanneer huilde Tamara voor het laatst?

 • Minder dan een maand geleden (15)
 • Langer dan een maand geleden (5)

Ik huil bijna alleen als ik woest ben. De laatste tijd kost alles dankzij de scheiding en nasleep veel moeite en daardoor kwamen er toch wat tranen uit.

15.Houdt Tamara van mannen met kort of lang haar?

 • Kort (15)
 • Lang (5)

Het maakt me eigenlijk weinig uit, als het maar mooi verzorgd is en dat is met kort haar sneller het geval. Toch zijn er ook genoeg aantrekkelijke mannen met mooi lang haar. De meesten van mijn vriendjes hadden kort haar.

16.Houdt Tamara van piercings?

 • Ja (20)
 • Nee (0)

Natuurlijk hou ik van piercings en ik heb er zelf ook een paar. Maar veel van mijn vrienden hebben piercings die ik gezet heb, aangezien ik een tijdje heb gewerkt als piercer en het nu nog wel eens als een vriendendienst voor iemand doe.

17.Zou Tamara willen leven tot 100 jaar oud?

 • ja (11)
 • Nee (9)

Nee, ik zou absoluut geen 100 willen worden. Ik ben nu al 20 jaar ziek en dat is niet heel makkelijk. Ik moet er niet aan denken om oud te worden en nog meer gebreken te krijgen. Ondertussen moet je ook veel te vaak afscheid nemen van mensen die belangrijk voor je zijn.

18.Hoeveel talen kan Tamara spreken?

 • 1 (0)
 • 2 (9)
 • 3 (8)
 • 4 (1)
 • meer dan 4 (2)

Ik spreek Nederlands, Engels, Duits, Limburgs en een aardig woordje Frans. Dat hebben de mensen met wie ik gereisd heb best slecht onthouden. 😉

19.Heeft Tamara ooit eens paard gereden?

 • Ja (19)
 • Nee, nooit (1)

Ik reed paard in groep 6, 7 en 8 van de basisschool op een boerderij in Maastricht. Ik vond het best leuk om te doen, maar ben er uiteindelijk mee gestopt. Tegenwoordig denk ik meer aan het welzijn van dieren en hoef ik niet meer zo nodig op een paard te zitten, want ik kan moeilijk aan het paard vragen of het er wel zin in heeft.

20.Wanneer Tamara ouder is, wilt zij:

 • Wijzer zijn (11)
 • Meer durven (4)
 • Slimmer zijn (3)
 • Sexier zijn (2)

Ik wil meer durven! Ik doe nu heel veel, maar dan vind ik het in mijn hoofd toch een beetje eng. Ik zou meer willen durven zonder dat er in mijn achterhoofd een stemmetje zegt dat ik iets beter niet kan doen. Soms is dat stemmetje een handige waarschuwing, maar het beperkt me ook weleens.

21.Tamara droomt van het ontwerpen van haar eigen huis

 • Waar (18)
 • Niet waar (2)

Helemaal ontwerpen zou niet mijn ding zijn, want dan zou het huis te nieuw zijn naar mijn smaak. Maar ik zou wel graag een mooi oud huis naar mijn eigen smaak opknappen.

22.Kijkt Tamara graag naar horror films?

 • Waar (20)
 • Niet waar (0)

Het is mijn favoriete genre in films. Het liefst kijk ik ze alleen, met een grote bak popcorn, de lichten uit en een klein kaarsje op tafel, om de sfeer compleet te maken.

23.Heeft Tamara liever honden of katten?

 • Honden (20)
 • Katten (0)

Ik heb liever honden. Dat is niet omdat ik katten niet leuk vind, maar omdat ik er allergisch voor ben. Een van mijn beste vriendinnen heeft regelmatig een nestje jonge katjes en die vind ik geweldig lief.

24.Hoe lang is Tamara?

 • 1.50m (2)
 • 1.60m (17)
 • 1.70m (1)
 • 1.80m (0)
 • 1.90m (0)

Ik ben 1.57m en dat ligt het dichtste bij 1.60m. Ik vond het wel grappig dat er mensen waren die dachten dat ik nog veel kleiner ben dan ik eigenlijk ben.

25.Houdt Tamara meer van de dag of van de avond?

 • Dag (1)
 • Avond (19)

Ik hou van de avond en de dingen die daarbij horen. Fijn gezelschap, samen relaxen, eten of dansen. Overdag vind ik het vaak een beetje saai.

26.Houdt Tamara van Halloween?

 • Ja (19)
 • Nee (1)

Ik hou van creepy stuff en daarom is de tijd rond Halloween voor mij de mooiste tijd van het jaar. Ik hoop dat we het feest in Nederland steeds uitgebreider gaan vieren. Ik heb in elk geval altijd snoepjes in huis voor de kinderen die komen Trick or Treaten.

27.Tamara heeft liever:

 • Chinees eten (5)
 • Mexicaans eten (3)
 • Japans eten (11)
 • Italiaans eten (1)

Ik ben gek op Japans eten ( niet alleen sushi). Mexicaans lust ik bijna niet en er zit zoveel met kaas bij, dat ik het niet mag eten. Authentieke Chinees vind ik ook wel lekker en Italiaans eet ik het liefst bij Italiaanse mensen thuis.

28.Wat zou Tamara doen als zij wist dat zij morgen dood zal gaan?

 • Reizen (2)
 • Meer tijd met geliefden (15)
 • Sex (3)

Ik zou gaan reizen en kijken tot waar ik zou komen. Ik heb liever dat de achterblijvers zich mij herinneren zoals ik nu ben.

29.Heeft Tamara ooit eens aan parachutespringen gedaan?

 • Ja (4)
 • Nee (16)

Nee hoor, ik heb ontzettende hoogtevrees en ik moest er niet aan denken om uit een vliegtuig te springen.

30.Slaapt Tamara naakt?

 • Ja (12)
 • Nee (8)

Op een enkele zeldzame keer in de zomer na slaap ik in een shirtje en een onderbroek. Pyjama’s vind ik veel te warm, maar ik heb het liefste wel iets aan. Dat zouden sommige van de ja-zeggers toch moeten weten, want we hebben weleens gelogeerd bij elkaar.

31.Tamara had vandaag een goede dag?

 • Geweldig! (3)
 • Ok (13)
 • Vreselijk (4)

Ik had die dag van de quiz geen goede dag en dat hadden 4 van mijn vrienden goed, waarvan 1 vriendin het zeker wist, want ik had bij haar zitten te miepen.

32.Speelt Tamara een muzikaal instrument?

 • Ja (6)
 • Nee (14)

Ik kan keyboard spelen en een beetje gitaar. Ik heb alleen nooit muzieklessen gehad waarbij ik noten leerde lezen, waardoor ik alleen kan naspelen wat ik hoor.

33.Houdt Tamara van mannen die een beetje jaloers zijn?

 • Ja (10)
 • Nee (10)

Nee, ik hou niet van jaloezie. Ik heb dat zelf ook niet en ik heb er moeite mee als een ander het wel heeft. Als je iemand los kan laten en diegene kiest telkens voor jou, helemaal uit zichzelf, dan is dat toch veel mooier dan iemand die zichzelf beperkt alleen vanwege een jaloerse partner.

34.Heeft Tamara ooit eens gehuild van blijdschap?

 • Ja (20)
 • Nee (0)

Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik ben niet zo emotioneel. Huilen van verdriet doe ik ook niet vaak. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook nog nooit heel emotioneel ben geworden van blijdschap. Misschien komt dat ooit nog een keer.

35.Heeft Tamara vijanden?

 • Ja (17)
 • Nee (3)

Iedereen die een uitgesproken mening heeft maakt vijanden en ik ben iemand met een heel uitgesproken mening. Er zijn mensen die dat heel erg in mij waarderen, maar er zijn ook mensen die het liefst mijn nek zouden omdraaien.

 

De Uitslag (Top 5)

 1. Online vriend R. (Die ik 1 keer snel op de markt gezien heb.)
 2. Vriend L. (Beste vriend van mijn vriend en verloofde van een van mijn beste vriendinnen.)
 3. Vrienden D&M. (Een stelletje waarmee ik 15 jaar geleden vaak in de kroeg zat.)
 4. Vriendin E. (Een van mijn beste vriendinnen, die ik meerdere keren per week zie.)
 5. Vriendin J. (Collega van een van mijn beste vriendinnen, zie ik af en toe op etentjes en feestjes.)

Best grappig om te zien wie de antwoorden goed had en wie niet. Enkele van mijn beste vriendinnen bleken toch moeite te hebben met de vragen, terwijl mensen waarvan ik dacht dat ze mij minder goed kennen mij goed weten in te schatten.

 

Ik ben benieuwd hoeveel jullie er goed zouden hebben gehad. Laat je het weten in een reactie???

 


4 thoughts on “Hoe goed kennen mijn vrienden mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.