Het einde van mijn Cola Light verslaving?

cola light verslavingIk moet het toegeven: Ik heb een cola light verslaving. ‘s Ochtends begon ik met cola light, zoals de meeste mensen koffie of thee drinken. En daar stopte ik de hele dag niet meer mee. Als ik ergens op bezoek ging waar ze geen cola light hadden, dan nam ik hem zelf mee. Geen gewone cola, want dat is ongezond, dacht ik altijd. Totdat ik begon te lezen over aspartaam, de zogenaamde suikervervanger en het effect van cafeïne. Beide niet al te gezond.

Cola Light Verslaving

Ik zat er al weken tegenaan te hikken, deed een halve stoppoging waarna ik meteen gigantische hoofdpijn kreeg en uiteindelijk dronk ik gewoon weer cola light.

Aspartaamvergiftiging

Dat ik hoofdpijn kreeg van het stoppen met cola light, maakte mij duidelijk dat stoppen wel eens heel belangrijk zou kunnen zijn. Ik was moe en duizelig en dat waren de symptomen van aspartaamvergiftiging.

Stoppen en detoxen

Ik had alleen nog geen idee hoe ik dat moest aanpakken. Uiteindelijk kocht ik een pakje paracetamol tegen de hoofdpijn, bestelde ik Kinoki detox-pleisters via Aliexpress, kocht ik detox-thee van Zonnatura en kreeg ik een heel fijne glazen pot met rietje cadeau in het gewonnen lente-pakket van blogger imfeelinggood.nl.

 

  • In de glazen pot maak ik elke avond detox-water met schijfjes komkommer, schijfjes citroen en gember en soms voor de afwisseling 2 aardbeien. Daar begin ik ‘s ochtends mijn dag mee.
  • De detox-pleisters heb ik 6 dagen gebruikt en de eerste dagen waren die ‘s ochtends zwart, naarmate er meer nachten verstreken bleven ze lichter. Rond de 4e dag had ik geen behoefte meer aan cola light en begon ik mijn stoppoging.
  • De detox-thee van Zonnatura drink ik ‘s avonds tijdens het tv-kijken.
  • De paracetamol heb ik alleen de eerste dag nodig gehad. Ik kreeg een beetje hoofdpijn, maar na 2 pilletjes was het ook weer over.

Overdag drink ik voornamelijk water, of een glas met 1/3 puur sinaasappelsap en 2/3 spa rood.

Ik hou het nou al 5 dagen vol, terwijl er gewoon nog een voorraad cola light in huis is. Ik vind de andere drankjes nog niet zo lekker als cola light, maar dat zal vast wel wennen. Eigenlijk is dat ook wel normaal na een jarenlange gewoonte. Wat het extra leuk maakt is dat mijn buik ook minder gezwollen voelt en uit ziet. Nou hoef ik het alleen nog maar door te zetten!

 

(Ik beweer niet dat de genoemde producten ook echt doen wat ze beloven, maar voor mij zijn ze een steuntje in de rug en ik heb het idee dat ze prima werken. Dat kan natuurlijk voor iedereen verschillend zijn)

 

Komt zo’n verslaving aan een voedingsmiddel je ook bekend voor? En heb je er al ooit eens iets aan willen doen? Heb je nog leuke tips?

 


3 thoughts on “Het einde van mijn Cola Light verslaving?

  1. Cola is echt rotzooi, gif voor je lichaam. Ik snap dat je je beter voelt nu je dat niet meer drinkt. Top dat je het zo serieus neemt en die maatregelen treft, knap ook want niet iedereen kan dat zo makkelijk.
    Dus chapeau chick!!
    😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.