Vriendinnendagje : De Harry Potter Expo in Utrecht

Harry Potter Expo

Omdat mijn vriendin Janneke mijn verjaardag had gemist, verraste ze me met een kaartje voor de Harry Potter Expo in Utrecht. Dat is natuurlijk een geweldig cadeau voor een Potterhead als ik (Dat weet ze natuurlijk wel, we zijn niet voor niks al 28 jaar vriendinnetjes) en afgelopen dinsdag zijn we er dan eindelijk geweest. Natuurlijk wil ik jullie even laten weten hoe het is geweest.

Naar de Harry Potter Expo

Het was nog een hele reis, om vanaf Limburg naar Utrecht te reizen, maar gelukkig had ik geen enkele vertraging en een rechtstreekse verbinding. Met Janneke had ik afgesproken in Den Bosch, waar we elkaar natuurlijk in eerste instantie kwijt waren in de trein. Heel typisch. 🙂 Natuurlijk had ik mijn Hogwarts t-shirt aan, de 9 3/4 tunneltjes in mijn oren, mijn Stupefy ketting om en mijn camera in een Slytherin tas. Je gaat natuurlijk wel in Stijl.

De Expo zelf was goed te vinden, meteen naast het station en we konden niet wachten om naar binnen te gaan. We hadden kaartjes voor het tijdslot tussen 14.30 en 15.00 uur, dus we hadden nog tijd voor een drankje.  Toen we eindelijk naar binnen mochten, werden er als eerste een paar kindjes gesorteerd. Dat had ik stiekem ook wel gewild, om te kijken of ik een echte Slytherin ben.

Na het sorteren kwamen we langs de Hogwarts Express en begonnen we aan de tour. Het was ontzettend tof om alles eens in het echt en van dichtbij te zien. Zo had ik geen idee dat Emma Watson bijna net zo klein is als ik.

Ik herkende ook echt alles en alles moest op de foto. Een van de leukste dingen je kon doen, was een mandragora uit de pot trekken, waarbij die begon te krijsen.

Ik heb een heel fijne dag gehad, maar toch waren er ook wel wat nadelen aan deze expo. Ondanks de tijdvakken was het ontzettend druk, waardoor je een hele poos in de rij moest staan voordat je voor een vitrine terecht kon.
De zaal van de tentoonstelling is zo ontzettend donker, dat het lastig is om mooie foto’s te maken, zeker hoe de belichting op de rekwisieten scheen.

Aan het einde van de expo vind je een winkel met allerlei Harry Potter spulletjes, maar die zijn ontzettend duur.
Een toverstok kost 40 euro, een knuffel 15 euro, Smekkies in alle Smaken en Chocokikkers 10 euro en daarom hebben we er helemaal niks gekocht. Ik zag een moeder 3 stokken afrekenen, autsj portemonnee!

Als Potterhead had ik het niet willen missen, want zo dicht bij je fandom kom je natuurlijk nooit meer. Aan het einde van de dag zijn we lekker gaan uiteten bij een Indiaas restaurant (met de centjes die we op de expo bespaard hadden), voordat we weer aan de treinreis terug begonnen.

Lieve Jan, ontzettend bedankt voor de leuke dag!!!

 

 

 


6 thoughts on “Vriendinnendagje : De Harry Potter Expo in Utrecht

  1. Wat super leuk dat je het cadeau kreeg van je vriendin! 🙂 Super leuk!! Hihi ik vond de expo wel tegenvallen. Ik ben zelf ook naar de studio’s in Londen geweest en ik vind de studio’s leuker! 🙂

  2. Leuk die vriendinnendag. En Namaskar ken ik van naam er kwam er tot voor kort wekelijks langs maar heb er nog nooit gegeten. Moet ik toch eens gaan doen.

  3. Superleuk! Jammer dat je niet werd gesorteerd. Ik werd dat toen wel (zat ik daar dan als 20 jarige meid nadat er 2 kinderen werden gesorteerd haha!) Een nadeel vond ik inderdaad ook de drukte en dat het zo donker was. Vooral in het het verboden bos was het erg donker. Jammer dat je niks hebt gekocht, maar dat snap ik ook wel! Ik was zelf wel zo gek om een toverstok, sjaal en choco kikker te halen haha.
    Chelsey onlangs geplaatst…De ultieme Harry Potter tag | PersonalMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.