De Harry Potter Tag

Harry Potter verzamelingIk kwam deze Harry Potter tag tegen bij Kirsty en aangezien ik een ontzettende Potterhead ben wil ik hem graag invullen.  Het was ook alweer een tijdje geleden dat ik een tag invulde, dus hier gaan we dan! (De originele vragen zijn in het Engels, dus dat hou ik maar zo.)

1) Favourite book?

De orde van de Feniks. In dit boek lees je meer over het verleden, zoals wat er met de familie Lubbermans is gebeurd. Het boek is serieuzer dan de eerdere delen en is daardoor ook een stuk spannender.

Orde van de Feniks

2) Least favourite book?

De Geheime Kamer. Niet omdat het een slecht boek is, maar omdat ik het minder spannend vond dan de andere delen van de reeks.

de geheime kamer

3) Favourite film?

De Halfbloed Prins.

4) Least favourite film?

Waarschijnlijk de Steen der Wijzen, maar dan puur en alleen omdat ik hem al veel te vaak gezien heb en het nu niet meer zo boeiend is om hem weer te kijken.

5) Parts of the books/films that made you cry?

Toen Perkamentus, Dobby en Hedwig doodgingen had ik het wel een beetje moeilijk, maar heb ik niet gehuild. Het moment waar ik wel emotioneel van word, is de scene professor Anderling met piertotum locomotor de harnassen laat bewegen om de school te verdedigen.

6) If you could hook up with any character, who would it be?

Ik zou me waarschijnlijk ontzettend kunnen amuseren met Fred & George, omdat ze zo ontzettend grappig zijn. Loena Leeflang is een beetje zoals ik, ze doet lekker haar eigen ding en daarom zou ik daar wel vriendinnen mee willen zijn. En natuurlijk Severus Sneep, want die man is geweldig.

7) Who is your favourite character?

Ook Severus Sneep, omdat in zijn karakter de meeste diepgang zit.

8) Who is your least favourite character?

Dolores Omber. Wat is dat een ontzettend akelig kreng. Het akelige eraan is dat we allemaal wel iemand kennen die doet alsof hij/zij poeslief is, maar die eigenlijk juist heel gemeen en geniepig is.

9) What is your least favourite line?

“I must not tell lies.”

10) What would your Patronus be?

Een dwergpinschertje. Een lief klein hondje met een grote mond, dat denkt dat het een dobermann is. 🙂

11) If you could have the resurrection stone, invisibility cloak or elder wand, which would it be?

Ik zou voor de onzichtbaarheidsmantel kiezen, want de broer die de mantel koos was de enige die zich tot zijn oude dag heeft kunnen verschuilen voor de dood.

12) Which house would you be in?

Waarschijnlijk zou ik in Slytherin gesorteerd worden, vanwege mijn fascinatie met de duistere kant. Maar Huffelpuf zou ook zomaar een optie zijn.

13) If you could meet any member of the cast, who would it be?

Helaas kan ik Alan Rickman niet meer ontmoeten, want die zou bovenaan mijn lijstje staan. Dan kies ik Maggie Smith (prof. Anderling) en Matthew Lewis (Marcel Lubbermans).

14) If you were on the Quidditch team, which position would you play?

Ik zou waarschijnlijk een goede drijver zijn. Ik was vrij goed in slagbal en softbal, dus met een knuppel tegen beukers rammen moet best lukken.

15) Were you happy with the ending?

Nee, ik had het idee dat er nog veel meer te vertellen was, bijvoorbeeld over de leden van de Orde van de Feniks.

16) How much does Harry Potter mean to me?

Als ik heel eerlijk ben, ging ik Harry Potter helemaal niet lezen of kijken, omdat het me een slap aftreksel van Lord of the Rings leek. Totdat ik van mijn beste vriendin de Vuurbeker cadeau kreeg en ik de andere boeken dus ook moest gaan kopen. Vanaf dat moment was ik verslaafd en stond ik midden in de nacht in de boekhandel op mijn beurt te wachten voor het nieuwste boek. Ik kan de merchandise niet laten liggen, liefst koop ik het allemaal. Harry Potter werd voor mij iets om naar uit te kijken, hoe ziek ik ook was. Ik herlees de boeken vaak en ben altijd op zoek naar leuke fanfiction.


8 thoughts on “De Harry Potter Tag

  1. Lief dat je mij noemt! Deze tag blijft leuk. Ik weet zelf nog goed dat ik niet aanspreekbaar was wanneer er een nieuw Harry Potter boek uitkwam haha, dan vergat ik alles om mij heen totdat hij uit was 😛

  2. Leuk, een Harry Potter TAG!! Daar kun je er ook niet genoeg van hebben he hihi. Toevallig werd ik vandaag ook voor een Harry Potter TAG getagd, die komt bij mij volgende week online.

    Alan Rickman ontmoeten zou idd wel echt iets geweldigs zijn geweest! Zo jammer dat hij niets nieuws voor ons fans meer kan maken. R.I.P.

  3. Die broertjes zijn lollig, ik hou wel van hun grapjes en grollen, hahaha. Wat een mooie Patronus heb je gekozen, ik zie het al helemaal voor mij. Aan de overkant van het meer die kleine lieverd, aaah…
    Krijg weer zin om alle delen te gaan kijken, blijft leuk. (net zoals the Lord of The Rings)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.