Films uit de 90’s die je nooit meer vergeet

film-roll-1433330_960_720

Er zijn films die na 20 jaar nog even goed zijn als de dag dat ze in première gingen. Het zijn vaak niet de films die veel Oscars kregen, maar gewoon de films waar je zelf een bepaald gevoel bij kreeg. Vandaag een kort lijstje van films die in mijn hoofd bleven zitten sinds de jaren 90.

De Films

Trainspotting (1996):

Trainspotting is een film waarbij je als kijker het gevoel hebt dat je er naast staat, het beklemmende gevoel dat bij het leven in de drugsscene hoort. De raarste en ook verschrikkelijkste dingen gebeuren, zonder dat ze vreemd lijken. Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van Irvine Welsh  en de soundtrack is geweldig, met muziek van o.a. Underworld en Iggy Pop. Aangezien drugsgebruik en junks van alle tijden zijn, is dit een film die over 50 jaar nog actueel is. In 2017 kom het langverwachte tweede deel uit, gebaseerd op het boek Porno.

Whats’s Eating Gilbert Grape (1993):

Deze film bevat 3 grote namen, namelijk Johnny Depp, Juliëtte Lewis en Leonardo Di Caprio. Maar dat is niet de reden waarom je deze film moet kijken. Of misschien eigenlijk toch, want in deze film komt het acteertalent van Leonardo goed naar voren. Hij speelt Arnie, het jongere broertje van Gilbert (Depp), met een verstandelijke handicap en dat komt zeer geloofwaardig over. Gilbert begint het zat te worden. Hij zorgt voor zijn broertje en zussen, terwijl zijn moeder te dik is om nog buitenshuis te komen of huishoudelijke taken te doen. Zijn vader heeft zich enkele jaren eerder in de kelder opgehangen. Gilbert wil graag het kleine dorp verlaten, samen met Becky, die samen met haar oma met haar camper is gestrand in het dorp. Gilbert moet kiezen tussen zijn plicht als broer en zijn eigen toekomst en dat valt hem steeds zwaarder.

Kids (1995):

Als je Kids hebt gezien, dan ben je er daarna even stil van. Deze film van Larry Clark lijkt levensecht. Het gaat over jongeren in New York, tussen de 12 en 17 jaar, die drugs gebruiken, alcohol drinken en onbeschermde seks hebben. Ik kan me herinneren dat ik deze film bij ons thuis niet mocht afkijken, al is deze film juist 1 grote waarschuwing voor de dingen die er kunnen gebeuren. De meeste acteurs zijn zo goed als van de straat geplukt, waardoor je nog meer het idee hebt dat je naar hun leven zit te kijken.

 

Heb jij deze films gezien? Maakten ze op jou ook zo’n indruk? Welke film vind jij onvergetelijk?


0 thoughts on “Films uit de 90’s die je nooit meer vergeet

  1. Natural born killers….. Jaaaa. Totaly loved that.
    En schindler’s list. Not fun at all, maar heel heftig.
    Se7en….. Retespannd.

    Nr. 1 op mijn shit list van 90’s movies: Titanic. Jezusss, wat slecht.

  2. Heyhey Girl! Ik heb deze films helaas niet gezien ik ken ze totaal niet. Maar films zoals: Home Alone, (1 en 2.) Yada( geen idee ik die naam goed hem geschreven bay the way..hihihi daar speelt ook het jongetje van Home alone in.) Zijn mijn favoriete films als kind keek daar altjd naar. En tot een maand geleden hebben daar weer naar gekeken. Het blijft fun om naar te kijken especially naar Home Alone.
    Liefs, Miss B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.