Festival kleding waar je ook écht iets aan hebt!

festival kleding

Ik word zo moe van al die festival looks in damesbladen. Het is allemaal veel te stylish en onpraktisch om echt lekker los in te gaan op je favoriete festivals. Vandaag laat ik jullie festival kleding zien waar je echt iets aan hebt en waar je gerust een paar dagen je tentje mee in en uit kan rollen.

Festival Kleding

Ik ren al jaren als een kip zonder kop rond op festivals. Zowel de gratis festivals, als de grotere zoals Graspop Metal Meeting, Pukkelpop en Pinkpop. Je kan me geen groter plezier doen dan 3 dagen feesten, door de modder banjeren en met vrienden in een tentje slapen. Juist daarom erger ik me ontzettend aan de festival looks die de damesbladen ons voorschotelen. Het lijkt wel alsof we altijd modepopjes moeten zijn, op onpraktische slippertjes en playsuits die je echt niet wil uittrekken in zo’n vies Dixi toilet. Maar wat heb je nou echt nodig als je wil losgaan op een festival? Als je gewoon net als je mannelijke vrienden bier wil drinken en door een moshpit wil raggen? Dat zijn een paar heel simpele items.

festival kleding

 • Met een bandshirt zit je bijna altijd goed. Let er wel op dat je een bandshirt koopt van een band die je oprecht goed vindt en niet alleen omdat het shirtje zo’n leuk printje heeft. Mijn Dropkick Murphys shirtje gaat al mee vanaf het moment dat ik het op Pukkelpop 2005 kocht, maar deze top van Alice Cooper gaat ook op mijn verlanglijstje.
 • Stevige schoenen zoals Dr. Martens of legerkistjes. Je wil niet in een moshpit terecht komen zonder een paar schoenen die je enkels beschermen, zoals mij ooit gebeurde op mijn Nikes bij de Heideroosjes. Deze Dr.Martens zijn trouwens helemaal geweldig!
 • Een simpele jeans of een denim short is altijd handig. Liefst een beetje distressed, want als je overal in het gras neerploft na een uurtje springen, dan moet je een broek hebben die vies mag worden. Deze is van H&M.
 • Een mooie bikinitop die goed op zijn plek blijft zitten. Soms is het zo warm, dat je het liefst dat bandshirt uittrekt. Van mij mag je ook best in je bh, maar deze top van Hünkemoller vind ik dan net wat mooier.
 • Sokken! Je hebt op sommige dagen wel 2 paar sokken per dag nodig. Tenminste wel als je net zo lomp bent als ik en op je slippers naar de toiletten wil lopen het ‘s nachts en dan in de blubber staat. Deze Happy socks zijn leuk onder elke outfit.

Festival kleding

 • Een lekker los zwart jurkje is ook altijd handig. Het is fijn als het lang genoeg is, want anders kan je niet lekker in kleermakerszit in het gras of op een plaid hangen. Dit jurkje van Forever21 ga ik zeker deze week nog kopen. Het is nog lekker goedkoop ook!
 • ‘s Avonds kan het snel afkoelen, vooral als je de hele dag in het zonnetje hebt gelopen. Een lekker capuchon vest is dan handig. Ik vind dit vest wel heel handig, omdat het dubbelzijdig is. Aan de ene kant is het een panterprint en aan de andere kant is het een polkadotprint. Zo lijkt het alsof je elke avond een nieuw vest hebt aangetrokken.
 • Sneakers heb je overdag vaak nodig, vooral op de grote festivals. Het ene moment sta je in een tent naar een klein bandje te kijken en 5 minuten later wil je bij het hoofdpodium vooraan staan. Je rent je rot en dan heb je fijne schoenen nodig.
 • Je hebt een stevige rugzak nodig die je lekker om je schouder kan hangen en waar je je spulletjes en dat vest voor ‘s avonds in kwijt kan. Deze rugzak van Vans vind ik wel heel tof!
 • Om je outfit af te maken, is een choker de beste optie. Het zwiert niet vervelend om je nek terwijl je staat te springen en het zit dus niet in de weg. Zoek gewoon een goedkope choker uit op Aliexpress en kijk dan ook meteen voor een leuke zonnebril en klaar is je festival outfit.

Met deze spulletjes ben je compleet voor een lekker lang weekend op een festival. Zonder al die oncomfortabele rommel die leuker is in een beachclub of cocktailbar.

 

Wat draag jij het liefst op een festival???


4 thoughts on “Festival kleding waar je ook écht iets aan hebt!

 1. Ik kan me volledig vinden in jouw lijstje! Ugh, ik word agressief van al die mensen die bandshirts dragen omdat het hip is en vaak niet eens beseffen dat hun coole printje een band ís! Tof, misschien kom ik je tegen op Graspop dit jaar. 😉

 2. Helemaal waar! Al die modebladen snappen er niks van.
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn kleding niet zo aanpas als ik naar een festival ga. Jurkjes (met eventueel een legging bij wat frisser weer) doen het bij mij altijd goed. Maar dan wel met een drukke print of een donkere stof, zodat je de bier/wijn/gras/moddervlekken niet zo ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.