Fashion Walk Geleen | Lente Editie 2017

Fashion Walk Geleen

Nadat ik vorig jaar zo positief werd verrast door de Fashion Walk Herfst editie in Geleen, wist ik zeker dat ik er ook bij deze lente editie bij wilde zijn. Afgelopen zaterdag stapte ik op de bus richting Geleen en ik moet zeggen dat ik weer erg onder de indruk was van wat Geleen nog te bieden heeft. De meeste shops kende ik al van de vorige keer, maar er zaten ook enkele nieuwe verrassingen tussen.

Fashion Walk Geleen

De Fashion Walk in Geleen is een terugkerende runway show in het Zuid-Limburgse Geleen. Terwijl ik eerder altijd dacht dat Geleen eigenlijk niet veel meer te bieden had, was ik na de eerste Fashion Walk helemaal om. Misschien is het inderdaad het Geleen van vroeger niet meer, maar er is nog steeds veel leuks te vinden. Je vindt er nog enkele leuke grotere modeketens, maar vooral de kleinere winkeltjes zijn leuk en origineel. Er zit zelfs een echte designer in Geleen!

Jeans Centre

Fashion Walk Jeans Centre

Jeans Centre showde een leuke casual collectie, eigenlijk precies zoals we ze kennen. Kleding die makkelijk te combineren is en goeie jeans. Niet heel verrassend, maar het zijn leuke items om je lente look op te baseren.

Scooter Damesmode

Fashion Walk Geleen Scooter Damesmode

De kleding van Scooter damesmode is casual met een extraatje. De meeste tinten zijn voor mij net iets te rustig, maar er zitten zeker items tussen die ik meteen zou willen kopen. De jeans hier rechts vooraan bijvoorbeeld, die net even wat meer is dan een gewone jeans en de hele jeansset met het tuniekje met rode zoom zou mij ook wel blij maken!

Coiffure Dordo

Fashion Walk Geleen Coiffure Dordo

Dit vind ik nou een leuk concept. Een kapperszaak waar je meteen ook terecht kan voor je kleding. De kleding op de runway was niet meteen mijn stijl, maar als ik op zoek zou zijn naar een geschikte outfit voor een baan waarbij je representatief voor de dag moet komen, dan zou ik hier vast eens binnenwandelen.

Lenders Mannenmode

Fashion Walk Geleen Lenders Mannenmode

Lenders Mannenmode is al heel lang een begrip in Geleen. Je vindt er eigenlijk van alles, van heel casual tot preppy. Het leuke aan deze winkel vind ik dat ze aan elke man denken, van elke leeftijd en in elke maat. Ik was er stiekem al op aan het hopen en jawel hoor, daar was ie: Model Leon. (foto hieronder.) Geen professioneel model, maar voor de gezelligheid en daaruit blijkt dat de kleding van Lenders mode er echt voor iedereen is.

Fashion Walk Geleen Lenders mannenmode Leon

MPC XL Maatkleding

Fashion Walk Geleen MPC XL Maatkleding

Fashion Walk Geleen MPC XL maatkleding

MPC XL maatkleding is een winkel met een plus size collectie van maat 42 t/m maat 54, waar je zowel voor klassieke als moderne kleding terecht kan. De styling op de runway vond ik zelf iets te bedekt, want ik ben van mening dat ook de vollere dames rustig trots mogen zijn op hun curves en die ook mogen showen. Toch zaten er leuke items tussen, zoals het zwart/witte jurkje met de grafische print. Toen ik op hun website ging kijken, zag ik er een geweldige leuke polkadot jurk , die volgens mij echt elke vrouw in haar garderobe zou moeten hebben.

Droomlingerie

Fashion Walk Geleen Droomlingerie

Net als de vorige keer ben ik weer heel enthousiast over Droomlingerie. Vrolijke kleuren, goede pasvormen, lingerie die in alle maten prachtig zal staan. Gewoon goed, klaar!

Seven Moons

Fashion Walk Geleen Seven Moons

Een van de grote verrassingen was Seven Moons! De kleding is losjes gebaseerd op de jaren 70 en dat vind ik altijd geweldig. De herenset in combinatie met de Converse Chucks vind ik ontzettend tof en ik ben verliefd op dat witte jurkje met print. Ik zou het helemaal niet erg vinden als dat morgenvroeg plotseling in mijn kast zou hangen en waarschijnlijk zou ik het kunnen dragen met al mijn schoenen en accessoires.

Fashion Walk Geleen Seven Moons

Donners Kindermode

Fashion Walk Geleen Donners Kindermode

Ik heb zoals de meesten van jullie wel weten geen kinderen en daardoor ook heel weinig met kindermode, maar dit is toch wel heel leuk. Gewoon lekker vrolijk en zomers.

Damesmode Welten-Bronkhorst

Fashion Walk Geleen Damesmode Welten-Bronkhorst

Wat heb ik me in deze winkel vergist! Ik was altijd onder de veronderstelling dat dit een beetje een truttige dameszaak zou zijn en nu zie ik op de runway opeens een geweldig leren rokje, een tof jeansjasje, een leuk tuniekje en een leuke zomerse maxi jurk. De combinaties zijn niet zo mijn stijl, maar ik zou in deze winkel vast en zeker een leuke “Mara” outfit kunnen samenstellen.

Joëlle Boers Studio

Fashion Walk Geleen Joëlle Boers Studio

En dan eigenlijk het moment waar ik op zat te wachten: De nieuwe collectie van designer Joëlle Boers! Vorige Fashion Walk was ze voor mij de grote verrassing en ook deze keer was ik blij met wat ik zag. De rode jumpsuit vind ik fantastisch en toch heel eenvoudig en de oranje jas is eigenlijk ook een musthave. Er komt een dag dat ik eindelijk een eigen Joëlle Boers original ga hebben.

Heunen Juweliers & Opticiens

Fashion Walk Geleen Heunen Juweliers & Opticiens

De nieuwe collectie van Heunen viel bij mij behoorlijk in de smaak. Lekker stoer en opvallend, net als hun keuze in de styling van de modellen. Ik heb al een behoorlijke collectie zonnebrillen, die ik zelfs op mijn neus heb als het pijpenstelen regent en deze collectie zou daar prima op aansluiten. En dat legergroene jurkje heb ik eigenlijk ook heel hard nodig.

Hunkemöller

Fashion Walk Geleen Hunkemöller

Over de collectie van Hunkemöller kan ik vrij kort zijn. Vrouwelijk en comfortabel en gewoon altijd goed.

Hema

Fashion Walk Geleen Hema

De Hema en ik hebben best een goede verhouding. Ik haal er regelmatig brood, beleg en koffie voor mr. Tegendraads. Maar de dameskleding lijk ik telkens weer te vergeten. Stom eigenlijk, want ze hebben prima basics. Van de witte legging ben ik geen fan, maar de andere dingetjes lijken me een heel handige aanvulling voor je kledingkast.

SMAAK

Fashion Walk Geleen Smaak

De collectie van SMAAK spreekt me ook dit keer weer erg aan. Ik word vrolijk van de wikkelbroek met verticale strepen en het geblokte jurkje. De combinaties op de runway zitten net op het randje en dat is precies zoals ik het ook het liefste heb.

Cooijmans Herenmode

Fashion Walk Geleen Cooijmans herenmode

Bij de collectie van Cooijmans Herenmode moest ik erg aan Engeland denken. Mij bevalt dat wel, zo’n nette outfit. Ik weet dat het niet heel erg bij mij of Mr,Tegendraads past, maar mooi blijft mooi. Gewoon stijlvol en klassiek.

Berden Geleen

Fashion Walk Geleen Berden

Op zich is de mode van Berden niet echt mijn smaak, maar er zitten leuke dingen bij die ik voor de juiste gelegenheid toch zou aanschaffen. De rode top in combinatie met het gestreepte rokje zie ik best zitten als outfit voor een zomerse bruiloft. Stijlvol, maar toch kleurrijk genoeg om niet mezelf te verliezen in de kleding.

NewOlds

Fashion Walk Geleen Newolds

Deze winkel had ik 5 jaar eerder moeten ontdekken! Het is een tweedehands/vintage shop waar je prima terecht kan voor feestkleding en bruidsjurken. Het korte jurkje zou ik voor mijn trouwdag heel mooi hebben gevonden.

Stories Conceptstore

Fashion Walk Geleen Stories Conceptstore

Ik wil alles!!!! De collectie van Stories is helemaal mijn smaak en er zit werkelijk niks tussen waar ik niet heel blij van zou worden. Als ik zomaar onbeperkt zou mogen shoppen, dan wil ik naar deze winkel! Lekker stoere opvallende items.

 

Kende jij de Fashion Walk en de deelnemende winkels al???


7 thoughts on “Fashion Walk Geleen | Lente Editie 2017

  1. Wiet deze fashion show er professioneel uit! Ik ben helemaal dol op kleding zoals bij Seven Moons. Maar dat rode setje met die wijde broek van Joelle Boers studio vind ik ook heel tof!

  2. Dit soort helemaal onafhankelijke recencies kunnen wij als Geleense ondernemers hard gebruiken geweldig onze dank daarvoor, met vriendelijke groet Edith en Arneau Lenders van Lenders Mannenmode Geleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.