Even voorstellen: Mijn Allesjes Manson & Dita

Ik ben zo iemand die mensen mateloos kan vervelen met foto’s van en verhalen over mijn hondjes. Vandaag maken jullie kennis met de 2 liefste dwergpinchertjes van de hele wereld: mijn meisjes Manson & Dita.

Bij ons thuis hebben we altijd honden gehad (en kippen, geiten, ganzen, cavia’s, konijnen etc., maar dat is weer een heel ander verhaal.), dus toen ik op mezelf ging wonen wilde ik het liefst meteen een hondje. Toch heeft het nog dik 3 jaar geduurd, voordat ik er eindelijk eentje had.

Manson

Op Marktplaats kwam ik foto’s tegen van dwergpincher puppy’s en ik was meteen verkocht. Vooral omdat zo’n beetje onze hele familie vroeger dwergpinchers had en mijn oma ze zelfs gefokt heeft. Ik heb meteen gebeld en mocht al gaan kijken. Ik maakte de tocht van Zuid-Limburg naar Bergeijk (NB) en kwam aan bij een boerderij. Daar vond ik een oudere heer, die samen met zijn kleinzoontje pinchertjes en vogeltjes fokte. Hij had een nestje van 4 puppy’s, die op 08-08-2008 geboren waren en het teefje was nog beschikbaar. Omdat de pups al 8 weken oud waren mocht ze meteen met ons mee naar huis. Dat was mijn kleine meisje Manson.

Deze diashow vereist JavaScript.

Dita

Toen Manson bijna een jaartje oud was had ik al vaak gemerkt dat ze het geweldig vond als er andere honden waren. Ze speelde ook wel graag met de woestijnratjes en vond het leuk om haar speelgoed in het terrarium te leggen, maar andere hondjes, dat was leuker. Haar beste vriendinnetjes waren 2 gigantische Berner Senners. Ik vond dat er een hondje bij moest komen en ik belde de meneer uit Bergeijk op. Die had weer een nestje en ik mocht weer komen kijken. Helaas bleek bij aankomst dat de hondjes uit dat nestje allemaal reutjes waren en ik wilde graag een teefje. Die meneer vertelde me dat hij nog een puppy had, maar dat het afwachten was of ze wel gezond zou zijn, omdat haar broertjes en zusjes vlak na de geboorte dood waren gegaan. En dat was onze Dita, geboren op 18-07-2009. En onze Dita is hartstikke gezond. Alleen deed ze er net iets langer over om alles te leren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Manson & Dita waren niet meteen vriendinnetjes

Toch vond Manson het helemaal niet zo leuk, die eerste 3 weken met Dita. Ik heb me zelfs nog afgevraagd of het wel goed zou komen. Dat deed het gelukkig en ze zijn nu de beste vriendinnetjes. Waar de een is, daar is de ander meestal ook. Het zijn 2 hele verschillende hondjes. Manson is ons alfa-hondje. Stoer en ze eist haar plekje wel op. Manson houdt van knuffelen en op schoot zitten. Dita is onze kleine kusjesmachine. Ze komt aan, geeft je heel veel kusjes, laat zich snel een keer aaien en dan gaat ze weer alleen liggen. Soms ben ik haar even kwijt, dan ligt ze op bed, onder de dekens.

Deze diashow vereist JavaScript.

Met Manson en Dita kan je ook altijd lachen, ze halen de raarste toeren uit. In rare posities op elkaar zitten, stoeien terwijl de een onder de ander doorloopt waardoor het bovenste hondje van de grond komt, naast de bank springen in plaats van er op en rare bekken trekken.
Als ze slapen, dan kruipen ze het liefst in een dekentje, of in de hoes van een kussen. Daardoor kwam ik op het idee om slaapzakjes voor ze te maken. Ik dacht nog even dat ik de kip met de gouden eieren had gevonden, de uitvinding van de eeuw voor honden. Totdat ik er achter kwam dat zoiets al lang bestond. De hele winter zie je alleen af en toe een koppie uit de slaapzak steken.

Ik neem Manson en Dita het liefst overal mee naar toe en het leukste uitje dat we samen hadden was naar Kasteelpark Born, een dierenpark waar je honden aangelijnd mee naar toe mogen. Ze hebben hun ogen uitgekeken en waren kapotmoe aan het einde van de dag.

Manson & Dita hadden eerder allebei hun eigen Hyves, er staan filmpjes van ze op Youtube, maar nu zijn ze voornamelijk op Instagram te bewonden

Ben jij ook zo verliefd op je huisdieren? Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat en verteld wat voor een huisdier je hebt en waarom het voor jou het leukste dier ter wereld is.

***DISCLAIMER: Ik kocht Manson via Marktplaats en dat ging goed, maar dat is helaas niet altijd het geval. Pas op voor broodfokkers! Zorg dat je altijd de ouders te zien krijgt, dat je hondje geënt en gechipt is en een geldig paspoortje heeft. Zodra dat niet het geval is, loop je het risico dat je bij een broodfokker of erger terecht bent gekomen.***

Bewaren


10 thoughts on “Even voorstellen: Mijn Allesjes Manson & Dita

 1. Wat een super leuke foto’s zeg. Ik probeer zelf geen huisdier voor mijzelf te hebben, maar mijn kinderen wel. Konijnen hebben wij jaren gehad en een goudvis. Iedereen in mijn huis wil een hond hebben, maar ik houd ze tegen. 😉 Smoesjes straks dat ze geen tijd hebben om uit te laten. 

 2. Ik zie je elke keer reageren op mijn blog, maar kon je blog niet terug vinden… Ben op Bloglovin gaan speuren en jawel!;-) eindelijk je blog gevonden haha! Je hebt een volger erbij! Wat een schatjes heb je! Ben zelf ook dol op dieren! Heb zelf ook 2 honden, Rex een Mechelse herder en Kayla een Pomeranian die ik van een vriendin uit Canada heb gehad toen ik bij haar op vakantie was. Het is een geweldig hondje en ze gaat ook overal mee naar toe!

  • Wat tof dat je bent komen zoeken!!! Pomeranian hondjes zijn ook zo lief. Mechelse herders trouwens ook. Mijn broertje heeft een Mechelse herder /rottweiler kruising, een geweldig lieve mooie hond. Leuk dat je bent komen volgen!

  • Grote honden vind ik ook tof! Toen ik Manson kocht woonde ik in een 1-kamerappartement en was een kleine hond de beste optie. Thuis hadden we altijd Labradors. Als ik er een grote hond bij mocht kiezen, dan zou ik graag een Deense Dog of een Dobermann bij willen hebben. Rottweilers zijn ook erg lief!

 3. Wat zijn ze lief !!! Wij hebben geen huisdieren alleen logeetjes. Veel honden, maar ook af en toe een cavia of konijn. Vaak als de mensen op vakantie gaan, maar we hebben ook een keer drie maanden een herder in huis gehad vanwege ziekte van het baasje. Wie weet komt er ooit nog een vierpoter hier binnen, maar voor nu vind ik dit wel heel erg leuk zo.

  • Logeerdieren zijn ook leuk, toch? Een huisdier is ook extra werk en verantwoordelijkheid. We kunnen niet snel even met zijn tweeën weg etc. Met een logeerdier heb je het beste van allebei!

 4. Wat een schatjes! Ik ben dol op dieren en zeker huisdieren. Zaterdag komen mijn kittens, joepie! En ik vrees dat ik heel veel foto’s en filmpjes ga maken…. wij hebben ook altijd dieren gehad, ook ratjes. Toen er een ziek werd verbaasde het mij hoe goed de dierenarts zijn best deed om hem te redden.. mooi vind ik dat. Alle dieren tellen mee 🙂

  • Ik ben heel benieuwd naar de kittens, die zullen vast regelmatig op Instagram verschijnen, toch? Is het al gelukt met het uitzoeken van de namen?
   Mijn “basisschoolvriendinnetje” heeft vandaag haar konijn laten opereren. Ik ben het volledig met je eens dat er voor elk dier net zo goed gezorgd moet worden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.