Een nieuwe camera & accessoires

camera-1149767_960_720

Eindelijk was het dan weer zo ver: Het vakantiegeld stond op mijn rekening!!! Hang de vlag uit en shop je suf! Het eerste dat op mijn verlanglijstje stond was een nieuwe camera.

De nieuwe camera

Ik ging naar de BCC en ik had me in mijn hoofd gezet dat ik een Canon wilde kopen. Die hebben op het moment een mooie cashback actie, wat natuurlijk altijd lekker is.

In de winkel aangekomen begon ik toch weer te twijfelen. Ik vergeleek de kwalificaties van enkele camera’s, haalde er nog een personeelslid bij en kocht uiteindelijk een Sony DSC HX300. Ik bespaarde daarmee 100 euro, waardoor ik precies genoeg over zou houden om een nieuwe laptop te kopen. Bij het betalen was de camera nog een tientje goedkoper en kreeg ik ook nog een cadeaukaart van €30.

De accessoires

Thuisgekomen viel het me in dat ik eigenlijk helemaal niet naar accessoires had gekeken, behalve een extra SD kaart van 32GB, die ik bij de camera kocht. Tijd om wat online te gaan shoppen.

Ik kocht via de Kijkshop een Hama statief tot 153 cm, dat meteen de volgende dag al geleverd werd. (En toch nog even een Esprit geurtje, laten we maar zeggen omdat de verzending dan gratis was. 😉 )

Ik wist dat ik eigenlijk ook een tas nodig zou hebben, een andere draagriem en een extra batterij. Dat leken me dingen die ik prima via Aliexpress zou kunnen kopen en daar ben ik goed geslaagd. Na heel even twijfelen kocht ik een zwarte en een roze tas, voor nog niet de helft van de prijs van zo’n zwarte tas in een Nederlandse winkel. Voor de draagriem koos ik een neopreen model, dat lijkt me het minst vervelend om lang in mijn nek te dragen. Batterijen waren ook volop te krijgen, dus bestelde ik hem bij de goedkoopste webshop die ik kon vinden. Nu maar hopen dat ze ook snel arriveren.

De komende weken ga ik lekker met mijn camera prullen, totdat ik de menu’s goed door heb en ik eindelijk eens echt werk van mijn foto’s kan gaan maken. De laatste digitale camera die ik had, viel tijdens een urbex kapot en dat is al zo’n 5 jaar geleden. Het is dus weer even wennen. De foto’s zullen in elk geval beter zijn dan de foto’s die ik met mijn telefoon maakte.

 

Heb jij ook al iets leuks gekocht van je vakantiegeld? En heb je goede tips om je camera te leren kennen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.