Een Limburgse in Rotterdam : Vakantie!

rotterdam-680760_960_720.jpg

Soms moet je gewoon even van omgeving veranderen, vandaar dat ik volkomen onverwacht een weekje vakantie ga houden in Rotterdam. Vandaag vertel ik jullie alvast wat ik daar ga doen.

Van Limburg naar Rotterdam

Morgenmiddag neem ik de trein vanaf het Limburgse dorp waar ik woon en ga ik naar mijn “Home Away From Home” , Rotterdam. Eigenlijk zou ik volgende week maandag pas voor een dagje gaan, maar ik besloot om een hele week te gaan. Als je zoals ik regelmatig ziek bent, dan ben je de kleur van de muren in huis ook een keertje beu en is het goed om eens ergens anders te zijn.

Rotterdam is altijd al een van mijn favoriete steden geweest. Mijn beste vriendin (waar ik ga logeren) is rond 2001 vanuit Limburg naar Rotterdam vertrokken en mijn nicht heeft er een eigen piercing & tattooshop aan het Eendrachtsplein, terwijl haar vriend een tattoo shop op de Willem Buytewechstraat heeft.

Wat ga ik komende week allemaal doen?

  • Ik ga om te beginnen eerst naar mijn vriendin, om daar mijn bed op te eisen 😉 .En natuurlijk gezellig samen te kletsen. Ze mag dan meteen al haar cadeautjes uitpakken, die ze eigenlijk pas volgende week maandag op haar verjaardag zou krijgen.
  • In de loop van de week ga ik langs bij mijn nicht San van Queen of Rings om een bodymap te laten maken. Ik heb namelijk een oeroude tattoo op mijn schouder die ik wil laten coveren. Het is een (nu lelijke) tribal uit 1998 en ik wil er een raaf en de tekst “NEVERMORE” overheen laten zetten als een eerbetoon aan Edgar Allan Poe. Het zou helemaal tof zijn als er ook tijd zou zijn om de tattoo al te laten zetten, maar we zullen zien.
  • Misschien heb ik eindelijk eens tijd genoeg in Rotterdam om eens in de tattooshop van Tony RockNRoll te gaan kijken. Blue Hawaii Tattoo bestaat ondertussen al een hele poos, maar ik ben er steeds niet aan toegekomen om eens langs te gaan. Als je van de echte oldschool tattoos houdt, dan moet je daar zijn.
  • De Markthal. De laatste keer dat ik daar in de buurt was heb ik staan kijken naar de bouw van de Markthal, maar ik ben er nog niet geweest sinds het af is. Ik ben heel benieuwd hoe het is geworden.
  • Samen met mijn vriendin gaan we nog wat bekenden bezoeken in de buurt van Rotterdam, wat ook altijd heel gezellig is.
  • En dan ga ik nog heel veel met mijn nieuwe camera oefenen, want de architectuur van Rotterdam is prachtig om op de foto te zetten.
  • Ik wil ook nog even gaan kijken bij Scrap, waar mijn vriendin werkt.Het is een winkel waar je vanalles en nog wat vind om kunstwerken mee te maken, of gewoon iets in elkaar te knutselen. Ze verkopen er industrieel afval en restmateriaal aan instellingen, scholen, kunstenaars en particulieren. Altijd leuk om eens rond te neuzen.

 

Ik kom altijd heerlijk tot rust in Rotterdam, ondanks de drukte. In Limburg lijken er af en toe teveel ogen op mij gericht te zijn. Is het niet om mijn kledingcombinaties, dan wel om mijn opvallende haarkleuren of tattoos. In Rotterdam is het net alsof ik undercover ben. Ik ben niet de opvallendste verschijning, maar ga op in de massa. In Rotterdam krijg ik nooit te horen hoe “apart” ik wel niet ben. Ook de mensen zijn er stukken relaxter.

Ondertussen blijft meneer Tegendraads gewoon thuis om op onze hondjes te letten, dus ik hoef me even nergens druk over te maken. Een echte VAKANTIE!!!

 

Waar kom jij echt tot rust???

 

 

 


0 thoughts on “Een Limburgse in Rotterdam : Vakantie!

  1. Wat leuk! Heel veel plezier alvast! Ik kom tot rust als ik bijvoorbeeld een dagje naar Utrecht ga. Daar ben ik opgegroeid en voel mij daar nog steeds thuis. In de trein begint het al, lekker zitten en niks doen. en dan op mijn gemak richting gracht, winkelen … altijd fijn een dagje ertussenuit. Alleen weet ik dat ik de volgende dag een dag weer helemaal moet bijkomen, dat is ‘de prijs’ maar dat heb ik er wel voor over!

    • Ik ben eigenlijk nog nooit “echt” in Utrecht geweest. Wel op het station, of naar een evenement, maar de stad zelf heb ik nog nooit echt gedaan. Misschien moet ik dat toch maar eens gaan doen. Heb je nog tips waar ik zeker even moet gaan kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.