Een lekker weekje: Suicide Squad & De Gouden Lepel

Vorige week ben ik 2 keer lekker op stap geweest samen met meneer Tegendraads. We gingen uit eten bij de Gouden Lepel en naar de film Suicide Squad.

De Gouden Lepel:

De Gouden Lepel in Geleen is bij de meeste mensen nog steeds bekend als de Wok van Limburg. Na de grote verbouwing zijn ze opnieuw opengegaan als de Gouden Lepel en zijn er wat dingetjes veranderd, waardoor het nog meer de moeite waard is geworden. Van een doorsnee wokrestaurant zijn ze doorgegroeid met een geweldig nieuw concept. Je kan hier nu ook terecht als je wil barbecueën, de Franse keuken wil proberen, echt lekker sushi wil eten, of gewoon heel veel lekkere hapjes wil proeven, van tapas tot Limburgs zuurvlees.

Het was al een van onze favoriete restaurants, maar sinds de nieuwe opening komen we er nog vaker. Ik had nooit gedacht dat ik nog eens zou willen barbecueën als ik ook Aziatische gerechten kon nemen, maar de steak is zo lekker dat ik daar rustig 2 bordjes van leeg eet. De chefs zijn gespecialiseerd per afdeling en maken prachtige borden op. Helaas was het veel te druk om rustig foto’s te kunnen maken, dus dat doe ik een volgende keer. Maar toch even een snelle foto gemaakt met mijn telefoon, van die heerlijke steak.

 

De dag erna waren we ons aan het bedenken wat we eens konden gaan doen. Ik ben gek op de strips en films van Marvel en DC, terwijl meneer Tegendraads niet onder de indruk is van al die superhelden. Maar superschurken, dat vond hij toch wat anders. We gingen naar de Foroxity bioscoop om naar Suicide Squad te gaan.

Suicide Squad:

Suicide Squad is makkelijk te beschrijven. Die film is AWESOME!!! Ik was op de hoogte van verschillende personages, terwijl mijn man alleen wist wie Batman en the Joker waren en dan ook nog maar vaag. Hij vond de introductie van de personages vrij lang, maar ik vond het wel nodig voor mensen die niet of nauwelijks bekend zijn met DC.

De acteurs deden het geweldig! Ik heb voor het eerst naar Will Smith kunnen kijken en een personage gezien waardoor ik hem als Fresh Prince vergat. Hij speelt Deadshot, een huurmoordenaar, die ook zijn zachte kanten heeft en zet hem heel geloofwaardig neer.
Margot Robbie speelt dr.Harley Quinn, die het meest bekend is uit de Batman stripverhalen als Joker’s vriendin. Door de elektrische shocktherapie is ze knettergek en bij het casten hebben ze de juiste vrouw voor deze baan uitgezocht. Margot Robbie steelt de show.
The Joker (oftewel Puddin’) zelf zit ook in deze film en is helemaal in het nieuw, maar toch herkenbaar. Jared Leto was dan weer helemaal niet herkenbaar, zo goed was de grime.

Ik kan hier nog wel heel veel over de film ga vertellen, maar dat is niet nodig. Hou je van het genre, dan moet je hem gaan zien. Het is mooi gemaakt, het is grappig, de kostuums en grime zijn perfect, de acteurs doen het goed. Gewoon gaan kijken!!!

Ik geef geef hem dan ook de volle 5 sterren!

 

Heb jij Suicide Squad ook al gezien?

 

*** Disclaimer: Zowel het restaurant als de film behoren tot mijn favorieten en dat is gebaseerd op mijn persoonlijke mening.***

 

 

 

Bewaren


3 thoughts on “Een lekker weekje: Suicide Squad & De Gouden Lepel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.