Een lekker lange TBR boekenlijst!

DSC00373

Ik weet het, ik ben geen boekblogger. Ik ben ook geen beautyblogger, maar schrijf toch regelmatig over beautyproducten. En nou dacht ik dat ik jullie vandaag eens kon meenemen in mijn boekenwereld. Ik heb nog heel wat uurtjes leesplezier voor de boeg, want ik won enkele boeken en ik struinde weer eens over een vlooienmarkt. Lezen jullie mee?

Op het moment lees ik voornamelijk ‘s avonds en ‘s nachts in bed en grijp ik automatisch naar mijn e-reader, zodat ik meneer Tegendraads niet stoor, want die moet er elke morgen al vroeg uit om uitgerust op zijn werk te verschijnen. Momenteel lees ik op de e-reader Breakdown (in het Engels) van Jonathan Kellerman, van wie ik een hele verzameling papieren boeken heb en ik een groot fan ben.
Toch heb ik nog heel wat leuke “echte boeken” die klaarliggen om gelezen te worden.

De Boeken

DSC00401.JPG

Wildlingen Boek 1 – De Kraaienfluisteraar door Jacob Grey:

Kra (13) weet niet anders dan dat hij in een boomhut woont met kraaien waarmee hij kan praten. Als Kra Clara en haar vader red van criminelen die eigenschappen van dieren hebben, komt hij erachter dat hij niet de enige is die met dieren kan praten en gaat hij op zoek naar zijn eigen achtergrond.

DSC00400

Gangster Anderen zijn Vrienden (en een enkele vijand) door Jonas Jonasson:

Anders is net vrij uit de gevangenis, Johanna is een pastor en net bij haar kerk buitengezet en Per is de kleinzoon van een ex-miljonair. Samen beramen ze een plan, waarbij Anders de smerige klusjes moet gaan opknappen voor de Zweedse onderwereld. Als Anders erachter komt dat hij daarvoor niet geschikt is, begint hij met het lezen van de bijbel en sticht hij de Kerk van Anders, waar het motto “geven is beter dan nemen”geldt. Helaas is dat niet zo makkelijk als je de hele Zweedse onderwereld achter je aan hebt.

DSC00387

22-11-1963, Dr. Sleep & Joyland door Stephen King:

Eigenlijk heb ik Dr. Sleep, het vervolg op The Shining al in het Engels gelezen, maar ik kreeg de kans om deze 3 boeken samen aan te schaffen voor mijn Stephen King Collectie en natuurlijk herlees ik dit boek ook. In Dr. Sleep heeft Danny Torrance, die samen met zijn moeder het Overlook Hotel heeft overleefd nog steeds “the shining”.
In 22-11-1963 krijgt Jake Epping de kans om door de tijd naar 1958 te reizen om de moord op president John F. Kennedy te voorkomen. Hij moet eerst de 5 jaar tot de aanslag zien te overbruggen, terwijl de geschiedenis hem laat merken niet veranderd te willen worden.
In Joyland onderbreekt Devin zijn studie om te blijven werken in pretpark Joyland, waar hij zijn vakantiebaantje had. Er is een urban legend over een spokende dame, Linda Grey, die in het pretpark is vermoord. Er zijn geruchten dat er meer jonge vrouwen in de omgeving zijn vermoord. Devin probeert samen met Mike, die terminaal ziek is en zijn moeder het mysterie op te lossen.

DSC00392

Maestra door L.S. Hilton:

Judith werkt overdag in een veilinghuis en ‘s avonds en ‘s nachts werkt ze als hostess in een chique club.Als ze bij het veilinghuis ontslagen wordt nadat ze een vervalsing heeft ontdekt, slaat ze op de vlucht met een klant van de club naar de Rivièra. Daar ontdekt ze de fraudezaak waardoor ze ontslagen werd en maakt ze er werk van.

DSC00385.JPG

De Geest van het Oude Loo door Han van Bree:

Een boek met veel nieuwe foto’s van prinses Juliana ten tijde van de Greet Hoffmans affaire. Dit boek wilde ik heel graag hebben, omdat zulke onderwerpen mij mateloos interesseren. Er zijn veel complot-theorieën over en ik ben weleens benieuwd of die in dit boek bevestigd worden.

DSC00383.JPG

Spreek Zacht door Pam Lewis:

Carol en Naomi studeren samen aan een exclusieve meisjesschool en sluiten een weddenschap af dat ze voor hun eindexamen ontmaagd zulen worden. De kandidaat daarvoor is badboy Eddie, die al van verschillende scholen is getrapt, maar ook erg charmant is.Eddie wil de meisjes wel een handje helpen met hun weddenschap, maar ze komen er al snel achter dat hij niet spoort. In een motel aan een bosrand krijgt het verhaal een akelige wending.

DSC00399

Oog om Oog door Buddy Tegenbosch:

Dit is mijn zonnebank-boek. Ik lees het als ik op mijn buik lig, zodat de tijd wat sneller gaat. Maar nu het zomer is, is het boek helaas blijven liggen, omdat ik nu niet onder de zonnebank kruip. Ik heb al een stukje gelezen en ik ben benieuwd naar de rest.
Jan-Jaap wordt op de basisschool getreiterd door Ivar. Als Jan-Jaap 18 is maakt hij een nieuw begin. Hij gaat studeren, wordt JJ genoemd, maakt snel nieuwe vrienden en heeft leuk werk in een club. Totdat daar op zekere dag Ivar verschijnt en Jan-Jaap een besluit met verstrekkende gevolgen neemt.

DSC00382

Geek Girl #1 Knap Anders, #2 Blundert door & #3 Perfect Plaatje door Holly Smale:

Een boek met een vrouwelijke geek, dat kon ik niet laten liggen. Ik ben zelf zowel een geek als een nerd, dus ik ben heel beniewd naar deze boeken.
Harriet is een geek, oftewel een allesweter met een hoofd vol met rare feitjes. Alleen geen feitjes over mode, want daar heeft ze geen idee van. Als ze op een dag gecast wordt als model wil ze het roer omgooien en zichzelf ont-geeken. Ze komt in allerlei lachwekkende situaties terecht en het blijkt dat ze eigenlijk niet zo geschikt is om mee te draaien in de modewereld. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat aflopen en of de boeken net zo leuk zijn als ik me erbij voorstel.

DSC00398

De Laatste Tempelier door Raymond Khoury:

De stad Acre staat in 1291 in brand door de aanvallen van de sultan en groep ridders vertrekt op het schip de Falcon Temple met een geheimzinnige kist die ze van de grootmeester van hun orde kregen. Het schip komt nooit aan. In de tegenwoordige tijd bestormen 4 als tempelier geklede ruiters een tentoonstelling met de schatten van het Vaticaan en stelen een middeleeuwse decoder. Een FBI-agent en een archeologe komen in aanvaring met meedogenloze moordenaars en reizen over 3 continenten op zoek naar de Falcon Temple.

DSC00397

De Reünie door Simone van der Vlugt:

Als Sabine, die net na een jaar overspannen thuis te hebben gezeten weer aan het werk is, leest over een reünie van haar school, herinnert zich haar schooltijd weer. Hoe haar beste vriendin Isabel opeens haar pester werd en uiteindelijk verdween. Sabine voelt zich schuldig over de verdwijning van Isabel en vertrekt naar Den Helder, om zo haar geheugen terug te halen, want ze denkt dat ze weet wat er gebeurd is.

DSC00396.JPG

Poppenhuis door David Hewson:

Een  Amsterdamse thriller, geschreven door een Amerikaan. Ik ben heel benieuwd. Sinds de verdwijning van zijn dochter is Pieter Vos gebroken. Na zijn werk bij de politie leeft hij alleen op een woonboot. Als rechercheur Laura Bakker een soortgelijke verdwijning tegenkomt werken ze samen aan de zaak en ontdekken ze oude zaken met een akelige wending.

DSC00395.JPG

In Haar Naam door Lisa Gardner:

Charlene Grant weet het zeker: Ze gaat het slachtoffer van moord worden. Haar 2 vriendinnen zijn al vermoord, op dezelfde dag, op het zelfde uur, precies een jaar na elkaar. Zij is de enige die is overgebleven en het jaar is alweer bijna om.Ze vraagt rechercheur D.D. Warren om zich op de zaak te storten, maar als ze de zaak onderzoekt raakt de rechercheur ervan overtuigd dat de zaken heel anders liggen en dat Charlenes verhaal niet klopt.Ze denkt dat de geheimen van Charlene weleens het grootste gevaar kunnen zijn.

DSC00393

Aan Alle Jongens Van Wie Ik Hield door Jenny Han:

Lara Jean heeft een doos vol met niet verzonden liefdesbrieven die gericht zijn aan jongens op wie ze ooit een crush heeft gehad. Op een dag zijn de brieven verdwenen en blijken ze gepost te zijn. Ook de laatste brief, die geadresseerd was aan het vriendje van haar zus.

 

Zoals jullie zien heb ik een behoorlijk luxeprobleem. Met welk boek moet ik in vredesnaam gaan beginnen? Het lijken me stuk voor stuk heel fijne boeken. Juist omdat ze zo verschillend zijn zie ik door de boeken de bibliotheek niet meer. 😉

 

Welke zouden jullie aanraden om mee te beginnen? En welke hebben jullie zelf al gelezen?


Bewaren


5 thoughts on “Een lekker lange TBR boekenlijst!

  1. Mijn tbr lijst is ook altijd zo lang 😉 Al heb ik nog geen van deze boeken al gelezen. Ben wel erg benieuwd naar die boeken van Stephen King. Die staan bij mij ook op de lijst 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.