De Limburgse Blogger Tag : Doa woo ich geboare bin…

Limburgse blogger

Af en toe lijkt het alsof alle bloggers boven de rivieren wonen, maar ik ben ook al wat leuke bloggers uit het Zuiden tegengekomen. Om die bloggers extra in het zonnetje te zetten verzon ik deze tag. Als je het leuk vind om hem over te nemen, dan mag dat natuurlijk. Deze tag is voor zowel Nederlandse als Belgische Limburgers.

 1. Waar ben jij geboren of waar woon je nu?
  Ik ben geboren in een buitenwijk van Sittard en nu woon ik in Rotterdam. Sittard blijft voor mij altijd speciaal. Vroeger werd het Klein Venetië genoemd, maar helaas is er heel veel gesloopt. Toch blijft het mooi.
 2. Spreek jij Dialect?
  Joa, ich kal plat! Du auch?
 3. Wie is jouw favoriete bekende Limburger?
  Mijn favoriet is Toon Hermans, de cabaretier. Hij is geboren in Sittard, waar hij ook zijn carrière begonnen is. Hoe vaak ik zijn grapjes ook hoor, ze blijven leuk.
 4. In welke Limburgse stad ga je het liefste shoppen?
  Dat is natuurlijk Maastricht. Ik hou ontzettend van Maastricht, omdat het een mooie oude binnenstad heeft waar je bijna alle bekende merken kan vinden. Je kan er ook met elk budget shoppen. De winkels variëren van de bekende ketens tot grote designers.
 5. Welk Limburgs eten vind je het lekkerste?
  Friet Zuurvlees met mayo, zelfgemaakt of van Reitz is iets dat ik mis zodra ik langer in het Noorden ben. Een typisch Sittardse lekkernij zijn nonnevotten. Dat zijn een soort donuts met suiker, maar dan in een strikvorm. Ze werden vroeger door de nonnen aan arme kinderen uitgedeeld en een vot is Limburgs voor kont.
 6.  Wat mis jij in Limburg dat ze in de Randstad wel hebben?
  Daar kan ik ook een boek over schrijven. Ik miste de Primark, ook al ligt er in Venlo een. Daar heb je in het Zuiden niks aan, dan ben je langer onderweg met de trein dan naar Eindhoven. Ook op andere leuke winkelketens moesten we langer wachten. De meeste grote festivals en concerten zijn ook niet in de buurt, waardoor je een overnachting moet boeken. Met de trein reizen is een drama, omdat er na 12 uur ‘s avonds geen treinen meer richting het Zuiden rijden en je dus overal heel vroeg moet vertrekken.
 7. Hou jij van Limburgse muziek en welke?
  Ik hou best van Limburgse muziek. Er zit nog flink wat variatie in, het is niet alleen carnavalsmuziek, al is die natuurlijk het bekendste. Twee Limburgse bands die ik erg leuk vind zijn Rowwen Heze en de Heideroosjes.
 8. Wat mis je het meest aan Limburg als je er niet bent?
  De taal om te beginnen. Ik spreek Nederlands, Engels, Duits en een beetje Frans, maar de taal waarin ik me het beste kan uitdrukken is het Limburgs. Ik mis ook de gastvrijheid. Niet dat de andere provincies niet gastvrij zijn, maar het voelt toch anders dan in Limburg. Ik mis de koffie (Ik drink niet eens koffie haha) en de vlaai, die je daar bijna bij elk bezoekje kan verwachten. Ik mis het ook om niet snel even naar Duitsland of België te gaan, dat is hier allebei maar een kwartiertje van me vandaan.
 9. Heb jij bekende of historische plekken in je omgeving?
  In Sittard hebben we de Kollenberg en dat zegt jullie natuurlijk helemaal niks. De Kollenberg is de villawijk waar de film Flodder is opgenomen.
 10. Heb jij een favoriete Limburgse schrijver?
  Ik vind de kinderboeken van Paul van Loon (de Griezelbus) wel heel erg leuk. Jacques Vriens (Achtste groepers huilen niet) is pas later in Limburg komen wonen, maar wat mij betreft telt hij toch mee.
 11. Weet jij nog andere leuke Limburgse bloggers te noemen?
  Sims Cup of Tea, Breg Blogt, My Journey, Patricia neemt je mee , Debbie Schrijft en Laura Collin. Er zullen  er vast meer zijn die ik volg, maar dit zijn de eerste die in me op komen.

Ik hoop dat jullie het een leuke tag vinden en hem ook willen invullen. Er zitten geen speciale regels aan deze tag, maak er van wat je er van wil maken. Je mag hem ook invullen als je pas later in Limburg bent komen wonen, of als je in Limburg geboren bent en nu heel ergens anders woont. Ik vind het tof als je even laat weten waar de tag vandaan komt. 🙂

Kennen jullie nog Limburgse bloggers die ik zeker moet gaan volgen? Spam dan hun link hieronder. (Niet meer dan 2 links in een reactie, anders komt de reactie in de spamfolder terecht.)


29 thoughts on “De Limburgse Blogger Tag : Doa woo ich geboare bin…

 1. Oeh! Nu moet ik mn blog eik afstoffen he? Zo’n dikke laag stof ligt er eigenlijk helemaal niet op.
  Help me er op Twitter aan denken als ik t morgen niet gedaan heb. Supertof!

 2. Wat geweldig een Limburgse Blogger Tag, dit lees ik voor de eerste keer en ga hem zeker ook invullen. Ik kom uit Voerendaal en ben nu al jaren import Amstelveense. Mag ik jouw plaatje overnemen op mijn blog.

 3. Ohh als echt Limburgs maedje moet ik deze wel gaan invullen. Ik kwam hem tegen bij Debbie (van Debbieschrijft). En ben je ook meteen gaan volgen op Bloglovin.

  Mag ik je plaatje van de Limburgse Bloggertag gebruiken?

 4. Dit is absoluut mijn favoriete tag ever. Ik kan haast niet wachten om hem over te nemen. Jammer dat er geen Flevolandse bloggers tag bestaat, anders wist ik het wel! Ik vind Sittard een hele gezellige stad (met een prachtig ziekenhuis met ontzettend lief personeel!)

 5. Oooh super leuk om dit te lezen na mijn vakantietje naar Limburg. Ik kom zelf uit Amsterdam en vond alle mensen in Limburg die we tegenkwamen ook heel lief. Eigenlijk ben ik gewend dat mensen wat botter zijn over het algemeen, haha. Ook zijn we langs de Subway van Sittard gegaan, een industrieterrein – waardoor we helaas niet echt een mooi beeld ervan hebben. De volgende keer gaan we ook het centrum bekijken 🙂

  • Dankjewel! Zeker een keertje doen, want nu heb je alleen het lelijkste stukje Sittard gezien! En als je dan toch in het centrum bent, dan zou je eigenlijk een stuk cheesecake of een burger moeten eten bij Down Under op de markt, zoveel lekkerder dan Subway! 😉

  • Dat klopt inderdaad! Ik wilde met de trein een dagje naar Breskens, maar dan zijn we meer dan 4 uur onderweg. Eerst hier een drama, en dan vanaf Zeeland weer een drama. Je mag de tag ook rustig overnemen en er Zeeland van maken. 😉

 6. Dat heb je leuk gedaan! Ik volg ook veel bloggers uit het zuiden.. en ik snap wat je bedoeld, de gastvrijheid. mijn oom en tante woonden in Geulle, ik ging daar vaak logeren. zo mooi daar! Laatst was ik op verjaardagsvisite bij mijn zwager. hij komt uit Kessel en zijn familie was er ook. vaak wordt er na het eten weer taart gegeten en zij vertelden dat dat in Limburg heel gewoon is.. super gezellig en lekker!

  • Dankjewel Babs! Geulle, dat is zo’n beetje mijn buurdorp! Waar je lekker keihard met je fietsje de berg af kan. 😉 Wij eten inderdaad veel vlaai op verjaardagen. Ik heb een keertje cupcakes gemaakt, maar dat werd niet goed begrepen, iedereen vroeg of ik geen vlaai had. 😉

  • Dankjewel! Heel tof dat je hem ook in gaat vullen. Die expo ga ik zeker kijken, heel leuk! Dan heeft het pand van de V&D ook nog zijn nut. Kan ik daarna lekker op de markt blijven hangen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.