De leukste gratis festivals van Limburg

concert-768722_960_720

Het is weer zo ver! Het festiva seizoen is weer begonnen. En daarmee zijn ook de gratis festivals weer begonnen.Er zijn enkele festivals die ik elk jaar weer bezoek en die de moeite waard zijn. De gratis festivals moet je eigenlijk niet bezoeken voor de bands, al zitten er wel heel leuke tussen, maar voor de gezelligheid. En de festivals die ik ga noemen, zijn altijd heel gezellig!

Urpop: 

Moshpit @ Urpop

Urpop is een gratis festival in het dorpje Urmond (gemeente Stein) dat altijd erg druk bezocht is. Het festival wordt elk jaar op Hemelvaartsdag gehouden en bestaat al sinds mijn geboortejaar, 1982. Er staat een podium, er staat een tent en verder zit je in het veld. Er is veel variatie in de bands. Van beginnende bandjes, tot de bekendere Nederlandse bands als Peter Pan Speedrock en Def P waren er te zien. Je kan er lekker op het gras liggen chillen, maar ook tekeer gaan in de moshpit.

De line-up van dit jaar bestaat uit Paperfishraincoat, DJ Bartcore, Jick Munro & The amazing Laserbeams ft.Drumband st.Martinus, Stillmode, DJ A-Plus ft.DJ I-vo, DeHaan, DJ Gotcha en last but not least: de WW-Band.

Dit jaar is Urpop op 5 mei en het begint om 11.15 u.

 

 

Mama’s Pride: 

Mama’s Pride is een festival van 2 dagen in het dorp waar Pinkpop ooit begonnen is, namelijk Geleen. Mama’s Pride is wat internationaler en de muziek is erg divers. Van Brassbands, dj’s, dubstep, house, rock tot hiphop, je ziet en hoort er van alles en nog wat.De winnaar van Podiumvrees, een muziekprijs voor popmuziektalent uit de gemeente Sittard/Geleen mag er spelen. Vooral de zaterdagavond is erg gezellig.

De line-up van dit jaar bestaat uit o.a. My Baby, Sevn Alias, Tourist LeMC, La Sra. Tomasa, Meschiya Lake & The Little Big Horns, St. Tropez, The Hot Sprockets en Storksky,HATY HATY, Gallowstreet Brass Band, DJ Schmolli en Podiumvrees-winnares Lotte Walda & band.

Mama’s Pride wordt gehouden op 7 & 8 mei in het Burg. Damenpark en is goed per openbaar vervoer te bereiken.

Een oud fotootje van mij op Mama’s Pride

 

Conincx Pop:

Conincx Pop wordt dit jaar voor de 34e keer gehouden in het dorp Elsloo. Het festivalterrein ligt aan de Maas (helaas, zwemmen en pootje baden mag niet.), vlakbij het kasteel. Van de 3 festivals die ik hier noem is dit het meest alternatief. Veel verschillende soorten rock. Afgelopen jaar hebben wij het meest genoten van Raketkanon, apart op een goede manier.

De line-up is  nog niet compleet. Deze bands zijn al bekend gemaakt: Donnerwetter, Green Hornet, PER (Please Explain the Rythm en Flying Horseman.

Conincx Pop is dit jaar op 2 juli.

 

 

Ben jij ook een festivalbezoeker? En ga je dan liever naar de grote festivals of liever naar de kleine gratis festivals?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.