De Jeugdsentiment Tag

 

spinning-top-1312042_960_720.jpgOp de website van Sarah kwam ik een tijdje geleden deze tag tegen.Ik vond hem erg leuk om te lezen, dus vandaag vul ik hem zelf in. Mijn jeugdsentiment komt uit de jaren 80 en begin jaren 90. Ik hoop dat het voor jullie ook een beetje herkenbaar is.

Mijn Jeugdsentiment

Favoriete kinderfilm?

Mijn favoriete kinderfilm is een avonturenfilm die volgens mij iedereen wel kent. De Goonies natuurlijk. Die film heb ik misschien wel 100 keer gezien, eerst op videoband en de afgelopen jaren op DVD. Natuurlijk met The Goonies ‘R Good Enough van Cyndi Lauper!

Favoriete serie?

Poeh, dat is een lastige. Ik keek heel veel series. Ik vond er zoveel leuk. Omdat ik moet kiezen (ik maakte al eerder lijstjes met mijn favoriete kinderseries en favoriete 90’s series), wordt het Heathcliff, een oranje kater die veel kattekwaad uithaalde. Mijn oma had een videoband met enkele Heathcliff cartoons die we tot in den treure keken op zondagmiddag als de volwassenen aan de keukentafel zaten.

Favoriete boek?

Ook dat is een lastige, omdat ik altijd veel gelezen heb. Ik kies de 13e nacht van Eddy C. Bertin. Het boek is het eerste uit de Valentina Reeks en het is een griezelverhaal.

Favoriete fashion item?

Daar kan ik ook al geen snel antwoord op geven. We hadden klaparmbandjes die je op je pols moest meppen, ringen met yin-yang, riemen met grote gespen, chokers, kettingen vol met spenen, creolen in onze oren, hoe meer gaatjes hoe liever en Pop Swatch horloges met elastieken band die je uit elkaar kon halen en wisselen. Allemaal leuk en het meeste zou ik nu weer dragen, behalve de spenen.

Favoriete snoep/snack?

Het lijkt wel alsof veel van de snoepjes die wij aten verdwenen zijn, of niet meer zo smaken als vroeger. Zo hadden wij nog zure snoepjes waar je hele gezicht scheef van trok. We hadden snoephorloges, kauwgum op een rol of uit een tube, Twix heette nog gewoon Raiders, na schooltijd ging je van je zakgeld Fireballs van Jawbreaker halen, van je moeder kreeg je rozijntjes en/of lange vinger-koekjes en op vrijdagavond een bakje chips of smarties. Met een blikje 3eS Cola, want doordeweeks kreeg je hooguit Ranja of Roosvicee. Als je heel veel geluk had, dan kwam de SRV-wagen en mocht je een verrassingsei en prikkelimonade.

Favoriete TV reclame?

Petje Pitamientje natuurlijk, van de Calvé Pindakaas.

Favoriete nummer?

I Maschi van Gianna Nanini uit 1987. Dit nummer werd bij ons thuis en bij mijn tante stukgedraaid. Zo nu en dan zet ik het nog eens op en mag de hele buurt meegenieten. Dit is er een die ik het liefst keihard draai en meezing. Andere nummers waren Stop! van Sam Brown en The Locomotion van een heel jonge Kylie Minogue.

 

Welke dingen van vroeger zijn voor jou echt jeugdsentiment?

Bewaren


0 thoughts on “De Jeugdsentiment Tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.