De Evolutie van het Bomberjack & OOTD

OOTD Bomber2

Er zijn bepaalde kledingstukken die telkens terug in de mode komen en 1 daar van is het bomberjack.

De geschiedenis van het Bomberjack

Het bomberjack is ooit ontwikkeld door de Amerikaanse luchtmacht en marine in de jaren 50  en het is lang een kledingstuk geweest dat alleen door mensen in dienst werd gedragen.

In de jaren 90 werd het populair onder de gabbers en dat is precies wanneer ik mijn eerste bomber kocht. Het was een gewoon zwart bomberjack met de bekende oranje binnenkant.Ik kocht het in de dumpshop voor ongeveer 40 gulden. Het was een origineel model, nogal dik en bol. In het zakje aan de bovenkant van de mouw zaten zelfs nepkogels.

Enkele jaren later kocht ik een goud/groen model van Alpha Industries met een kraagje en de bekende klittenband-patch op de borst. Ook van deze jas heb ik bijzonder lang plezier gehad. Deze jassen waren ook meteen een stuk duurder dan het model van de dump.

Ergens rond 2003 was ik nog steeds blij dat ik mijn Alpha Industries bomberjack nog had. Heerlijk warm in de sneeuw van de Ardennen.

Tegenwoordig is het bomberjack weer in de mode, in verschillende modellen. Je ziet de oude modellen langskomen op Vintage Marketplace, maar ook veel nieuwe modellen verschijnen in de winkels en webshops. De kleuren wisselen, maar zijn voornamelijk donkerblauw, zwart, lichtroze en legergroen. De moderne bomberjacks zijn een afgeslankt model en zien er wat strakker uit.

Toen ik laatst mijn kast aan het opruimen was, vond ik nog een felgeel oftewel kanariegeel bomberjack van Coolcat, dat ik enkele jaren geleden kocht voor 10 euro in de outletshop. Ik heb het meteen op de kapstok gehangen en weer enkele keren gedragen. Ik vind het wel leuk dat ik een kleur heb die je nu niet zo snel tegen komt. Ik combineer het met een skaterjurkje of met een flared jeans en platform sneakers. En als ik de felgele variant moe ben, kan ik altijd nog de kast van mijn man in duiken, die koopt ze al jaren regelmatig in allerlei kleuren.

In ons rommelige tuintje… Gelukkig zijn de tegels al uitgezocht en de nieuwe schutting al geplaatst. 😉

 

 

Wat vind jij van de bomberjack trend? En hoe combineer jij je bomberjack het liefst?


2 thoughts on “De Evolutie van het Bomberjack & OOTD

  1. Ik weet nog wel, was wel heel klein maar toen zag ik ook al bomberjacks rondlopen 😛 grappig dat kledingstukken op andere manieren terug blijven komen. Ik vind ze gecombineerd best leuk staan maar voor mezelf net niet .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.