De eerste keer aan het infuus #HS

20160520_143336

Enkele weekjes geleden vertelde ik jullie dat ik nieuwe medicatie zou gaan krijgen per infuus. Daar was ik heel blij mee, maar ik vond het ook veel te spannend. Zou een infuus zeer doen? Zou de vloeistof net zo gaan branden als de medicatie die ik zelf moest injecteren? Zou ik geen allergische reactie krijgen? En, heel belangrijk: Zou de medicatie wel werken? Vandaag vertel ik jullie meer over mijn eerste keer Inflectra via een infuus.

Aan het infuus

Vorige week vrijdag mocht ik voor het eerst naar de dagverpleging, waar het infuus geplaatst zou worden en waar ik 3 uurtjes moest blijven zitten. De eerste 2 uur om de Inflectra te krijgen, het laatste uur om te spoelen met een zoutoplossing.

Ik was ontzettend nerveus, omdat ik nog nooit eerder een infuus had gekregen. Ik was er veel te vroeg en natuurlijk moest ik weer tig keer naar het toilet van de zenuwen. Nadat ik met een receptioniste de afspraken voor de komende maanden had gepland mocht ik de zaal op.

Op de zaal stonden bedden en stoelen en ik mocht op een stoel plaatsnemen. Ik vertelde dat ik het een beetje eng vond en de verpleegkundige stelde me met een paar grapjes op mijn gemak. Ik had zelf flesjes water en wat snoep meegenomen en mijn laptop en e-reader. Ik kreeg een tafeltje om alles op te zetten en daarna begon de verpleegkundige met het inbrengen van het infuus.

Dat was achteraf helemaal niet akelig. Niet dat het heel prettig voelt, maar het doet ook geen pijn. De medicatie zelf voel je helemaal niet. Ik zat best relaxed eigenlijk. Filmpje op, koptelefoon op en de tijd ging best goed voorbij.

Toen ik klaar was, werd het infuus verwijderd en kreeg ik een soort drukverbandje dat er na een uurtje weer af mocht. Er was amper iets te zien, geen blauwe plekken etc.

Thuisgekomen werd ik opeens erg moe en voelde mijn arm nogal vreemd, alsof ik spierpijn had. Ik heb snel even warm gegeten en ben naar bed gegaan. De dag erna voelde ik me prima en had ik genoeg energie. Met mijn oude medicatie was ik de dag na een injectie kapot moe, dus hier ben ik al heel blij mee.

De 2 ontstekingen die ik nog had voor het infuus zijn helemaal weg. Ik heb het idee dat het echt een goed medicijn is. Volgende week mag ik voor het 2e infuus en ik zie er helemaal niet tegenop. Ik ben eerder hoopvol!

 

Heb jij wel eens een infuus gehad? Vond je het ook eng? En viel het mee?

 

Bewaren


3 thoughts on “De eerste keer aan het infuus #HS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.