Kasteelpark Born – Dagje uit met de hondjes

DSC00797 - kopie

Afgelopen zaterdag was het eindelijk een mooie zomerse dag en wij gingen er een dagje op uit met onze hondjes. We kozen voor Kasteelpark Born, omdat je daar mooi kan wandelen, er verschillende dieren te zien zijn en je honden mee mogen, mits ze aangelijnd zijn. Manson & Dita waren er al eerder mee naar toe geweest, maar voor Bundy was het de eerste keer.

Kasteelpark Born is een dierenpark in het Limburgse dorp Born, dat deel uitmaakt van gemeente Sittard-Geleen. Het kasteel zelf is helaas in 1930 door een brand verwoest, waardoor er alleen nog een ruïne staat. De geschiedenis van Kasteel Born gaat terug tot het jaar 1150. De grachten en de brug zijn nog aanwezig.

Het leuke aan dit dierenpark is dat de hondjes overal mee konden kijken. Ze kijken hun ogen uit. Manson kreeg het zelfs nog even aan de stok met een sissende woerd, die het niet zo leuk vond dat Manson aan de andere kant van het hek stond te snuffelen. Dita snuffelde aan een varken, terwijl Bundy zich afvroeg waarom die steen (schildpad) bewoog.

Er zijn heel wat verschillende dieren te bekijken. Zo vangt dit park neusberen en berberaapjes op voor stichting AAP. Helaas zijn deze dieren vroeger bijvoorbeeld huisdieren geweest.

Er is een grote volière met veel verschillende vogeltjes. Zelfs daar mogen de hondjes mee naar binnen. Er wordt wel gewaarschuwd om niet te dicht bij de vogels te komen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wasberen zijn altijd leuk om te zien. Toen wij net aankwamen, was het voedertijd en waren de dieren druk bezig.

Deze diashow vereist JavaScript.

In het midden van het park is er een terras met snackbar, met een ruime speeltuin en er is een kraan waarbij een drinkbak staat voor de honden. Ik had zelf ook water meegenomen voor de honden, maar ik vind het fijn dat er ook voor gezorgd is, mocht je het zelf vergeten. Wij namen ook een drankje en hebben even lekker in het zonnetje gezeten. Van de mevrouw van het Kasteelpark kregen de hondjes ook nog hondenkoekjes.

Bundy had zo’n dorst dat ze maar even haar hele muiltje in de drinkbak stopte.

Manson aan het chillen in het zonnetje.

En dan moet Bundy er natuurlijk ook even in.

Ik vond het vooral leuk om alle dieren te fotograferen. Ik ben nog steeds aan het oefenen met mijn nieuwe camera en dan zijn dieren altijd een leuk onderwerp.

Er is natuurlijk nog veel meer te zien, maar ik wil nog niet alles verklappen. Neem eens een kijkje op de website van Dierenpark Born, of nog leuker: Ga er zelf een bezoekje aan brengen! Er zijn ook extra activiteiten. Op 18 juni ’17 zijn er optredens van jeugdorkesten en workshops ter ere van de week van de amateurkunst, op 16 juli ’17 is er een kunst- & hobbymarkt, op 23 juli ’17 is het Insectendag en op 13 augustus ’17 is het Sprookjesdag. De entree kost €7,50 voor volwassenen, €6 voor kinderen van 2 t/m 12 jaar . Kinderen onder de 2 jaar en je hondjes mogen gratis binnen. Parkeren is gratis en bij de kassa zijn er poepzakjes te krijgen, om netjes achter de hondjes op te ruimen.

 

Ken jij nog andere leuke plekken waar honden welkom zijn?


10 thoughts on “Kasteelpark Born – Dagje uit met de hondjes

  1. Leuk! wij namen de honden wel eens mee naar Ouwehands dierenpark. Maar ze werden heel onrustig van al dat beestenspul… Er is ook een strand waar je met je hond mag komen, was echt super! Ben even de naam kwijt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.