Dagje uit | Sint Joep Markt Sittard & Shoplog

Sint Joep Markt

De Sint Joep Markt in Sittard is al 200 jaar een begrip in Sittard en omstreken en ik koop er altijd teveel, voor heel weinig geld. Het is de viering van de naamdag van de heilige Joseph en valt meestal op 19 maart. Dit jaar was het een dagje later, omdat er op zondag geen Sint Joep gevierd wordt.

Sint Joep 2017

Ik heb zo lang als ik me kan herinneren altijd Sint Joep gevierd. We kregen vrij van school en toen dat op mijn school niet meer het geval was, spijbelde ik er een dagje voor. (Ja hoor, zo’n rebel ben ik wel. 😉 ) Ik vind het de leukste jaarmarkt die er is, waarbij ik het altijd leuk vind om te kijken bij de schreeuwende standwerkers die de nieuwste snufjes laten zien.

Een van mijn vaste kraampjes is de kraam van de Worstenkoning, waar je de lekkerste Limburgse peperworstjes krijgt, die je daarna even een tijdje thuis moet ophangen, zodat ze lekker droog worden. Ook staat er elk jaar een kraampje waar je ontzettend leuke tassen krijgt die niet meer dan 5 euro kosten. Vandaar dat ik afgelopen maandag op de bus naar Sittard stapte om een tas en worstjes te kopen. En ECHT niet meer dan 1 tas en enkele worstjes. Kon weer niet anders dan misgaan. 😉

In de tussentijd kwam ik nog andere leuke kraampjes tegen. Ik stond even te kijken naar de heerlijke choco muulkes (chocozoenen in het Sittards) en de ontzettend coole Engelse bus van The Fudge Company, waar ik mezelf vandaan moest trekken zonder iets te kopen.
Een van mijn andere vaste stops is de collecte van het Toon Hermans Huis in Sittard. Deze stichting is een grote steun voor mensen met kanker, hun familieleden en nabestaanden en dat is iets dat voor mij (door persoonlijke redenen waar ik ooit nog iets meer over wil vertellen) heel erg belangrijk is. Die zal ik nooit zomaar voorbij lopen.
Even verder zag ik opeens de stand van Eric van de Creatieve School, waar ik eind vorig jaar een dagje workshop mocht doen. Natuurlijk ook daar even een praatje gemaakt.
De foto van de tietenkussens heb ik eigenlijk alleen gemaakt omdat het tietenkussens!!! waren. 🙂
Bij Boekhandel Krings loop ik ook nooit voorbij en zeker niet als er boeken voor 1 euro per stuk verkocht worden.

Singer / Songwriter Lotte Walda

Toen ik alweer onderweg naar het station was, hoorde ik opeens een ontzettend goede cover van Janis Joplin’s Bobby McGee en toen ik ging kijken waar dat vandaan kwam, vond ik deze geweldige zangeres, samen met een oudere Belgische gitarist die ze zojuist ontmoet had. Misschien begin ik gewoon een oude emotionele doos te worden, maar ik vond het prachtig. Ik heb een stukje gefilmd en eigenlijk vind ik dat iedereen dit zou moeten horen, zo mooi! (Mijn filmkwaliteiten zijn niet best, sorry! Een van de redenen dat ik een blogger en geen vlogger ben.)

 

Shoplog

Als eerste ging ik op zoek naar de stand met tasjes, omdat ik dringend aan een nieuwe handtas toe was. Tot mijn grote verrassing waren de tassen dit keer echt extreem goedkoop. Ik kocht er daarom niet 1, maar meteen 4.

Voor de grote oranje tas betaalde ik 5 euro, terwijl de andere tassen maar 2 euro kostten.

Bij boekhandel Krings keek ik in de bakken met boeken voor 1 euro, maar ik was al laat en er was niet meer zoveel keuze. Ik kocht het boek Huiver van Maggie Stiefvater voor mijn boekenkast. Het boek las ik laatst al als e-book, maar voor een euro kon ik het niet laten liggen.
Bij de Worstenkoning  kocht ik 3 Limburgse peperworstjes voor 5 euro. Misschien dat ik het me verkeerd herinner, maar volgens mij waren die in eerdere jaren 5 voor 5 euro.
Voor Manson, Dita en Bundy nam ik een groot kalfsbot mee, ook die waren 3 voor 5 euro.
Het laatste dat ik kocht was deze sweater van de Coolcat Outlet. Ik heb even staan denken of ik hem niet “te blij” vond, maar ik ben er toch heel tevreden mee. Hij kostte €7,50.

Ik vind dat ik toch heel veel heb kunnen kopen voor nog geen 30 euro!

 

Kende jij Sint Joep al? En wat koop jij het liefste op een markt?


17 thoughts on “Dagje uit | Sint Joep Markt Sittard & Shoplog

  1. Die eerste tas op de foto, die is echt vetgaaf!! Ik heb een poosje naar de ‘worstjes’ en ik vond ze er niet appetijtelijk uitzien, bleek dat ik naar de hondenbotten zat te kijken hahahahahahah

  2. Nee hier had ik nog nooit van gehoord. Ik hou wel van die plaatselijke “feesten”. Leuk dat je er zo van kan geniet!
    Ik koop voornamelijk bloemen op de markt.

  3. Wat een leuke markt, gezellig! Die tassen, dat is echt geen geld! Ik wilde bijna vragen waar ze die gestolen hadden hahaha!
    Die oranje tas is echt heel mooi!

  4. De welbekende St Joep maarkt.. ben er nooit geweest (hou niet van zo´n grote markten), maar mijn ouders waren er dit jaar ook weer. Mijn moeder werkt in het centrum en is er elk jaar dus bij, maar dit jaar vonden ze het maar zwaar tegenvallen…
    ieder ervaart het op zijn eigen manier denk ik he 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.