Centjes verdienen op de vlooienmarkt & Tips

 

Ik ga ontzettend graag naar de  vlooienmarkt, rommelmarkt, vrijmarkt en alles wat er op lijkt. Vroeger mocht ik elke zondag met opa en oma mee en vond ik de leukste dingen voor een prikkie. Dit keer had ik zelf een standplaats en verdiende ik een leuk centje bij.

Ik schreef al eerder over hoe je een centje kan bijverdienen of kan besparen, maar de vlooienmarkt heb ik toen niet genoemd. Waarschijnlijk omdat vlooienmarkten me normaal alleen maar geld kosten. Leuke vintage items, boeken, LP’s, noem het maar op en ik sleep het naar huis.

Naar de Vlooienmarkt

Dit keer pakte ik het anders aan. We hebben ons huis, de schuur en de zolder eens grondig opgeruimd en er kwam nog best iets uit. De spulletjes die op marktplaats niet meer verkocht werden, alle extra aquariumspulletjes van Meneer Tegendraads, kleding, schoenen, een oude printer, de gloeilampen en T.L.’s, het ging allemaal weg.

Afgelopen zondag waren we al om 4 uur op, om rond 6 uur met onze spullen op de jaarlijkse rommelmarkt in het dorp te staan. Het evenement zelf begon pas om 10 uur, maar om 6 uur liepen er al koopjesjagers rond en verkocht ik al een hele hoop terwijl het amper uitgepakt was.

We hebben die dag goede zaken gedaan. Het standgeld kostte een tientje, dus dat moesten we van de winst aftrekken. Aan het einde van de dag hadden we €131,25 verdiend. En het was een gezellige dag ook, want we stonden naast onze buren en er kwamen veel bekenden langs. Het weer was ook niet al te slecht, al had ik liever een plekje in de zon gehad, in plaats van onder de bomen.

We hadden ons voorgenomen om niks mee naar huis te nemen en dat hebben we op enkele spulletjes na (foto links) ook niet gedaan. Van de kleding en schoenen die over waren heb ik een stapel gemaakt en die is gedoneerd aan een Facebookpagina waar de minima gratis kleding en schoenen krijgen. Het metaal en de elektrische apparaten hebben we aan een bekende oud-ijzerboer meegegeven. En we hebben een stapel gemaakt waar mensen gratis spulletjes van mochten meenemen. 

Natuurlijk hebben we zelf ook een rondje gelopen en toch een paar kleine dingetjes gekocht. Ik kocht 6 LP’s voor 5 euro, 2 spelletjes voor de PS2 voor een euro per stuk en van de buurvrouw kreeg ik een dienblad dat ik eventueel voor productfoto’s kan gebruiken.

Verkopen op de vlooienmarkt – tips

 • Zorg voor voldoende wisselgeld.
 • Probeer ruim op tijd te zijn, dan verkoop je de helft al voor aanvang.
 • Sleep niks mee wat niks waard is, niemand koopt kapotte ouwe meuk.
 • Stal het uit per product. Boeken bij de boeken, kleding bij de kleding etc.
 • Gooi niet teveel op 1 hoop. Wat mensen niet meteen kunnen zien kopen ze ook niet. Als je heel veel hebt, doseer het dan.
 • Leg de aantrekkelijkste spulletjes vooraan.
 • Probeer een kledingrek mee te nemen, dat is altijd handig.
 • Neem zelf iets lekkers te eten en te drinken mee, dat scheelt aanzienlijk.
 • Noem een iets hogere prijs, mensen willen er graag iets vanaf pingelen.
 • Zorg dat je geen te hoge prijzen noemt, het is geen Marktplaats.
 • Zak met de prijzen, zo’n anderhalf uur voor de afloop, zodat je niet teveel mee naar huis hoeft te slepen.
 • Zorg dat je van tevoren weet wat je met het overschot wil doen, zoals doneren en zoek uit hoe dat werkt.

Kopen op de vlooienmarkt – tips

 • Durf te pingelen. Als er bijvoorbeeld 5 euro gevraagd wordt, krijg je het vaak voor €3,50 al mee.
 • Zorg voor voldoende kleingeld.
 • Neem zelf een boodschappenkarretje mee, waarschijnlijk koop je meer dan je gedacht had.
 • Let goed op dat je geen kapotte waren koopt. Het is geen winkel waar je kan ruilen.
 • Weet waar je naar op zoek bent, zodat je het overzicht niet verliest.

 

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben. Heb jij weleens verkocht op een vlooienmarkt/rommelmarkt? Of koop je er juist graag?


0 thoughts on “Centjes verdienen op de vlooienmarkt & Tips

 1. Wat veel goede tips heb je! En je hebt echt veel verkocht, wow. Zelf ben ik altijd bang dat ik nog niet eens zoveel verkoop dat ik het bedrag van het kraampje terug heb verdiend, haha. Maar de markten hier in de buurt zijn ook niet zo groot, dus vandaar. Ik probeer het wel op marktplaats 😛

  Liefs!

 2. Ik heb een paar jaar terug twee keer zelf op een rommelmarkt gestaan. Echt superleuk. En inderdaad: we waren nog maar aan het uitpakken of mensen kwamen al in onze dozen kijken en kochten spulletjes. Leuke ervaring.

 3. Ik heb ook al eens op rommelmarkten gestaan en ook vrij goed verkocht! Ik vind het niks om er op te kopen maar zelf een kraampje hebben is met de juiste persoon nog best gezellig 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.