Boekreview : Diagnose te ver – Rachel Celine

Diagnose te verEnkele weken geleden had ik geluk en kreeg ik van Rachel Celine het boek : Diagnose te ver. Ik was er erg blij mee en ik vroeg haar of ze het leuk zou vinden als ik het zou reviewen.  Het heeft even geduurd, maar hier gaan we dan!

Over Rachel Celine:

Celine is de blogger achter RachelCeline.com. Ze blogt over verschillende onderwerpen, zoals reizen, studeren, recepten, lifestyle en persoonlijke items. Ze is een import-Limburger nadat ze 2015 in Maastricht is gaan wonen.
Celine heeft haar droom waar gemaakt door dit boek te schrijven. Ook het coverontwerp van het boek is van haar hand.

dsc00901

Over het boek:

Diagnose te ver gaat over Rachel, die (net als Celine) net naar Maastricht is verhuisd en daar al snel probeert te wennen. Ze maakt een nieuwe vriendin, heeft een leuke nieuwe baan en begint het uitgaansleven van Maastricht te ontdekken. Na een leuke avond stappen neemt ze afscheid van haar vriendin en loopt naar de bus. Onderweg krijgt ze het gevoel achtervolgd te worden. Maar is dat wel zo? Raakt Rachel van het pad af en heeft ze psychiatrische hulp nodig, of is er veel meer aan de hand?

Het boek zelf bestaat uit 30 bladzijden en het is eigenlijk een kort verhaal, bestaande uit 8 hoofdstukken. Elk hoofdstuk neemt je mee in het leven van Rachel, die zelf de verteller van het verhaal is.

Diagnose te ver pagina

Wat vond ik van het boek?

Het boek is goed geschreven en leest lekker weg. Ik dacht het boek even snel te lezen tijdens het koken (ja hoor, als ik toch in de keuken moet staan wachten tot de aardappelen koken, lees ik liefst in de tussentijd.) en het dan weg te leggen. Ik las het boek snel uit, maar weg leggen was een ander verhaal.

Ik werd ontzettend geboeid door het verhaal en de manier waarop het geschreven is.
We kennen allemaal het gevoel om achtervolgd te worden, zonder dat we meteen achtervolgingswaanzin hebben, of psychiatrische klachten. Dat gevoel dat je weleens hebt als je ‘s avonds je hondje uitlaat en iemand loopt net te lang achter je, ook als je een paar keer de straat oversteekt.
Dat herkenbare gevoel had ik meteen in het eerste hoofdstuk van Diagnose te ver.

Dan nog de grote vraag: Is dit fictie? Helemaal verzonnen, of is Rachel eigenlijk gewoon Celine en is dit waargebeurd, of bevat het een kern van de waarheid? Je blijft het je toch afvragen, doordat de verteller erg geloofwaardig is.

De herkenbare plekken in dit boek, zoals Maastricht, Sittard en Heerlen maken het boek voor mij nog geloofwaardiger. De psychiatrische termen kloppen en je vraagt je af of de hulpverlening het wel bij het juiste eind heeft.

Wat mij betreft had Diagnose te ver nog minstens het dubbele aantal bladzijden of meer mogen hebben, want ik ben erg onder de indruk van het boek.

 

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar dit boek? Kijk dan eens op de website van Rachel Celine, waar je het boek kan bestellen voor 12 euro inclusief verzendkosten.

Bewaren


7 thoughts on “Boekreview : Diagnose te ver – Rachel Celine

 1. Ola Dear! Leuk Boek review! Heerlijk is dat hè ? Om iets lezen of kijken tijdens het koken gezellig! Ik neem dan meestal mijn tablet mee en kookt tegelijkertijd. Okay soms brandt er wel eens wat aan Lol! Maar gelukkig gebeurd dat zelden hoor. 😂😂😂😂
  But anyways…Het lijkt me wel interessant om een keer te lezen.
  Maar puur om te kunnen begrijpen hoe een ander met zulke gevoelens zich eigenlijk voelt.
  ThnQ for sharing Girl! 😙💕

  Hugz, Miss B💋💋
  Miss B Blogz Thingz Over.. onlangs geplaatst…No.96|Cocktail Time!|Honeypie A Message For You Girl!|It’s Friday Yeah!|Friday Vibe| Je kunt nog meedoen voor de Winactie! *Zie Tea Time #94.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.