Boekenseries waar je niet mee kan stoppen

library-252436_960_720

Sommige boekenseries vind ik zo fijn om te lezen, dat ik er vandaag een paar met jullie wil delen. Sommige zijn al ouder, van andere series moeten er nog nieuwe boeken uit gaan komen.

Boekenseries

Pendergast serie – Preston & Child

Ik kwam Pendergast voor het eerst tegen toen ik voor een operatie boeken ging kopen. Ik had nog nooit iets gelezen van Douglas Preston of Lincoln Child, maar de kaft van het boek sprak me aan. Het boek heette de Vloek van het oerwoud en nadat ik het uitlas wou ik alleen maar meer lezen. De reeks bestaat tegenwoordig uit 15 delen en gaat over Special Agent A.X.L. Pendergast die bizarre en bovennatuurlijke zaken oplost, die vaak met zijn aristocratische familie van doen hebben. Meestal onderzoekt hij zaken waarbij een seriemoordenaar aan het werk is.  Hij werkt samen met journalisten, werknemers van het New York Museum of Natural History, de 19-jarige Corrie Swanson en Constance Greene, zijn beschermelinge uit de 19e eeuw.Preston & Child hebben afgelopen week op hun FB-pagina bekend gemaakt dat de volgende Pendergast in oktober 2016 in de boekhandel ligt.

James Potter serie – G. Norman Lippert

Harry Potter is natuurlijk al vaak genoemd in dit soort lijstjes, maar de boeken over James Potter zijn heel wat minder bekend. G. Norman Lippert schrijft deze boeken, die begonnen zijn als fanfiction. De boeken zijn gratis op zijn pagina te downloaden, omdat hij er vanwege copyrights niet aan mag verdienen. De boeken gaan voornamelijk over James Potter, de oudste zoon van Harry. Er zijn 4 delen tot nu toe, nummer 5 is onderweg. James en zijn broertje Albus Severus gaan natuurlijk naar Zweinstein, waar ze verschillende avonturen beleven. Ze blijven niet alleen op Zweinstein, maar gaan ook op uitwisseling naar de Amerikaanse toverschool. Veel bekende figuren komen voorbij. De boeken zijn in het Nederlands hier te downloaden en op de officiële pagina in het Engels.

Jack Caffery serie – Mo Hayder

Jack Caffery kwam ik voor het eerst tegen in Vogelman. Hij is een Engelse inspecteur bij de politie, die achter seriemoordenaars aan gaat. Zelf heeft hij een trauma overgehouden aan de onopgeloste verdwijning van zijn broertje. Hij is altijd in het ouderlijk huis blijven wonen, waar zijn tuin grenst aan de tuin van een pedofiel die hij verdenkt van het vermoorden van zijn broertje. Er zijn ondertussen 7 boeken, waar Wolf het laatste van is.

Cormoran Strike serie – Robert Galbraith (pseudoniem J.K. Rowling)

J.K. Rowling is na het einde van Harry Potter natuurlijk niet gestopt met schrijven. Ze sloeg een heel andere weg in door onder pseudoniem te gaan schrijven over de privédetective Cormoran Strike. Cormoran is de buitenechtelijke zoon van een beroemdheid en een groupie. Met zijn vader heeft hij niet veel contact gehad, zijn moeder sleepte hem van kraakpand naar kraakpand en overleed uiteindelijk aan een overdosis. Cormoran mist een been, na een bombardement in Afghanistan. Zijn assistente Robin kwam bij hem terecht als secretaresse via een uitzendbureau, omdat Cormoran vergeten was om het tijdig af te zeggen. Samen lossen ze moorden op, waarbij vooral Robin undercover gaat, maar daar niet altijd in slaagt.

Alex Delawere serie – Jonathan Kellerman

Alex Delaware is een psycholoog die kinderen helpt om trauma’s te verwerken en regelmatig als deskundige getuigd voor de rechtbank. Via zijn werk raakt hij betrokken bij moordzaken en seriemoordenaars en zo leert hij detective Milo Sturgis kennen. Het eerste boek dat ik uit deze serie las, was handicap. Een seriemoordenaar gaat achter kinderen met een handicap aan en Milo en Alex proberen het samen op te lossen. Nadat ik dit boek las, heb ik de hele reeks tot dan toe gekocht en ben ik blijven kopen.

Asylum serie – Madeleine Roux

Na Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children wou ik iets vergelijkbaars lezen en ik kwam er achter dat ik dan naar boeken uit het Photo Novel genre moest gaan zoeken.  De Asylum serie van Madeleine Roux is dan precies wat je zoekt. Dan Crawford is een jongen van 16 jaar die een zomercursus gaat volgen op een universiteit. Het gebouw was vroeger een krankzinnigengesticht voor criminelen. Dan is iemand die moeilijk vrienden maakt, maar hier lukt het hem. Zijn nieuwe vrienden Abby en Jordan gaan samen met hem op onderzoek uit. Het is meer dan toeval dat hij juist op deze universiteit terecht is gekomen, aangezien hij juist hier meer over zijn verleden en familie leert.

Miss Marple serie – Agatha Christie

Deze boekenserie is een klassieker. Ik vind de series van Hercule Poirot en Tommy & Tuppence ook heel goed, maar ik hou nou eenmaal van Miss Marple. Miss Marple is een oude dame uit St. Mary’s Mead, die vanuit haar raam en tuin het dorp in de gaten houd. Ze weet alles van iedereen. Daardoor heeft ze een goed inzicht in de aard van mensen en dat blijkt van pas te komen als er moorden worden gepleegd. Door de politie wordt ze niet al te serieus genomen, maar deze oude dame is bepaald niet op haar achterhoofd gevallen. Als je van klassieke whodunnits houdt, dan zit je met Miss Marple altijd goed.

Detective Lynley reeks – Elizabeth George

Inspecteur Tommy Lynley van Scotland Yard hoeft eigenlijk niet te werken, aangezien hij de achtste graaf van Asherton is. Daarbij werkt hij ook nog samen met brigadier Barbara Havers, een nogal onverzorgde vrouw die nog thuis bij haar ouders woont. Op de een of andere manier werkt die combinatie heel goed, al hebben ze ook vaak strubbelingen, voornamelijk omdat ze beiden nogal koppig kunnen zijn. Samen lossen ze moorden op en gaandeweg leer je ze allebei beter kennen. De misdaden in deze boeken zijn vaak nogal gewoontjes tegenover andere series, maar doordat je de hoofdpersonen leert kennen zijn ze misschien nog wel spannender.

Commissaris van In reeks – Pieter Aspe

Pieter van In is een Vlaamse adjunct-commissaris en nogal een botte boer en bij vlagen een zuipschuit. Hij is te dik, rookt teveel en is van middelbare leeftijd. Ondanks zijn overduidelijke fouten heeft hij een aantrekkingskracht op vrouwen, waardoor hij nogal eens in de problemen komt. Hij kan heel goed opschieten met zijn collega Guido Versavel en hij heeft een relatie met Hannelore Martens die voor het O.M. werkt. Samen lossen ze misdaden op, zoals moord, zedendelicten etc. Over het algemeen zijn deze boeken heel realistisch.

 

Welke boekenseries lees jij graag?


0 thoughts on “Boekenseries waar je niet mee kan stoppen

  1. Heel goede beschrijving van de series . De Pendergast en Alex Delaware ken ik , ook de Lynley reeks heb ik verslonden , zeer goed geschreven . Nieuw voor mij is dat de Comoren serie van Galbraith van j.k. Rowling is , ga ik zeker opzoeken , ik vind de serie van Camilla Lackberg met Patrick Hedstrom en Erica Falk ook zeer mooi , en ook de serie van de Noorse Unni Lindell met Cato Iksaksen ook mee .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.