De Beste Harry Potter Fanfiction Films

Harry Potter fanfictionNa het lezen van de Harry Potter boeken en het zien van al de films bleef er een leegte achter bij de fans. Nadat we keer op keer rond middernacht stonden te wachten bij de boekhandel, op de eerste de beste avond naar de film gingen kijken in de bioscoop waar we ongemakkelijk op de voorste rij omhoog zaten te turen en vanwege de drukte al blij waren dat we überhaupt een plekje hadden, was er opeens niks. Dat grote niks moest natuurlijk opgevuld worden en dat is een aantal fans prima gelukt!

Broad Strokes Productions

Broad Strokes Productions heeft 2 prachtige korte fanfiction films gemaakt over de wereld van Harry Potter, voordat Harry Potter er was. Hun eerste film, The Greater Good, laat zien hoe het gevecht tussen een jonge Dumbledore en Grindelwald heeft plaatsgevonden. In hun 2e film, Severus Snape and the Marauders, speelt een jonge Snape de hoofdrol samen met James, Sirius, Remus, Peter en natuurlijk Lily. Onder leiding van schrijver en regisseur Justin Zagri hebben de acteurs er iets moois van gemaakt. Op Facebook vind je hun films en projecten onder Harry Potter Untold Tales.

The Greater Good

“Set almost a hundred years before “The Sorcerers Stone”, it is the end of a friendship, the beginnings of the dark wizard Grindelwald, and the tragedy that left the Dumbledore family in ruins.”

De 4 acteurs in The Greater Good zijn allemaal nog jong, maar ze weten wat ze doen.
Josh Brodis als Gellert Grindelwald is zeer geloofwaardig. Een knappe jonge tovenaar met een kille en afstandelijke uitstraling.
Christophher James Cramer speelt de jonge Albus Dumbledore, die er ooit in heeft geloofd dat hij samen met Grindelwald over de tovenaars- en dreuzelwereld zou kunnen heersen.
Aberforth Dumbledore, het jongere broertje dat later de uitbater van de Hogs Head zal worden en een grote rol zal spelen in het gevecht om Hogwarts, wordt gespeeld door Colin Goodridge, die wat mij betreft de beste acteerprestatie in deze film neerzet.
Arianna Dumbledore wordt in deze film gespeeld door Kari Swanson, die misschien net iets te oud is voor deze rol (of ik heb de foute voorstelling bij een jonge Arianna), maar het toch prima doet.

Severus Snape and The Marauders

“Set in 1978 just after Harry Potter’s father James graduates from Hogwarts, he and his friends Sirius Black, Remus Lupin and Peter Pettigrew celebrate at a bar, contemplating their place in a war they are to soon become a part of. When Severus Snape enters the same bar, knowing the part he might play in the war, James Potter decides to do something about Snape once and for all.”

Ik had nooit gedacht dat er na Alan Rickman ooit nog een perfecte Snape zou zijn, maar Mick Ignis is fantastisch. Natuurlijk is Alan Rickman niet te vervangen en in dit geval hoeft dat ook niet, omdat het dit keer over Snape gaat terwijl hij net is afgestudeerd aan Hogwarts.
Garret Schweighauser is precies de jonge arrogante James Potter zoals ik me hem heb voorgesteld. Nog steeds druk bezig met stoerdoenerij en hij laat zien dat “de mensen aan de goede kant” niet altijd helemaal goed zijn. Kevin Allen is een herkenbare Sirius, die altijd voor zijn vriend James zal opkomen, ook als dat niet betekend dat hij het juiste doet.
Peter Pettigrew wordt gespeeld door Zachary David en hij is hier nog de grappige meeloper.
Paul Stanko speelt Remus Lupin en dat is de juiste keuze geweest. Een betere Remus hadden ze vast niet kunnen vinden, want dit is precies zoals hij moet zijn.
Dani Jae als Lily Evans is een mooie toevoeging in deze film, ondanks dat haar rol een beetje beperkt is. (Ik vind nog steeds dat Lily en Snape een stelletje hadden moeten worden, maar dan hadden we natuurlijk ook geen Harry Potter gehad.)
Een klein minpuntje aan de film vind ik het uiterlijk van Voldemort, die zijn slangachtige uiterlijk dat hij pas veel later zou krijgen, nu al heeft.

Als je een fan van de Harry Potter films bent, dan vind ik dat je deze films absoluut gezien moet hebben. Ik hoop dat er nog heel veel Untold Tales zullen volgen, liefst een volledige avondvullende film. Wil je na het zien van deze films nog meer Harry Potter fanfiction? Kijk dan eens in dit lijstje naar de boeken van G.Norman Lippert, die je vast niet teleur zullen stellen.

 

Lees of kijk jij ook graag fanfiction, of hou je het liever bij de originele verhalen of schrijvers?

 


6 thoughts on “De Beste Harry Potter Fanfiction Films

  1. Fanfiction films heb ik nog nooit gezien maar ik lees wel regelmatig fanfiction. Eigenlijk ben ik daar een hele poos mee gestopt vermits het zo verslavend werkt maar wanneer ik me niet zo goed voel en me moeilijk op een boek kan concentreren lukt dat doorgaans nog wel bij een ontspannend fanfiction-verhaal.

  2. Oh dit is cool !! wist ik helemaal niet 🙂
    Ga ik gelijk eens opzoeken..
    krijg vandaag het nieuwe boek binnen dus dat wordt lezen deze week!
    En uiteraard ga ik deze week nog naar de bioscoop voor de Fantastic Beasts-film ! 🙂
    I love HP!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.